vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăNewsIohannis, 24 iunie: "Campania de vaccinare a fost un succes. Noi, practic,...

Iohannis, 24 iunie: „Campania de vaccinare a fost un succes. Noi, practic, am oprit pandemia”; 6 octombrie: „Este o catastrofă”

-

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații pe mai multe teme, miercuri, înainte de participarea la summitul UE-Balcanii de Vest, găzduit de capitala Sloveniei, Ljubljana. Șeful statului a calificat situația pandemică din România drept „o catastrofă”.

Cu trei luni și jumătate în urmă, Klaus Iohannis – lansat în campania de destabilizare a PNL prin susținerea lui Florin Cîțu la funcția de președinte al partidului – jublia, cu un zâmbet triumfător: „La noi, campania de vaccinare a fost un succes. Noi, practic, am oprit pandemia”.

6 octombrie 2021, Ljubljana: „O catastrofă”

Klaus Iohannis: „Sunt foarte îngrijorat. Am primit datele despre pandemie. Avem peste 300 de decese astăzi, este o catastrofă. Avem nevoie de un guvern, avem nevoie de abordări mature, nu cinice. Și trebuie să găsim o ecuație prin care se formează un guvern”.

24 iunie 2021, Bruxelles: „Un succes. Am oprit pandemia”

Klaus Iohannis:Ştim din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri şi, într-adevăr, noi am avut, din păcate, al treilea val destul de puternic. Dar la noi, campania de vaccinare a fost, practic, un succes. Noi, practic, am oprit pandemia. Acum însă, sigur, faptul că avem aşa puţine cazuri – nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Deci, avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinţei de vaccinare. Eu, în continuare, sunt de părere că vaccinarea este vitală. Cum ar fi să vaccinăm doar puţină lume şi să ne trezim în octombrie sau în noiembrie cu un al patrulea val? Fiindcă virusul evoluează, vedem că apar la o lună, două, noi forme ale virusului, mai agresive şi care se răspândesc mai uşor. Părerea mea sinceră este că fiecare român ar face bine să se vaccineze, dacă nu vrea să ajungă la spital”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* TEXT ȘI VIDEO. Discursul integral al lui Florin Cîțu la moțiunea de cenzură. Analiză: 35 de afirmații bizare în 24 de minute

* Iohannis a reușit dezastrul perfect: Guvernul Cîțu a căzut după numai 9 luni! Înfrângere zdrobitoare: 281 de voturi împotrivă (cu 47 mai multe decât cele necesare)

* „O situație complicată, generată de politicieni cinici”. Klaus Iohannis n-a înțeles nimic din criza politică: alții sunt de vină, nu el sau Cîțu!

Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

AUDIO-VIDEO. Dovada că un deputat PNL a încercat să cumpere un deputat AUR, înaintea moțiunii. „Promovăm câțiva oameni unde vrei tu, nu știe nimeni. Ne spui unde, instituții deconcentrate”

Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

Un dintre vedetele regimului Dăncilă-PSD, numită de Cîțu administrator la Aeroportul Otopeni. A absolvit Academia SRI

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

3 COMENTARII

  1. 1. Nici nu avea cum sa opreasca pandemia pentru ca pandemis inseamna o infectie la nivel mondial. Putea doar sa opreasca epidemia, adica infectia pe plan national (local, dupa caz).
    2. Epidemia a foat oprita. Nu neaparat din cauza vaccinarii ci a contribuit si caldura. Faptul ca epidemia a revenit nu inseamna ca nu a fost oprita la un moment dat. Atentie, prezenta in continuare a infectarilor, insa in numar mic, nu inseamna epidemie.
    3. Cele doua afirmatii ale presedintelui, la momente diferite, nu se contrazic oricit de suparati suntem acum pe el si avem tendinta sa-i gasim nod in papura.

  2. Luăm în serios nişte neserioşi. Asistăm năuciţi la barbutul politic şi ne pierdem timpul cu ipoteze, pe când Cărtărescu e aproape de Nobel!
    Mai toată presa internaţională vede, pentru prima oară, în Mircea Cărtărescu principalul favorit la premiul Nobel, iar România educată sau mai puţin educată stă şi se miră că preşedintele nu şi-a exercitat rolul de mediator nici la începutul crizei, când Cîţu a demis al doilea ministru userist, nici la agravarea ei după moţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -