luni, aprilie 15, 2024
AcasăOpiniiAgresorul de la Nistru are un singur nume: Rusia!

Agresorul de la Nistru are un singur nume: Rusia!

-

Am citit discursurile oficiale legate de Ziua Memoriei și Recunoștinței, din care am aflat că la Nistru a fost „un conflict armat”, că „deși au trecut 32 de ani de la acest episod tragic în istoria noastră, ecoul lui și acum mai este viu; acele lupte au distrus destine și au lăsat în urmă familii îndurerate — părinți, soții, copii”.

Am mai aflat că, în urma acelui conflict, mulți combatanți și polițiști „nu s-au mai întors acasă, iar această povară încă ne doare pe toți; alinarea noastră acum este că avem o patrie liberă, Republica Moldova” etc.

Din competiția ridicolă a oficialilor de a vorbi cu jumătate de gură, de a omite adevărul și a mima suferințe neînțelese, zadarnic am căutat să aflu de la demnitarii cu durerea pe buze un lucru esențial: cine a declanșat războiul, cine a fost agresorul, împotriva cui au luptat moldovenii, jertfindu-și viața?

După 32 de ani de la războiul declanșat de Rusia împotriva Republicii Moldova, după 32 de ani de propagandă mizerabilă a Kremlinului, de otrăvire neîntreruptă a populației cu minciuni precum „Chișinăul poartă întreaga vină pentru războiul civil din 1992”, după aberațiile de ani de zile ale lui Dodon și Voronin că „moldovenii au început războiul” – consider că autoritățile constituționale aveau datoria să spună răspicat populației îndoctrinate adevărul așa cum a fost, nu cel fabricat de Moscova. Dar, deocamdată, stafia lui Kozak se mai plimbă nestingherită pe coridoarele puterii de la Chișinău…

- Advertisement -

Ce fel de valori europene împărtășesc demnitarii moldoveni dacă se ascund după lacrimi improvizate și nu spun clar cetățenilor intoxicați de propaganda putleristă că în anul 1992 Federaţia Rusă a declanșat războiul împotriva Republicii Moldova?

Nu numai în arhivele rusești, dar și în cele moldovenești sunt adunate sute și mii de documente care demonstrează cu lux de amănunte cine și cum a organizat războiul de pe Nistru.

Oricâte mituri și falsuri ar fabrica ideologii Kremlinului, adevărul este arhicunoscut și documentat, iar agresorul are un singur nume: Rusia!

- Advertisement -

Declaraţiile insultătoare și scandaloase făcute de-a lungul timpului de lacheii de la Chișinău, Tiraspol sau Comrat, evident, nu au alt scop decât să impună punctul de vedere al agresorului și să testeze memoria colectivă, capacitatea de reacţie și de rezistenţă a societăţii moldovenești.

Interesul Moscovei imperiale este să șteargă probele și urmele care duc în laboratoarele serviciilor secrete și la iniţiatorii adevăraţi ai războiului, iar prin rescrierea istoriei să facă Republica Moldova vinovată de sângele vărsat și de urgiile crimelor comise de sălbaticii în uniforme de cazaci asupra populaţiei pașnice.

Ca deputat în Primul Parlament, am monitorizat cu multă responsabilitate intervenţiile agresive ale Moscovei în procesele politice din R. Moldova și pot confirma și peste ani că serviciile imperiale au stat la baza separatismului și a dezmembrării teritoriale a RSSM, a creării Interfrontului și a aţâţării vrajbei interetnice, a organizării „comitetelor muncitorești” și a batalioanelor paramilitare, a instruirii și înarmării „grupurilor rebele”, care, la comandă, au uzurpat structurile constituţionale și au înlăturat instituţiile legale din stânga Nistrului.

Pentru papagalii care nu au ieșit din cușcă, dar se dau deputaţi și miniștri în războaie civile și fratricide, le aduc un singur caz ca să deschidă ochii și să nu aiurească în public. În ziua de 14 martie 1992, „vedeta” tiraspoliană Galina Andreeva, cea care se culca pe calea ferată ca să nu circule trenurile spre Chișinău, împreună cu câteva amazoane – vă imaginaţi așa ceva (?!) – au „forţat” porţile unităţii militare a Armatei a 14-a din Parcani. Au extras din depozit 1.307 automate Kalașnikov, 255 de pistoale Makarov, 1.200 de grenade F-1, 15 aruncătoare de mine tip ROG 5 și ROG 7, precum și 30 de lansatoare de rachete, 1,5 milioane de cartușe pentru pistoale automate și mitraliere. Iar peste puţin timp, grupurile separatiste intră ca la talcioc la baza militară a Armatei a 14-a și iau 19 (!!!) tancuri, 51 de mașini blindate, 242 de aruncătoare de mine, 14.199 de unităţi de armament și 15.564.708 muniţii, 50 de automobile, 31 de unităţi de tehnică de geniu, 281 de unităţi de tehnică de telecomunicaţie, 15 unităţi de tehnică pentru transportare și alimentare cu petrol și altă tehnică de război.

Iar pretinsul lider Igor Smirnov, un nimeni adus la Tiraspol din mocirlele Siberiei, are întâlniri cu Anatoli Lukianov, președintele Sovietului Suprem al URSS, Dmitri Iazov, ministrul Apărării al URSS, Vladimir Kriucikov, directorul KGB al URSS, Iuri Șatalin, comandantul trupelor MAI al URSS.

Ce informaţii să vă mai dau, „îndoliați demnitari”, pentru ca la comemorarea evenimentelor tragice, stropite cu sângele eroilor noștri, să nu vă ascundeți după cuvinte, ci să spuneți adevărul? Aruncați la coșul de gunoi sacul cu minciuni „dăruit” de Moscova guvernărilor de la Chișinău! Scoateți otrava din capul vostru și al populației! Nu există două sau mai multe adevăruri.

Rețineți pentru totdeauna: dezmembrarea teritorială a Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești (RSSM) și crearea a două enclave separatiste la Tiraspol (transnistreni) și Comrat (găgăuzi) s-a decis la Moscova în martie 1991, când Parlamentul de la Chișinău a spus NU referendumului unional de păstrare a Uniunii Sovietice.

Anatoli Luchianov, președintele Sovietului Suprem al URSS, și Mihail Gorbaciov, secretarul general al Partidului Comunist al URSS, l-au avertizat pe președintele nostru, Mircea Snegur, că Moldova sovietică va fi sfârtecată pentru nesupunere. Astfel, pe filiera serviciilor secrete și militare s-a dat startul planului de lichidare a suveranităţii Republicii Moldova și a integrităţii ei teritoriale. „Comitetele muncitorești”, batalioanele paramilitare și „gărzile populare” au fost instruite de specialiști militari și înarmate cu echipament modern de către Armata a 14-a, pentru a înlătura cu forţa organele constituţionale ale Republicii Moldova.

Când s-a încheiat faza de înarmare a grupărilor diversioniste și anticonstituţionale, serviciile secrete rusești au organizat un lanţ de provocări menite să ofere pretexte pentru declanșarea războiului. Ceea ce s-a și produs. Chișinăul avea în faţă nu „comitete muncitorești” și nici amazoane, ci o armată uriașă, o armată agresoare, Armata a 14-a a Federaţiei Ruse.

Cortina căzuse. Firava Moldovă independentă, fără armată și fără echipament militar, urma să fie strivită, în urma războiului declanșat de Rusia. Combatanţii moldoveni de la Interne și batalioanele de voluntari au luptat eroic pe Nistru, salvând Moldova de o nouă ocupaţie rusească. Ei sunt eroii, care cu preţul vieţii lor v-au dăruit statul, ca voi să apărați adevărul și demnitatea, nu să vă ascundeți după cuvinte fariseice și lacrimi de serviciu!

În regiune se apropie timpuri decizionale. Criminalii de la Kremlin, în turbarea, nebunia și drumul lor spre Odessa și spre Vest, planifică să transforme Transnistria într-un nou Kaliningrad rusesc, într-o uriașă bază militară înfiptă în coastele Ucrainei și României. Kievul și NATO se vor opune categoric. Sperăm că și Chișinăul oficial nu va întârzia cu totul să ceară de la ONU, de la alte instituții internaționale strategice ca regimul anticonstituțional de la Tiraspol să-și împacheteze valizele sau să fie adus pe banca acuzaților pentru uzurparea puterii legale.

Enclavele rusești, care paralizează dezvoltarea Republicii Moldova de mai mult de trei decenii, la fel, sperăm să fie înlăturate pe cale pașnică și diplomatică de cei mai buni specialiști din Europa și SUA. Doar astfel, reîntregind pământurile pentru care eroii moldoveni și-au sacrificat viața în anul 1992, vom prețui și cinsti cu adevărat jertfa lor pentru libertatea noastră.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Feriți-vă de minciunile rusești, nu de adevăr!

* Minunea a pornit din Basarabia

* „Șoșoacele europene” și confiscarea patriotismului. Despre naționalism, șovinism, rasism și nazism

* Ce-a mai rămas din cei aproape 300 de milioane de homo sovieticus?!

* Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Copilul de pe malul Prutului

Cu durere, despre Afganistan și victimele războiului nedrept

Remember: 28 iunie, ziua sfâșierii României noastre

Golgota Basarabiei: 5-6 iulie 1949. Cel mai mare val al deportărilor organizate de Rusia în teritoriile românești ocupate

* 10 noiembrie 1989: măcelul eșuat

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Inca o dovada ca Rusia nu a fost altceva decat o inchisoare a popoarelor si un stat agresor .Este o minune ca romanii au rezistat atata timp fara sa fie asimilati.Au avut totusi oameni curajosi.

  2. Multi probabil nu isi mai amintesc de hazoaica partizanca Galina Andreevna. Intr-adevar era vedeta la televiziunea de stat de la Moscova in primavara-vara lui 1992. A aparut in poze si in unele ziare romanesti la acea vreme. O nemernica sovietica insa cu ceva „cojones” in comparatie cu fsb-istii imbracati in uniforme de balci de genul Krasnoselski. Pentru mai multe detalii despre aceasta amazoana-parasuta „anti-fascista”, mai ales pentru cei interesati din Romania, trimit la cartea fizicianului Victor Barsan, „Masacrul inocentilor”, aparuta la Editura Fundatiei Culturale Romane in 1993.

  3. Mare ghinion a avut Europa cu aceasta natie vicleana, lacoma obsedata de a insfaca.
    Prin viclenie si prin teroare, in rusii au dus in tarile din jur o politica nu doar de jaf, dar si de deznationalizare,
    Acest monstru neintrecut la minciuni, care nu stie ce-i rusinea, si-a aratat o noua fața: o violenta neobisnuita la un popor european.
    Situatia Republicii Moldova este foarte grea. Admiterea in UE este o urgența!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -