marți, octombrie 1, 2024
AcasăLumea„Acum este momentul optim pentru anihilarea completă a teroriștilor Hezbollah. Înainte să...

„Acum este momentul optim pentru anihilarea completă a teroriștilor Hezbollah. Înainte să apuce să se reorganizeze. Căci o vor face, cu sprijinul Iranului și poate al Rusiei“ – analiza profesorului Naumescu

-

Pentru a pune capăt definitiv fenomenului terorist numit Hezbollah, Israelul trebuie să meargă până la capăt și să lanseze un atac la sol în Liban, scrie profesorul Valentin Naumescu, expert în relații internaționale. Acesta spune că timpul disponibil e limitat, trebuie acționat acum, cât organizația e fără lideri și grav afectată. În caz contrar, Iranul și, posibil, Rusia o vor reclădi în următoarele luni.

Seria de lovituri devastatoare lansată de Israel asupra teroriștilor șiiți Hezbollah se dovedește, pe măsură ce trece timpul, un plan îndelung pregătit și executat pas cu pas. E clar că serviciile secrete israeliene au infiltrat puternic organizația construită în 1982 de Iran cu scopul de a captura Libanul și de a teroriza Israelul.

Debutul atacului a fost astă-vară, când mai multe rachete au lovit în inima Beirutului o clădire în care se aflau mai mulți lideri militari Hezbollah. Cu toții au fost uciși.

A urmat, în septembrie, o succesiune nimicitoare de operațiuni. Mai întâi, toate pagerele aflate în posesia luptătorilor activi Hezbollah – peste 3.000 – au explodat simultan. Câteva zeci au fost uciși, câteva sute răniți grav, alte circa 3.000 au suferit răni mai mult sau mai puțin serioase.

- Advertisement -

A doua zi după acest dezastru care a dezactivat, pur și simplu, întreaga organizație teroristă pentru o scurtă perioadă de timp, a fost rândul stațiilor de emisie-recepție să explodeze, provocând alt rând de victime.

S-a dovedit că Israelul reușise, într-o operațiune foarte complicată și pregătită timp de ani buni, să le vândă teroriștilor, prin agenți sub acoperire, pagere și stații de emisie-recepție modificate, care conțineau și explozibili.

Au urmat atacurile cu rachete de mare precizie și alte operațiuni speciale. Liderii Hezbollah au fost uciși unul după altul, până când vineri s-a anunțat eliminarea șefului organizației, Hassan Nasrallah. Acesta a fost lovit, în vizuina sa fortificată aflată sub un bloc, de mai multe rachete anti-buncăr.

- Advertisement -

Cartierul general al Hezbollah era amplasat la periferia de sud a capitalei Beirut, gard în gard cu o școală a ONU – măsură suplimentară de protecție pe care și-o luaseră teroriștii, pentru a scăpa de loviturile aeriene ale Israelului.

Atacurile continuă, iar Hamas tocmai a anunțat că și liderul său din Liban a fost ucis.

Profesorul Valentin Naumescu afirmă însă că doar o incursiune cu trupe terestre a Israelului poate elimina complet prezența Hezbollah din Liban. Această organizație, formată din musulmani șiiți, a fost înființată de Iran în 1982, în timpul războiului civil din Liban, și s-a dovedit în timp a fi o catastrofă inimaginabilă pentru libanezi. Milițiile Hezbollah au comis masacre împotriva creștinilor maroniți și ortodocși din Liban, dar și contra inamicilor musulmani sunniți. În timp, Libanul a devenit un stat eșuat, în care organizația Hezbollah – susținută și înarmată de Iran – este mai puternică decât armata națională și guvernul legitim de la Beirut.

Acest stat paralel terorist, care a pus stăpânire pe sudul Libanului, a lansat de-a lungul timpului mii de rachete asupra Israelului și a executat nenumărate incursiuni teroriste.

Mai jos, textul profesorului Naumescu.

Valentin Naumescu: „Cu teroriștii nu ai ce discuta. Trebuie eliminați și punct. Uneori, măsurile de forță sunt singurele posibile. Atâta timp cât teroriștii guvernează în zonă, Palestina nu mai este un proiect politic fezabil“

„Acum este momentul optim pentru o incursiune terestră fulger a IDF în Liban și anihilarea completă a organizației teroriste Hezbollah. Adică luptătorii activi și infrastructura militară.

Cu câteva zile înainte de a fi ucis de IDF, Nasrallah cerea public Iranului să atace Israelul. A primit ce merita demult.

După eliminarea teroristului-șef de la Hezbollah și în perioada de derută maximă a bandiților, armata israeliană are oportunitatea de a intra peste ei și de a distruge complet organizația teroristă înființată și finanțată din 1982 încoace de teocrația șiită din Iran, cu scopul unic de a lovi și distruge Israelul.

Înainte să apuce să se reorganizeze. Căci o vor face, în câteva luni, cu sprijinul Iranului și poate și al altor puteri dușmane ale Vestului (mă gândesc în primul rând la Rusia lui Putin), dacă nu vor fi distruși acum, rapid, cât sunt la pământ.

Israelul are dreptate. Cu teroriștii nu ai ce discuta. Trebuie eliminați și punct. Uneori, măsurile de forță sunt singurele posibile, atunci când ai de a face cu agresori al căror obiectiv principal este să te distrugă.

Apoi trebuie începute discuțiile serioase de pace, când ai cu cine discuta!

Pentru o pace sustenabilă și pentru „soluția cu două state”, care rămâne cea mai bună soluție pe termen lung, este nevoie ca palestinienii și țările islamice din regiune să aibă reprezentanți/conduceri rezonabile și credibile. Măcar atât, să fie de încredere, că despre democrații liberale oricum nu poate fi vorba acum în aceste teritorii, cu câteva excepții. Poate în viitor, la o altă generație politică, vom vedea.

Pentru început, condiția esențială este „fără Hamas și fără Hezbollah” (și fără celelalte formațiuni teroriste mai mici din zonă, bineînțeles), adică organizațiile teroriste recunoscute ca atare de SUA și UE.

De aceea am spus pe 7 octombrie 2023 și am avut dreptate că, după atacul criminal al Hamas și atâta timp cât teroriștii guvernează în zonă, Palestina nu mai este un proiect politic fezabil. Dovadă că toate demersurile în acest sens au încetat. Dar ar putea redeveni, după eliminarea teroriștilor.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Iohannis a decorat doi PSD-iști siniștri: Mihai Busuioc (lacheul lui Dragnea) și Aurelian Bădulescu (grobianul Gabrielei Firea)

Colaps total al Justiției în regimul Iohannis-PSD: judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas și-au motivat anularea condamnării de 14 ani a lui Mario Iorgulescu prin faptul că „micuțul“ n-ar fi vrut să-și omoare victima!

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -