marți, septembrie 24, 2024
AcasăNewsIohannis a decorat doi PSD-iști siniștri: Mihai Busuioc (lacheul lui Dragnea) și...

Iohannis a decorat doi PSD-iști siniștri: Mihai Busuioc (lacheul lui Dragnea) și Aurelian Bădulescu (grobianul Gabrielei Firea)

-

Klaus Iohannis continuă să-și bată joc de români, mai ales de cei care l-au votat. Crunta sa inactivitate (definită prin indolență, lene, aroganță, turism de lux, absenteism din spațiul public în momente-cheie), care i-a adus porecla „Ficusul”, este întreruptă sporadic doar pentru câte o decizie scandaloasă. Așa a apărut decorarea, prin decrete prezidențiale, a siniștrilor PSD-iști Mihai Busuioc și Aurelian Bădulescu, două monstruozități ale scenei publice.

Lista de noi decorații acordate de Klaus Iohannis a fost publicată într-un comunicat publicat discret pe Administrației Prezidențiale, pe 17 septembrie.

Decorațiile au fost acodate „cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înființarea Curții de Conturi a României”.

Printre cei decorați se numără mai multe personaje cu trecut politic dubios, dintre care două de-a dreptul compromise:

- Advertisement -
  • Mihai Busuioc (50 de ani), președintele Curții de Conturi, a primit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer„pentru merite cu totul excepționale, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea desfășurată în fruntea unei autorități emblematice pentru buna gestionare a resurselor financiare, contribuind, în acord cu standardele de audit și bunele practici internaționale, la promovarea integrității, independenței, obiectivității, profesionalismului și transparenței drept valori de bază în exercitarea actului de control, atât între instituțiile de stat, cât și între acestea și cetățean”;
  • Aurelian Bădulescu (49 de ani), consilier la Curtea de Conturi, a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler„în semn de înaltă apreciere pentru integritatea, dăruirea și profesionalismul de care a dat dovadă în exercitarea actului de control, contribuind la o mai bună întrebuințare a resurselor financiare ale statului român”.

Busuioc și Bădulescu au fost decorați într-un grup mai mare, din care fac parte toată conducerea Curţii de Conturi a României şi alți angajați ai instituţiei.

Printre cei decorați se mai numără:

  • vicepreşedinţii Lucian Heiuş, Ion Mocioalcă, Lucian Vlădescu, Camelia Pricopie şi Florin Tunaru
  • consilierii de conturi Călin Ion, Claudia Boghicevici, Mirela Călugăreanu, Carmen-Dorina Drăgan, Ștefania Gabriella Ferencz, Csongor-Attila Dezső, Aurel Dumitru, Enikő-Katalin Lacziko, Sorin Lazăr, Adrian Popa și Bogdan-Nicolae Stan.

Mihai Busuioc – lacheul lui Dragnea

Mihai Busuioc, recentul posesor al Ordinului Național „Steaua României” în grad de Ofițer, este președintele Curții de Conturi din 15 octombrie 2017. El a fost numit de Parlament pe vremea domniei absolute a infractorului Liviu Dragnea, când prim-ministru era actuaul europarlamentar Mihai Tudose. Busuioc i-a succedat unul alt PSD-ist, Nicolae Văcăroiu, iar mandatul său este de 9 ani (până în 2026).

- Advertisement -

Mihai Busuioc a fost numit în fruntea Curții de Conturi deși nu avea studii de specialitate.

Anterior, conform CV-ului oficial, Busuioc a fost secretar general al Guvernului Grindeanu (4 ianuarie – 16 iunie 2017) și al Guvernului Tudose (29 iunie – 15 octombrie 2017).

Sunt funcții în care a fost plasat de Liviu Dragnea, cel care-l remarcase la Ministerul Dezvoltării (unde era secretar general adjunct), în perioada ministeriatului acestuia în Guvernul Ponta.

De altfel, Mihai Busuioc a fost cunoscut drept „omul lui Dragnea” sau „cel mai loial om al lui Dragnea”.

Busuioc a fost plasat în mai multe consilii de administraţie, la societăți de stat: ANOFM, ANL, Romarm, UM Plopeni şi CNI. De asemenea, a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, propus în aprilie 2017 de statul român, prin Ministerul Energiei (pe vreea Guvernului Grindeanu).

Ca urmare a numeroaselor sale sinecuri, Busuioc deține o avere impresionantă. Declarațiile sale de avere au etalat în conturi un milion de lei plus sute de mii de euro și zeci de mii de dolari, plus proprietăți imobiliare.

Busuioc a deținut locuință de serviciu, de la RAAPPS, deși deținea un apartament în București.

În 2020, Aurelian Bădulescu l-a atacat și pe „trădătorul” Iohannis, cel care acum l-a decorat!

Aurelian Bădulescu, noul posesor al Ordinului Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, este consilier la Curtea de Conturi din octombrie 2023, având un mandat de 9 ani.

Bădulescu a fost viceprimar PSD al Bucureştiului în perioada 2016-2020. În cei patru ani în care a fost „bâta” Gabrielei Firea, el s-a „remarcat” în mod repetat prn agresivitate fizică şi verbală, grobianism și misoginism.

În 2017, Bădulescu a făcut-o „prostituată” pe Raluca Teodor (USR), consilieră în cadrul Consiliului General al Capitalei. Altădată a înjurat-o pe o altă consilieră USR, Ana Maria Ciceală.

Cu altă ocazie, Aurelian Bădulescu i-a spus unei jurnaliste că este „o vacă”.

Subomul Bădulescu s-a bătut chiar și cu un coleg de patid – fostul primar al Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Aurelian Bădulescu l-a insultat chiar şi pe cel care l-a decorat. În 2020, individul a fost nevoit să demisioneze de la şefia organizaţiei PSD Sector 3 după ce a postat pe Facebook o imagine cu preşedintele Klaus Iohannis întruchipându-l pe fostul lider nazist Adolf Hitler. Șeful statului era insultat și acuzat de comportament dictatorial, pentru că „stigmatiza” PSD și-l „dădea la câini din limuzina prezidențială”.

Bădulescu îl considera pe Iohannis conducător al unui curent numit „iohannism” sau „iohannisism”, numită „doctrină de distrugere a identității naționale și de renaștere a internaționalismului marxist”, prin care „se fixează principiile de bază ale cedării Suveranității naționale” și „punerea la dispoziția cuplului Merkel–Macron a întregii resurse umane și naturale a României”, pentru „predarea țării la cheie”, iar „companiile străine să prospere pe teritoriul nostru național, dând salarii de mizerie”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Colaps total al Justiției în regimul Iohannis-PSD: judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas și-au motivat anularea condamnării de 14 ani a lui Mario Iorgulescu prin faptul că „micuțul“ n-ar fi vrut să-și omoare victima!

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

6 COMENTARII

  1. Judecatoarea din Giurgiu care i-a eliberat pe Dragnea si Sile Camataru a fost promovata ca vicepresedinta a Curtii de Apel Bucuresti. Tot ea a decis in favoarea afaceristului Puiu Popoviciu

    SI DECORATIE ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -