Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, europarlamentar al partidului în grupul PPE din Parlamentul European, a comentat pe pagina sa de socializare intervenţia dură de astăzi a preşedintelui Iohannis de la şedinţa conducerii PNL.
Klaus Iohannis a avut azi un comportament diferit faţă de ce ne-a obişnuit în vechiul mandat. A fost determinat, cerând pe faţă PNL să joace cu mână forte împotriva PSD şi a transmis un semnal de război total cu partidul lui Dăncilă, Dragnea, Ciolacu&co.
Declaraţiile lui Iohannis, care arată un altfel de preşedinte
- „Aștept de la PNL și de la noul Guvern Ludovic Orban, care face o treabă foarte bună deja, la o implicare totală în așa fel încât la sfârșitul anului 020 să putem să le oferim românilor ceea ce își doresc: O Românie fără PSD. Ca să fiu bine înțeles: o Românie fără PSD în conducerea statului”
- „În conducerea instituțiilor statului nu mai este loc pentru PSD”
- „PSD a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani”
„Complicitățile ne pot demola”
Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, a interpretat tranşant mesajul lui Klaus Iohannis. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, proaspătul europarlamentar liberal a spus că semnalul pe care l-a dat Iohannis este unul de război total cu PSD, la nivel central şi local.
„Cred că a fost foarte limpede că nu tolerează niciun derapaj de la voința românilor. Complicitățile ne pot demola, iar noi avem de construit. Se anunță câteva bătălii dure, dar suntem în picioare și nu ne tremură genunchii. La luptă cu toții! Avem pentru ce: o țară normală, pentru oameni harnici, onești și inteligenți. Pentru toți românii!”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.
Guvernul Orban, risc maxim cu asumarea răspunderii
PNL şi-a asumat pe loc direcţia anunţată de preşedinte, care a fost prezent azi la şedinţa Consiliului Naţional al partidului, înainte de şedinţa solemnă a Parlamentului României dedicată Zilei Naţionale.
Liderii liberali au decis ca Guvernul Ludovic Orban să-şi asume răspunderea în Parlament pentru modificarea legii recursului compensatoriu, prin care Tudorel Toader a atacat siguranţa cetăţeanului odată cu eliberarea a mii de infractori periculoşi.
Decizia este una de efect politic, care anunţă că PNL joacă pe cartea „totul sau nimic”, dar incumbă un mare risc pentru Iohannis şi liberali; dacă Parlamentul (încă dominat de PSD) respinge prin majoritatea deputaţilor şi senatorilor asumarea răspunderii, Guvernul Orban pică!
Practic, PSD poate face asta dacă în termen de 3 zile de la asumarea răspunderii depunde o moţiune de cenzură împotriva Executivului PNL.
Iar dacă moţiunea trece, în acest caz, la nici două luni după căderea Cabinetului Dăncilă, PSD revine în cărţi pentru a prelua din nou guvernarea, după ce-a deţinut-o trei ani, între 2016 şi 2019
De altfel, Marcel Ciolacu, noul lider al PSD după debarcarea lui Dăncilă, a chemat la strângerea rândurilor, cerând parlamentarilor partidului să treacă la acţiune pentru demiterea Guvernului Orban.
Ludovic Orban anunţă că asumarea răspunderii e vitală
Premierul Orban a anunţat azi că Guvernul îşi va asuma cu orice risc răspunderea în Parlament, nu doar pentru repararea legii recursului compensatoriu, ci şi pentru a opri daunele din economie provocate de PSD prin măsuri catastrofale gen OUG 114.
„Din păcate, vedem că la nivelul Parlamentului dezbaterile care se poartă în jurul Ordonanţei 114 nu se duc în direcţia pe care ne-o dorim. Aici repet, aşa pe scurt, că obiectivul nostru este acela de a anula prevederile legate de domeniul energiei, taxarea în domeniul energiei, de asemenea plafonarea preţului la care vând producătorii energia electrică şi gazul natural către consumatorii casnici. De asemenea, prevederile legate de supraimpozitarea sectorului financiar – bancar, de asemenea obiectivul nostru îl reprezintă abrogarea suprataxării în domeniul comunicaţiilor, abrogarea prevederilor profund nocive legate de funcţionarea pilonului II de pensii, abrogarea prevederilor legate de Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii care a inventat existenţa unor bani care în realitate sunt doar pe hârtie şi nicidecum nu există în buget pentru a da o formă de mită către primari PSD a căror implicare în campania pentru alegerile prezidenţiale a fost urmărită de fostul guvern Dăncilă„, a susţinut Orban.
El a adăugat că sunt şi alte prevederi pe care doreşte să le abroge din cuprinsul Ordonanţei 114.
„Spun din capul locului că nu vom afecta prevederile legate de sectorul de construcţii pentru că din păcate a abroga aceste prevederi ar duce la distrugerea domeniului construcţiilor pentru că toate companiile din domeniul construcţiilor au schimba practic contractele de muncă în baza Ordonanţei 114, iar dacă am reveni la sistemul anterior legat de salariul minim şi legat de sistemul de impozitare am trimite în faliment foarte multe firme din domeniul construcţiilor, ceea ce nu ne dorim, noi dorim dezvoltarea sectorului de construcţii pentru că atunci când vom da drumul la toate lucrările care sunt finanţate din fonduri europene în cursul anului viitor, vom avea nevoie de un surplus de forţă de muncă de cel putin 250.000 de angajaţi în plus”, a spus Ludovic Orban.
Rares bogdan se lupta sa ii faca conte si contesa pe ghilezan respectiv marilena rotaru la curtea regelui nicolae ghidon-viteza! Si dai si lupta neicusorule pt ca monarhistii mai pupa si poala dudei…
voi vota USR PLUS ..sunt f. nerabdator Hai cu anticipatele repezorrrrr