vineri, octombrie 18, 2024
AcasăNewsÎncă un sondaj toxic al lui Pieleanu: gata, Firea l-a depășit pe...

Încă un sondaj toxic al lui Pieleanu: gata, Firea l-a depășit pe Nicușor Dan în Sectorul 1, iar SRI-istul Tuță va câștiga în fața Clotildei!

-

Un nou sondaj scos pe piață de Avangarde, institut asociat PSD-ului și Antenei 3, anunță triumf total al actualei coaliții de guvernare în Sectorul 1 al Capitalei. Potrivit datelor prezentate de oamenii lui Marius Pieleanu, SRI-istul George Tuță, candidatul comun PSD-PNL, ar câștiga Primăria în fața Clotildei Armand (USR), în timp ce Gabriela Firea (PSD) l-ar devansa deja pe Nicușor Dan în preferințele pentru Primăria Generală, în același Sector 1.

Avangarde pretinde că ar fi făcut sondajul printre locuitorii Sectorului 1 în perioada 7-11 mai, prin metoda față în față, pe 1.150 de subiecți, și că marja de eroare ar fi 2,9%, iar cercetarea ar fi „autofinanțată“, adică ar fi independentă și nu la comanda vreunui partid.

Rezultatele sunt cel puțin controversate, pentru a nu spune de-a dreptul necredibile. Conform institutului care de vreo două decenii prezintă sondaje favorabile PSD și lui Dan Voiculescu, necunoscutul fost SRI-ist George Tuță, reciclat între timp în liberal și pus candidat din partea coaliției de guvernare, a depășit-o deja pe Clotilde Armand, actuala primăriță, în intenția de vot. Tuță ar avea 34%, în timp ce Armand – doar 32%. În clasament mai urmează Liviu Negoiță (PUSL) – 15%, Ramona Ioana Bruynseels (AUR) – 12% și Daniel Tudorache (independent) – 4%.

Este foarte probabil, însă, ca George Tuță să nu aibă în realitate 34% nici măcar la capitolul notorietate – adică oamenii n-au auzit de el.

- Advertisement -

Vești extraordinare s-a grăbit Pieleanu să le dea celor de la PSD și în privința alegerilor pentru Primăria București, dar tot în Sectorul 1. Aici, anunță Avangarde, Gabriela Firea ar fi reușit deja să-l depășească pe Nicușor Dan, actualul primar. Firea (PSD) ar avea 30%, Nicușor Dan (Alianța Dreapta Unită și REPER) – 29%, Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 17%, Sebastian Burduja (PNL) – 13%, Mihai Enache (AUR) – 10%, Diana Șoșoacă (SOS România) – 1%.

Ținând cont că Sectorul 1 este unul destul de dezvoltat și bogat, cu oameni având un nivel mai ridicat, e puțin probabil ca populația de aici să facă notă discordantă cu restul Bucureștiului și să fi basculat spre tabăra PSD-PNL. Bazinul electoral al Gabrielei Firea e descris de sociologi ca fiind unul recrutat dintre oamenii cu educație și venituri mai scăzute, mai prost informați.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. Sa fii profesor universitar, sa dai ochi cu studentii, sa te numesti sociolog pe la televiziuni, sa ai varsta parului alb, dar sa fii sluga responsabila cu minciunile – deci complice la furt!
    MARE ATENTIE la alegeri! Nu e singura hotie destinata alegerilor.
    Nu vi se par mai curand puse cu mana decat trase la sorti, rezultatele privind ordinea pe buletinele de vot?

    De fapt, ce vor? Prim fraude de acest tip, ne pregatesc sa inghitim furtul final, falsificarea alegerilor! Vor ca rezultatele pe care le vor falsifica sa para firesti, fiind sustinute de „sondajele” din perioada anterioara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -