Un meci de fotbal din campionatul de juniori sub 14 ani (Under 14) al Ungariei, disputat în ultima etapă și încheiat cu scorul de 43-1, plasează țara lui Viktor Orban într-un ridicol mai mare chiar și decât cel din România lui Ceaușescu, în care FC Olt Scornicești promova după orgia unui 18-0. La Scornicești, în 1979, a fost un blat ordinar, recunoscut după Revoluție de regizorul său, Dumitru Dragomir. În Ungaria anului 2024, scorul-record este anchetat de Federație.
Meciul care a stârnit controverse uriașe în Ungaria, fiind vorba de o confruntare între copii de gimnaziu (care trebuie educați în spiitul corectitudinii, nu al blaturilor!), a fost Kerekegyhaz – Palmonostora, din campionatul de juniori Under 14 al țări vecine. Formația-gazdă s-a impus cu scorul-record de 43-1, în ultima etapă (a 16-a), și a obținut astfel primul loc la golaveraj, adjudecând-și titlul de campioană la această categorie de vârstă.
În medie, un gol la un minut și 49 de minute!
Înaintea ultimei etape, Kerekegyhaz se afla pe locul 2, având un handicap uriaș la golaveraj, de 40 de goluri, fa’ă de liderul GYFE Miklos: +90 (105-15), respectiv +130 (140-10). Pentru a câștiga titlul, Kerekegyhaz avea nevoie de un succes la 41 de goluri diferență în meciul cu ultima clasată, Palmonostora, care obținuse doar 3 puncte ]n 15 etape (o victorie și 14 înfrângeri).
Să marchezi cel puțin 41 de goluri într-un meci era de neimaginat, mai ales că așa nu se mai pomenise, iar la juniori Under 14 se joacă 80 de minute, nu 90. Așadar, gazdele ar fi trebuit să înscrie, în medie, un gol la mai puțin de două minute!
GYFE Mikos, rivala la titlu a celor de la Kerekegyhaz, a câștigat cu 1-0 meciul său din ultima etapă, cu Nyárlörunci LSC, în deplasare, și se pregătea de sărbătoare.
Kerekegyhaz a câștigat însă cu 43-1 în fața codașei Palmonostora și a luat titlul! Avea nevoie de un succes la 41 de goluri diferență, l-a obținut la 42! Iar în total au fost înscrise 44 de goluri în 80 de minute! În medie, un gol la 109 secunde, adică la un minut și 49 de minute!!!
Astfel, la egalitate de puncte (43 din 48 posibile), Kerekegyhaz a încheiat cu golaverajul de +132 (148-16), iar GYFE Mikos cu +131 (141-10).
Clasamentul final la Under 14
Cifrele care trădează blatul
Și cifrele anterioare îi incriminează pe cei de la Kerekegyhaz. Înaintea ultimei etape, această echipă – care, deocamdată, este noua campioană – marcase 105 goluri în 15 partide; în medie, 7 goluri/meci.
Adversara sa, codașa Palmonostora, încasase 155 de goluri în 15 partide; în medie, 10,3 goluri/meci.
Așadar, în ultima etapă, Kerekegyhaz a sărit de la o medie de 7 goluri/meci la recordul de 43 de goluri marcate – o multiplicare pozitivă de 6,14 ori!
Iar codașa Palmonostora, tot în ultima rundă, s-a prăbușit de la o medie de 10,3 goluri/meci la 43 de goluri primite – o multiplicare negativă de 4,17 ori!
Numele copiilor care au batjocorit fotbalul
Suprarealism: trei goluri într-un minut!
Dacă urmărești succesiunea celor 43 de goluri marcate de gazde (cărora li s-a adăugat și unul al oaspeților), observațiile sunt șocante.
De exemplu, Kerekegyhaz a marcat:
- de două ori în minutul 3 (prin același jucător – Polyak);
- de două ori în minutul 25;
- de 4 ori în 3 minute (25-27);
- de 3 ori în minutul 60 (!!!).
A marca două goluri într-un minut e o performanță rarisimă. După ce mingea intră în plasă, de obicei durează câteva zeci de secunde până când se reia jocul. Mingea e repusă de echipa care a primit golul. Ca să încaseze încă unul în același minut, ar trebui să piardă mingea imediat, să le-o predea adversarilor și să se dea la o parte, ca să apuce vreunul dintre aceștia să ajungă la poartă înainte de a expira minutul.
Dar să marchezi de trei ori într-un minut este imposibil! Când să marchezi, când să fugi cu mingea la centru, când fluieră arbitrul reluarea jocului, când să te duci să mai dai un gol, când să fugi iarăși cu mingea la centru, când se mai uită arbitrul o dată la cronometru și fluieră din nou reluarea jocului, când să mai ajungi o dată la careul advers, să dai și un al treilea gol? Toate acestea – în 60 de secunde?! Dar adversarii unde sunt? Nu resping nicio minge, nimic? Poarta lor e goală? Gazdele nu dau nicio pasă greșită, mingea nu iese deloc în aut sau în aut de poartă? Atacanții-minune au viteză de sprinteri olimpici? Uităm, totuși, că au 14 ani?!
Cele 43 de goluri marcate de Kerekegyhaz
Să reținem, totuși, autorii golurilor pentru gazde:
- 11 goluri: Gabor Kürtösi
- 11 goluri: Sándor Szombati
- 10 goluri: Kevin Polyák
- 6 goluri: Bence Kulman
- 2 goluri: Marcell Fábián
- 1 gol: Balász Molnár
- 1 gol: Zsombor Börönte
- 1 gol: Zétény Szegedi
Indignare generală
Rezultatul-record a stârnit controverse imense în Ungaria. Se vorbește de o fraudă nerușinată, la nivelul unor copii de 13-14 ani.
Federația maghiară s-a sesizat și a deschis o anchetă după rezultatul nemaiîntânit care a decis campioana Under 14.
Balint Erdos, președintele clubului GYFE Miklos, a declarat pentru Sportal.hu că a trăit un adevărat șoc pe teren când a văzut rezultatul adversarei la titlu. „Meciul nostru s-a încheiat, am câștigat și știind că aveam o diferență de 41 de goluri la golaveraj, am fost foarte bucuroși. Apoi am aflat de la arbitru că în cealaltă întâlnire a fost stabilit un record de goluri, iar noi am terminat pe locul 2. Toată lumea a răsfoit baza de date a Federației Ungare de Fotbal, iar timp de 45 de minute rezultatul nu a fost disponibil, ceea ce se întâmplă de obicei. Apoi a venit șocul de a vedea 44 de goluri marcate într-o întâlnire de 80 de minute, cu 3 goluri marcate în minutul 60. Sper ca Federația să intervină”, a declarat Balint Erdos.
Antal Kunsági, președintele lui Kerekegyhaz, echipa care a câștigat cu 43-1, s-a arătat indignat de presupunerea că ar fi fost un aranjament odios: „Am fost foarte fericiți că am câștigat campionatul, dar tsunami-ul de știri din ultima vreme, care i-a făcut pe unii să presupună că ultimul nostru meci a fost blat, nu este la fel de fericit”.
János Csank, fost căpitan al echipei naționale a Ungariei, în prezent antrenor de juniori, s-a arătat bulversat de regia din ultima etapă: „Sunt șocat și indignat, pentru că acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Mai ales în ultima rundă, în partida care a decis titlul de campioană”.
În acest caz, toată lumea e indignată: cei de la GYFE Miklos – că au pierdut titlul după un scor de-a dreptul aberant al rivalei sale; cei de la Kerekegyhaz – că sunt bănuiți de blat; cei neutri – că asemenea abdicări de la decență sunt posibile în secolul XXI.
În schimb, președintele codașei Palmonostora, echipa învinsă cu 43-1, a declarat liniștit că „rezultatul a fost o întâmplare”.
Istoria blatului prin care Scornicești a promovat în Divizia B: 18-0 în ultima etapă. Creierul blatului, Dumitru Dragomir, zice că a avut o „idee genială”
În România, celebru a rămas un meci din Divizia C (liga a 3-a), din ultima etapă a sezonului 1978-1979. Pentru calificarea în Divizia B (liga a 2-a) se duelau de la distanță FC Scorncești (județul Olt) și Flacăra Moreni (județul Dâmbovița), aflate la egalitate de puncte.
Diferența urma să se facă la golaveraj, capitol la care Flacăra Moreni avea un avans consistent. De aceea, lucrurile păreau deja tranșate înaintea ultimei etape.
Numai că la Scornicești – satul ridicat la rang de oraș dintr-un moft al celui mai iubit fiu al localității, Nicolae Ceaușescu – tocmai fusese adus ca președinte de club Dumitru Dragomir („în probe”, zice el). Acesta a pus la cale un blat de dimensiuni astronomice: FC Scornicești – Electrodul Slatina 18-0.
La începutul anilor ’90, Dragomir a povestit cum a aranjat meciul din 1979, în urma căruia echipa din „satul lui Ceaușescu” a promovat în Divizia B.
Dumitru Dragomir imdiat după Revoluție: „Scornicești juca cu o echipă din Slatina. De câteva etape, această echipă pierdea toate meciurile cu 3-0, prin neprezentare, practic de desființase. Dacă Scornicești câștiga cu 3-0, nu mai promova în «B», promova Flacăra Moreni. Scornicești avea nevoie de golaveraj. Nu știa nimeni ce să facă și am venit eu, profesionistul. Le-am zis să ia carnetele celor de la Slatina, găsim aici în Scornicești 11 tineri, îi punem să joace pe carnetele celor de la Slatina, noi nu facem contestație, le dăm oricât și se consemnează rezultatul. Nu știe nimeni – nici arbitrii, nimeni. A fost ideea mea, genială idee! S-au dus, au luat carnetele pentru o sumă infimă, am găsit noi pe unii prin Scornicești care mulgeau vacile, brăzdari, lăptari, unii care vindeau gogoși, i-am îmbrăcat în echipament și au început jocul. Eu eram în probă de angajare la Scornicești. La pauză, la 2-0 pentru Moreni, s-a întâmplat ceva incredibil. Ei puseseră mașini de Miliție din 30 în 30 de kilometri, că stațiile de atunci nu băteau mai mult, și trebuia să știm ce face Flacăra Moreni în meciul cu ROVA Roșiori. Numai că un milițian, în loc să zică 2-0, a zis că este «două – zero», al nostru a înțeles «nouă – zero» și s-a cerut să dea Scorniceștiul 18 goluri. Așa s-a făcut 18-0 și râsul României. Dar, de fapt, acest 18-0 a fost un aranjament. Așa a promovat Scornicești în Divizia B”.
Ulterior, la Fanatik, Dragomir a mai schimbat din datele poveștii – pentru Electrodul Slatina n-au mai jucat „unii prin Scornicești care mulgeau vacile, brăzdari, lăptari, unii care vindeau gogoși”, ci „juniorii echipei din Slatina”; iar mașinile Miliției, dotate cu stații de emisie, n-au mai fost plasate „din 30 în 30 de kilometri”, ca să transmită scorul de la Moreni, ci „din 10 în 10 kilometri”. Când minți mult, ma uiți ce-ai spus data trecută…
Dumitru Dragomir la Fanatik: „S-a desființat cu câteva etape înainte echipa din Slatina care era în Divizia C și cu care trebuia să joace Scornicești. Pe regulament, 3-0. Dar ce să faci cu 3-0? Era nevoie de golaveraj, să treacă peste Moreni. Le-am zis să ia tricourile și legitimațiile celor de la Slatina și să joace cu juniorii lor, să dea drumul la meci. Meciul s-a terminat 18-0. Nu aveau cum să știe rezultatele de la meciuri, că nu aveau telefoane. Au pus din 10 în 10 kilometri mașini de Miliție, că atât aveau stațiile aria de acoperire și transmiteau rezultatele. La pauză, la Moreni a zis un milițian «două la zero», iar Nea Tache a înțeles «nouă la zero». Cei de la Scornicești s-au pus pe ăia să le dea multe goluri. Și au tot dat până la 18-0. După am promovat cu Scornicești până în prima ligă. După ideea asta m-au promovat ca ofițer și m-au făcut membru de partid. Eram singurul capitalist cu carnet de comunist”.
Așa-i la bolșevici 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂