joi, octombrie 3, 2024
AcasăNewsCirc electoral cu vizele SUA, pentru Ciolacu și Ciucă. Ambasada română de...

Circ electoral cu vizele SUA, pentru Ciolacu și Ciucă. Ambasada română de la Washington anunță triumful, americanii nu confirmă

-

În lipsa unor realizări concrete, coaliția PSD-PNL continuă campania „vorbe, nu fapte!“ anunțată involuntar de Marcel Ciolacu anul trecut: de data aceasta, e vorba de așa-zisa eliminare a vizelor pentru SUA. Ambasada de la Washington a anunțat marți, cu mare entuziasm, că România a îndeplinit criteriul ratei de aprobare pentru programul Visa Waiver, ceea ce înseamnă că românii vor putea călători fără vize în SUA. Cei care iau decizia și ar trebui să facă anunțul, adică americanii, n-au spus însă nimic. Mai mulți experți independenți au ironizat această nouă petardă aruncată de coaliția PSD-PNL.

Andrei Muraru (42 de ani), ambasadorul României în SUA, a anunțat entuziasmat că România a îndeplinit și ultima condiție pentru a intra în programul Visa Waiver. „Omul lui Iohannis” a susținut că, probabil, „în prima parte a anului viitor“, românii vor putea călători în SUA fără vize.

Ambasada României în SUA a făcut o evaluare pe cont propriu și crede că s-a îndeplinit criteriul ca rata de respingere a vizelor de intrare în Statele Unite să fie sub 3%.

Într-un text care arată că ambasadorul României la Washington e certat cu gramatica, acesta proclamă: „Astăzi este o zi mare, o zi pe care am așteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplinește formal toate condițiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiție pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută. Sigur, așteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicații pentru vize din acest an, precum și pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”.

- Advertisement -

Așa-zisa victorie a fost preluată masiv de toată presa românească marți, fiind rostogolită cu entuziasm la televiziuni și pe site-uri.

În acest timp, americanii – singurii a căror opinie contează, de fapt – n-au făcut niciun anunț, n-au venit cu nicio confirmare. Așa cum se poate observa, promisiunea că se va circula fără vize e împinsă după alegerile din noiembrie-decembrie, adică „în prima parte a anului viitor“.

Ironic, analistul Claudiu Degeratu – expert in securitate națională, internațională, NATO, UE, apărare și studii strategice, fost șef al secțiunii militare a delegației permanente a României la cartierul general al NATO – comentează pe contul său de Facebook:

- Advertisement -

„Cum a rămas cu viza waivar?

1. La începutul anului.

2. În prima jumătate a anului.

3. În prima jumătate a a primei jumătăți a anului.

4. În a doua jumătate a primei jumătăți a anului.

5. Nu știu/ Nu mă bag.“

La fel de ironic, deputatul Nicu Fălcoi (USR), vicepreședintele Adunării Parlamentare a NATO, îi răspunde criptic: „Da“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Iohannis a decorat doi PSD-iști siniștri: Mihai Busuioc (lacheul lui Dragnea) și Aurelian Bădulescu (grobianul Gabrielei Firea)

Colaps total al Justiției în regimul Iohannis-PSD: judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas și-au motivat anularea condamnării de 14 ani a lui Mario Iorgulescu prin faptul că „micuțul“ n-ar fi vrut să-și omoare victima!

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -