duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăLumeaTactica lui Putin pentru alegerile din 2024: ca să închidă gura lumii...

Tactica lui Putin pentru alegerile din 2024: ca să închidă gura lumii civilizate, va inventa un contracandidat de origine ucraineană, care se opune războiului și care va trebui să ia sub 1% din voturi

-

Tiranul Vladimir Putin recurge la o metodă cinică pentru a-și reduce la tăcere contestatarii din Federația Rusă și din țările democratice de pe glob. El nu va anula alegerile prezidențiale programate în luna martie a anului viitor sub pretextul războiului din Ucraina. Dimpotrivă, va candida pentru un nou mandat, cu un plan diabolic.

Tactica lui Vladimir Putin (71 de ani) este să arunce în lupta electorală chiar un contracandidat de origine ucraineană, cu poziții ferme anti-război, însă doar dacă va fi convins că acesta nu poate lua mai mult de 1% din voturi.

Astfel, fostul colonel KGB se va disculpa de ordinele sale criminale, motivând prin votul popular că ele au venit din voința majorității rușilor.

Dezvăluirea a fost făcută de liderul opoziției ruse, Olga Kurnosova, într-un interviu acordat publicației online Obozrevatel.com din Kiev (Oboz.ua).

- Advertisement -

„Dacă sunt siguri că nu va obține mai mult de 1% din voturi, poate că vor decide această nominalizare, pentru a arăta că nu există mai mult de 1% dintre oameni în Rusia care sunt împotriva războiului”, a spus Kurnosova, care trăiește în exil.

Avocat și fizician, Kursonova a plecat, în octombrie 2014, la Kiev, unde este implicată în proiecte de informare pentru a contracara propaganda de la Kremlin.

Numele celor 4 contracandidați ai lui Putin

Vladimir Putin ar urma să-și anunțe candidatura pentru așa-zisele alegeri din Rusia de Ziua Unității Naționale, serbată la data de 4 noiembrie 2023. „Concurenții” săi sunt deja selectați. Mai rămâne de văzut dacă-i va arunca pe toți în luptă.

- Advertisement -

1. Ghennadi Andreevici Ziuganov (79 de ani) – prim-secretar al Partidului Comunist din Federația Rusă, deputat în Duma de Stat și membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

2. Leonid Sluțki (55 de ani) – președintele Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat din 5 octombrie 2016 și membru al Partidului Liberal Democrat.

3. Aleksei Neciaev (57 de ani) – antreprenor și membru al Partidului „Oameni Noi”.

4. Grigori Iavlinski (71 de ani) – ucrainean de origine, șeful comitetului politic federal al Partidului Iabluko („Mărul”).

Ghennadi Ziuganov – Leonid Sluțki – Aleksei Neciaev

Olga Kurnosova mai susține că reprezentanții partidului „Oameni noi” ar intenționa să-l înlocuiască pe Aleksei Neciaev cu un anume Davankov (39 de ani), dar Kremlinul e îngrijorat de tinerețea acestuia, așa că nu acceptă schimbarea.

Cine este ucraineanul Iavlinski – „asul” din mâneca lui Putin 

Grigori Iavlinski, „opozantul” lui Putin în privința războiului din Ucraina, este născut la Lvov, pe vremea când orașul se afla în componența URSS-ului condus încă de Iosif Visarionovici Stalin. Este doctor în științe economice.

A mai candidat la funcția de președinte al Rusiei în 1996 și 2000. A încercat apoi să participe și la scrutinul din 2012, însă i-a fost refuzată înregistrarea de către Comisia Electorală Centrală.

Conform Wikipedia (varianta ucraineană), Iavlinski a criticat anexarea Crimeei în 2014 și a susținut eliberarea regizorului ucrainean Oleg Sențov, închis în Rusia.

La sfârșitul lunii ianuarie 2022, împreună cu alți cunoscuți oameni de știință, scriitori, jurnaliști și apărători ai drepturilor omului din Rusia, Iavlinski s-a pronunțat împotriva unei posibile invazii a Kremlinului în Ucraina, numărându-se la acea vreme printre semnatarii „Declarației susținătorilor păcii împotriva Partidului Războiului în conducerea rusă”. Documentul apăruse atunci pe site-ul publicației „Ecoul Moscovei”. 

„Alegerile vor avea loc cu siguranță, pentru că Putin este un formalist legal. E important pentru el să le dea peste nas tuturor, că a fost ales de votanții ruși”

Obozrevatel.com: Nu este clar de ce la Kremlin sunt formulate încă intrigi legate de participarea sau neparticiparea lui Putin la alegeri. Ce ​​credeți? Cu ce se leagă asta? Se poate spune cu o certitudine de 100% că Putin va participa în continuare la acest eveniment?

Olga Kurnosova: Nu există niciodată încredere sută la sută în ceva. Poate că Putin nu va trăi pentru a vedea alegerile. Cât despre motivul pentru care nu a fost anunțat încă – au un fel de scenariu de campanie, așa că totul trebuie programat la o dată frumoasă. Cel mai probabil, Putin își va anunța candidatura de Ziua Unității Populare, pe 4 noiembrie.

Obozrevatel.com: Presupuneți că alegerile pot fi anulate, dintr-un motiv sau altul? Și Kremlinul are nevoie de el acum?

Olga Kurnosova: Nu. Cred că alegerile vor avea loc cu siguranță, pentru că Putin este un formalist legal. Este important pentru el să le dea peste nas tuturor, că a fost ales de votanții ruși. Este clar că majoritatea țărilor civilizate ale lumii înțeleg deja foarte bine astăzi: ceea ce va avea loc în martie nu pot fi numite în niciun fel alegeri, nu îndeplinesc niciun standard electoral general acceptat.

În 2017, organizația internațională Freedom House a dat indicele „zero” procedurilor electorale din Rusia. Conform acestui parametru, Rusia a egalat o organizație atât de „minunată” precum Hamas. În Fâșia Gaza, indicele posibilităților electorale este „zero”, iar în Federația Rusă este tot „zero”.

Deci, desigur, nimeni nu consideră că aceste alegeri sunt alegeri. Cu toate acestea, formalitățile legale sunt importante pentru Putin și nu va anula alegerile.

„Nimeni nu poate tuși acolo fără aprobarea Administrației Prezidențiale. Prin urmare, toți candidații vor fi conveniți și în Administrația Prezidențială”

Obozrevatel.com: Este vorba despre formalități. Vedem că au fost deja găsiți trei „concurenți” pentru Putin, iar fiecare dintre ei nu trebuie să aibă o vârstă mai mică de 50 de ani. Aceștia sunt Ziuganov, de la comuniști, Slutski, de la LDPR (Partidul Liberal Democrat – n. red.) și Neciaev, de la „Oamenii Noi”. Ultimii vor să-l propună pe Davankov, în vârstă de 39 de ani, în locul lui Neciaev, dar Kremlinul pare să fie îngrijorat de tinerețea lui. În opinia dumneavoastră, vârsta este într-adevăr o problemă pentru Putin în contextul alegerilor?

Olga Kurnosova: Nu cred că în contextul a ceea ce se va întâmpla în martie – nu le pot numi alegeri, sunt cvasi-alegeri, pseudo-alegeri, proceduri electorale, dar în niciun caz alegeri – există măcar câteva probleme pentru Putin. În Rusia, politica publică a fost eliminată cu mult timp în urmă.

Partidele politice nu sunt așa, pentru că înregistrarea lor și toate posibilitățile lor sunt coordonate în Departamentul de politică internă al Administrației Prezidențiale. Deci, nimeni nu poate tuși acolo fără aprobarea Administrației Prezidențiale. Prin urmare, toți candidații vor fi conveniți și în Administrația Prezidențială. Singura întrebare care mi se pare că nu este încă pe deplin rezolvată este dacă vor îndrăzni să înregistreze condiționat un presupus candidat anti-război, pe Grigori Iavlinski.

Pe baza entuziasmului cu care Administrația Prezidențială încearcă să încurajeze opoziția să joace rolul unui singur candidat – și nu pot să-l numesc decât joc –, concluzionez că încă nu au luat o decizie finală. Și dacă o parte a opoziției poate fi convinsă să facă acest lucru, poate că va avea loc nominalizarea. Cu probabilitatea maximă a lui Grigori Iavlinski. De ce a lui? Pentru că este etichetat drept candidat împotriva războiului. Dacă sunt siguri că nu va obține mai mult de 1% din voturi, poate că vor decide această nominalizare pentru a arăta că nu există mai mult de 1% dintre oameni în Rusia care sunt împotriva războiului.

Olga Kurnosova

„Elitele așteaptă să moară Putin. Dar acest lucru nu ușurează, pentru că nu sunt încă pregătiți să acționeze în niciun fel”

Obozrevatel.com: Credeți că Putin va avea nevoie de niște victorii până în martie? Știm cum a fost înainte – a încercat constant să consemneze orice realizări la „alegeri”. Credeți că ne putem aștepta la ceva asemănător de data asta?

Olga Kurnosova: Va trebui să descrie cel puțin ceva asemănător. Dar din moment ce toată mass-media se află sub controlul său complet, trecerea oricărei colibe de pădurar sub controlul forțelor armate ruse poate fi prezentată de fapt ca o victorie. Nu uitați că, înainte de asta, va fi și aniversarea invaziei la scară largă. Prin urmare, în orice caz, vor pregăti ceva. Nu știu ce vor face, dar cu siguranță plănuiesc un fel de ofensivă de iarnă.

Obozrevatel.com: Ultima întrebare este despre starea de spirit din „turnurile Kremlinului”. Ce vor astăzi elitele de la aceste „alegeri”? Pot folosi pretextul alegerilor pentru a schimba, de exemplu, guvernul din Rusia?

Olga Kurnosova: Mi se pare că elitele așteaptă să moară Putin. Dar acest lucru nu ușurează, pentru că nu sunt încă pregătiți să acționeze în niciun fel. Să vedem. Nu cred că vreo schimbare în Rusia va avea legătură cu acest vot. Ca și înainte, cred că schimbările în tipul de dictatură care există astăzi în Rusia sunt posibile doar cu ajutorul unor metode puternice.

Metodele de alimentare pot fi diferite. Poate fi o lovitură de palat, când, relativ vorbind, Putin va fi doborât de unul singur. Ar putea fi o revoluție, poate o influență externă datorită victoriei Ucrainei sau o combinație a acestor trei lucruri.

De exemplu, o lovitură de palat, care va fi susținută de stradă și de acei ruși care luptă deja pentru victoria Ucrainei și eliberarea Rusiei cu armele în mână. Voi spune iar și iar că înfrângerea lui Putin este o victorie pentru rușii obișnuiți, pentru că pentru ei este singura modalitate de a-și elibera țara și pe ei înșiși de dictatura care le stă pe cap astăzi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prăpădul PSD-PNL. Cu Câciu la Finanțe, datoria externă a României a crescut cu 173,4 miliarde de lei, adică 3% din PIB – un record absolut!

* Haita PSD-PNL a trimis controlul la Hidroelectrica după ce pilele susținute politic nu s-au calificat pentru faza finală a selecției directorilor

* Un candidat PNL își vrea înapoi banii cu care a fost pus să-și cumpere locul în Parlament! Șeful filialei PNL Iași, fostul ministru Costel Alexe, i-a cerut 30.000 de euro

* Aberație: un elev cu media 1,97 primește bursă de merit, elevi cu medii peste 9,00 nu primesc!

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* USR acuză represalii în stil mafiot din partea șefului ANPC. Prin intermediul unui off-shore, PSD-istul ar lua taxă de protecție de la proprietarii restaurantelor din Herăstrău închise de Clotilde Armand

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Un document excepțional: scrisoarea Mitropolitului pro-rus de la Chișinău către șeful său de la Moscova, Patriarhul Kirill, în care face pulbere Rusia putinistă! / „Amestecul agresiv al Rusiei în afacerile Ucrainei și ale Moldovei” / „Așa-numita «Lume Rusă» este străină aspirațiilor și valorilor noastre naționale” / „Moscova nu a înțeles că poporul din Moldova are rădăcini latine” / „Republica Moldova se va reuni inevitabil cu România”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -