Acasă Diaspora "Ajutaţi-ne să ne aducem tatăl mort acasă"! Tragedie în familia românului care...

„Ajutaţi-ne să ne aducem tatăl mort acasă”! Tragedie în familia românului care a pierit după ce şi-a smuls singur dinţii. Nu avea bani de stomatolog

Tragedia continuă şi după moarte. Familia lui Eugen Muntean nu are bani să-i aducă trupul neînsufleţit în ţară. E încă acolo, în Acri (Cosenza, sudul Italiei), locul unde a trăit în demnitate şi suferinţă ultima perioadă a vieţii sale. O cumplită suferinţă i-a pus capăt zilelor, în cel mai nefericit mod cu putinţă. A făcut o infecţie nimicitoare atunci când şi-a smuls singur, cu un cleşte ruginit, dinţii care-l dureau îngrozitor. N-avea bani de stomatolog, nici vreo asigurare – abia ce-şi găsea de lucru, „la negru”, prin zonă şi lua masa la o cantină de ajutor social. Fiul său, Nicu Muntean, face un apel pe Facebook pentru a-şi aduce părintele acasă şi a-l înmormânta cum se cuvine:

„Fac apel către utilizatorii Facebook, cunoscuți și necunoscuți, prieteni, rude, oameni cu suflet bun care știu ce înseamnă să pierzi o persoană apropiată, importantă.
Eu și cei doi frați ai mei ne aflăm în imposibilitatea financiară de a aduce acasă corpul neînsuflețit al tatălui nostru, care din păcate a plecat dintre noi acum câteva zile. Se afla în Italia de aproximativ 10 ani, a dus o viață grea printre străini, ca mai apoi să aibă un sfârșit tragic. https://goo.gl/6Ny6n5 aici se poate vedea despre ce este vorba.
O parte din rude ne vor ajuta, dar tot nu reușim să strângem necesarul pentru costurile repatrierii, așa că m-am văzut nevoit să fac așa ceva cu speranța că i se vor putea face rânduielile creștinești, că va fi înhumat acolo unde s-a născut, unde a copilărit și ne-a dat viață, în ciuda istoriei familiei noastre destrămate..
Așa că cine vede această postare și poate să ne ajute cu cât de puțin sau măcar să distribuie ca în acest fel să o vadă cât mai multe persoane, ar fi de mare ajutor.
Acesta este contul bancar in care se poate dona~IBAN ES20 2038 2814 5960 0029 2013″

Pe 2 ianuarie, ziua în care Eugen Munteanu a sfârşit pe această lume, băiatul său scria primul mesaj în amintirea tatălui, din Spania, acolo unde a ajuns şi el la muncă:

CITIŢI ŞI:

Ce tragedie în Italia! Eugen n-a avut bani de stomatolog, şi-a scos dinţii singur, a făcut septicemie şi a murit

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările