duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăSportRomânia - Germania 0-5... pardon, a fost Niță în poartă: România -...

România – Germania 0-5… pardon, a fost Niță în poartă: România – Germania 0-1. Ziua fabuloasă a fostului portar de la Chiajna

-

Pe 3 iulie, în ajunul Zilei Americii, Florin Niță va împlini 34 de ani. E un „portar bătrân”, s-ar putea spune. Dar „la bătrânețe” a devenit titularul naționalei de fotbal a României. Și e foarte bun! Atât de bun, încât a făcut un meci fabulos în fața Germaniei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022 (turneul final în Qatar).

Istoria va reține rezultatul final al meciului de pe Arena Națională: România – Germania 0-1, gol Gnabry în minutul 16. Dar dacă portarul Niță nu prindea un meci fantastic, scorul ar fi putut lua proporții dezastruoase. Poate că meritam și noi să înscriem un gol, au fost ceva ocazii, dar nemții au construit vreo 6-7 goluri, deturnate de un portar în zi de grație.

Între 2010 și 2013, Florin Niță a apărat poarta Concordiei Chiajna, în prima ligă. A jucat apoi 4 ani și jumătate la FCSB-ul lui Gigi Becali, iar de 3 ani și ceva e titular la Sparta Praga.

Meciul cu Germania n-a avut istoric. sigur că ne gândim că dacă Stanciu, spre final, nu trăgea în plasa laterală, puteam smulge in extremis un 1-1. Dar scorul n-ar fi avut nicio legătură cu raportul de forțe de pe teren! Nici așa nu prea are, căci Germania a fost mult mai bună decât România. Cel care a limitat scorul la 0-1 a fost providențialul Florin Niță.

- Advertisement -

Ne-am lămurit definitiv, în această seară, că bătălia pentru locul 1, în Grupa J, nu există. Ecuația grupei e simplă: Germania și restul lumii. Nemții nu pot pierde locul 1, în această grupă, nici dacă pică meteoritul la München, asteroidul la Dormund și cometa la Berlin.

Germania se va califica fluierând la Mondialul din Qatar. Singura miză este: cine va prinde locul 2, cel care oferă o șansă teoretică de 25% (doar 3 echipe din 12 vor merge la turneul final, după două baraje eliminatorii).

Suntem patru pe loc: România, Macedonia de Nord, Islanda și Armenia. Singura care nu contează în bătălia asta este Liechtenstein.

- Advertisement -

Până acum, noi și armenii suntem în grafic. Noi i-am bătut pe macedoneni, armenii i-au „ars” pe islandezi (înfrângerile cu Germania și victoriile cu Liechtenstein nu se pun, pentru că în mod normal le vom contabiliza cu toții).

Noi trebuie să ne concentrăm exact pe meciurile cu acești trei adeversari: Macedonia de Nord (slavă Domnului că am bătut-o o dată, așa cum am bătut-o!), Armenia (urmează peste trei zile) și Islanda (pare prăbușită, dar nu se știe…).

Nu e vreme de parastas: ne-au bătut extratereștrii. Important e să câștigăm miercuri la Erevan. Dacă vom reuși, va fi bine!

România – Germania 0-1

Rezultatele de duminică

  • România – Germania 0-1. Gnabry (16)
  • Armenia – Islanda 2-0. Barseghian (53), Bairamian (74)
  • Macedonia de Nord – Liechtenstein 5-0. Bardhi (7), Trajkovski (51, 54), Elmas (62), Nestorovski (82 – din penalty).

Clasamentul Grupei J

Următoarele meciuri (miercuri, 31 martie)

  • 19.00: Armenia – România
  • 21.45: Germania – Macedonia de Nord
  • 21.45: Liechtenstein – Islanda

Rezultate din alte grupe (duminică)

  • Georgia – Spania 1-2 (golul victoriei, în min. 90+2!)
  • Kazahstan – Franța 0-2
  • Danemarca – Rep. Moldova 8-0 (scorul preliminariilor, până acum)
  • Albania – Anglia 0-2
  • Kosovo – Suedia 0-3
  • Bulgaria – Italia 0-2
  • Elveția – Lituania 1-0
  • Ucraina – Finlanda 1-1 (ucrainenii, după 1-1 cu Franța, în deplasare!)
  • Austria – Feroe 3-1
  • Israel – Scoția 1-1
  • Polonia – Andorra 3-0
  • San Marino – Ungaria 0-3

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Premieră istorică: a doua calificare consecutivă a României la Campionatul European de fotbal-tineret!

A fentat cutremurul din 1977, l-a răpus Covidul în 2021. Destinul miraculos și tragic al legendarului baschetbalist Anton Netolitzchi

„Sferturi” de gală în Liga Campionilor: Bayern München – PSG și Real Madrid – Liverpool

5 COMENTARII

  1. Noi am zice, DIRECT (!): (Portarul-)NIȚĂ – Germania 0-1!

    Căci fără paradele INCREDIBILE, efectiv SALVATOARE (!), ale BRAVULUI portar al de la „Sparta” Praga… aveam soarta FRAȚILOR-BASARABENI (Danemarca – MOLDOVA: 8-0 !!!), daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

  2. Bine zis… „EXTRATEREȘTRI” (raportat la… echipa noastră, cel puțin!): un singur jucător de la ei valorează, pe piața-transferurilor(DEJA-REALIZATE!), cât… TOATĂ „naționala” noastră: 93 de MILIOANE euro!!!

    (Valoarea-cumulată a jucătorilor reprezentativei Germaniei este de aproape… UN-MILIARD de euro!!!!!!!!!!!!!)

  3. NU prea au mai fost SURPRIZE (cel puțin… NU așa de mari!) duminică seara…

    Poate doar… Armenia – Islanda 2-0, chiar în grupa… noastră!

    Poate Ucraina – Finlanda 1-1 ar putea fi privită ca SEMI-surpriză…, dar doar pentru că Ucraina a reușit să SCOATĂ (!) un 1-1 în Franța, în prima etapă!

    Mai degrabă faptul că Spania s-a chinuit să câștige (cu 2-1), în… prelungiri (!), în Georgia, este surprinzător, dar… spaniolii s-au chinuit și acasă cu Grecia (1-1), etapa-trecută!

    În-rest, atrag atenția doar câteva diferențe-de-scor… CAM-MICI (!), în meciuri dintre echipe MARI și unele mai modeste: Elveția – Lituania 1-0 și, poate, Austria – Feroe 3-1, dar MAI ALES… ROMÂNIA – Germania 0-1, daaaaaaaaa?!!!!!!!

  4. Iannis Hagi, cu germanii românii posesie de 36% în 90 minute. Nu vrei să semnezi în vară cu Liverpool? Ești la început de fotbal în cariere ta. Un macedonean

    Parmenion Calas

  5. Nu ne putem face iluzii! Atat timp cat destinele fotbalului romanesc au fost si sunt inca decise de pitecantropi gen Dragomir, clanul Becali, etc, nu pot exista minuni, garbage in, garbage out, precum bine zic, pragmatici, anglo-saxonii.

    A fost o infrangere absolut onoranta prin prisma scorului. Insa, absolut halucinant, comentatorii de pe la mai toate televiziunile par sa fi urmarit alt meci. „Germania a tras de timp la Bucurest”, titra pe burtiera una din aceste televiziuni. „Nu am avut sange in instalatie” isi dadu cu parerea alt pitecantrop, chemat in calitate de expert (in ce, ma intreb?) la alta televiziune … altfel am fi putut egala Germania, lasa de inteles alcatuitura in cauza – eventual, zic eu, dar numai punand cap la cap cele doua jumatati de faza de poarta asezonate cu o doza generoasa de noroc porcesc, gen o deviere sau un penalti inventat de arbitru – posibil daca ar fi fost arbitru format la academia lui florentino perez, insa brigada franceza a fost foarte corecta).

    Se pare ca pitecantropii care conduc destinele fotbalului romanesc nu au aparut din neant, sunt sustinuti impotriva logicii si a bunului simt de asa-zisii experti care comenteaza, pardon, pretind ca analizeaza la televiziuni.

    In acest context sumbru un comentariu obiectiv precum cel din articolul de mai sus este precum o gura de aer proaspat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -