Aici, Panciu TV! Urmăriţi ştirile… doar cu primarul. Cum sporeşte propaganda în timp ce ţara se goleşte

1
4591

Cui i-a venit ideea să dea numele „Eterna şi fascinanta Românie” unui album despre ţara asta, făcut de combinatorul Viorel Hrebenciuc cu banii de la Bancorex, n-a greşit. Nu de alta, dar dacă „Hrebe” a scăpat teafăr şi necondamnat, titlul albumului care a costat o căruţă de bani îşi merită alegerea. Găseşti la tot pasul exemple despre cât de „fascinantă” ne e ţărişoara.

Dacă n-aţi mai auzit de Panciu în ultima vreme e din cauză că familia politică a primarului Iulian Nica (alăturat) a făcut praf oraşul. De-aceea, pa şampanie de Panciu, adio tricotaje ce odinoară erau emblemă internaţională, la revedere oameni buni de muncă alungaţi peste graniţe de criza continuă întreţinută de politicienii locului.

Dar dacă nu ştiaţi, Panciu face totuşi ceva ce alţii nu reuşesc. Face ştiri. Aparent despre oraş, în realitate despre primar. Am găsit prin voia sorţii acest canal TV (ataşat mai jos), care se cheamă „Panciu online TV”. De curiozitate (recunosc, atras puţin şi de şarmul prezentatoarei), am purces la vizionarea ştirilor. Când colo, ce să vezi? Mai ca pe vremea lui Ceaşcă.

În rol de „tovarăşul”, primarul Iulian Nica. E-n toate. Doar la starea vremii nu apare. În rest, e peste tot. Şi la ştirea cu sărbătoarea liceenilor de la Panciu, şi la cea cu memoria scriitorului Ioan Slavici, şi la cea cu ziua culturii naţionale, şi la toate sfinţirile preoţeşti, şi la cea cu „utilajele care lucrează din greu la deszăpezire”.

Nu ştim cine finanţează acest post TV online de propagandă locală. Dar mare mirare să nu fie şi niscaiva combinaţii cu banul public. Însă cine ştie, o fi şi vreo investiţie privată 100%, dezinteresată de cine conduce oraşul, ci doar de făcut bani din audienţă. Doar că audienţa nu prea rupe „gardurile” televiziunii-odă. Oricum, vă sugerez să vă delectaţi vreo două minute cu ştirile din Panciu, din înregistrarea video de mai jos. N-o să aflaţi de ce moare oraşul, dar o ştiţi totul despre cel care-l conduce.

1 COMENTARIU

  1. 90% din presa județeană este roșie,nimic surprinzător. Banii „vorbește”. Lingeau la PDL ieri,azi ling la PSD-alde, mâine ling la PNL. Ăștia da „jurnaliști”,deontologi, analiști…adunaturi de bandiți,mercenari semianalfabeți,scursuri organizate în „redacții”. Ce a mai rămas neatins de ciuma roșie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here