Schimbarea puterii în funcție de voința populară, prin vot, așa cum se întâmplă în țările democratice, este „o absurditate”, a afirmat joi Vladimir Putin, care conduce Rusia de 24 de ani. Acesta s-a întrebat „cum să lucrezi în astfel de condiții”, din moment ce o dată la 4 ani se ajunge la schimbarea conducerii unei țări, dacă poporul n-o mai votează.
Putin a făcut numeroase afirmații importante și interesante, în același timp, la Forumul de la Valdai, ținut la Soci, unde au venit experți și jurnaliști care se ocupă de Rusia. Agerpres a preluat un articol din „The Moscow Times” care-l citează pe Putin în legătură cu nemulțumirea acestuia față de repetatele schimbări care au loc la vârful statelor democratice.
Rusia aplică de peste două decenii conceptul de „democrație controlată”, conform căruia sunt menținute instituțiile care pot fi întâlnite în orice țară liberă – inclusiv partidele, Parlamentul și alegerile –, dar totul este, de fapt, controlat din umbră de un sistem în care serviciile secrete joacă un rol-cheie.
Putin participă la acest simulacru din 1999. În 1998 a fost numit de președintele de atunci, Boris Elțîn, șef al KGB. În anul următor, Elțîn l-a pus brusc premier al Rusiei, iar la câteva luni distanță a demisionat, lăsându-l pe Putin președinte interimar și premier până la alegerile din vara anului 2000.
Imediat după ce a preluat puterea, Putin a pornit războiul împotriva Ceceniei, invocând niște presupuse atentate ale unor ceceni. Nu se știe nici azi dacă exploziile din orașele respective, soldate cu mulți morți și răniți, au fost opera unor teroriști sau a propriilor servicii secrete. Dar această operațiune i-a asigurat popularitatea necesară ca să câștige președinția în 2000, după care totul a intrat sub controlul său.
Simulacrul a mers mai departe: după ce a câștigat un nou mandat în 2004, Putin a fentat Constituția care-i interzicea să candideze și a treia oară punându-l președinte, în 2008, pe omul său de încredere, Dmitri Medvedev, în timp ce el însuși a luat locul acestuia, devenind premier. Apoi, Constituția a fost modificată și Putin s-a întors la Kremlin ca președinte în 2012, iar în 2020, în pregătirea invadării Ucrainei, a modificat iar Constituția, pentru ca mandatele să fie pe 6 ani și să aibă dreptul să candideze din nou. A fost ales până în 2024, iar la anul e de așteptat să obțină un nou mandat până în 2030. Conform noii Constituții, Putin va putea să candideze și atunci, astfel că, în principiu, va putea să rămână președintele Rusiei până la 84 de ani.
Din această postură, liderul de la Kremlin vine și critică violent lipsa de predictibilitate a Occidentului, unde la fiecare 4 ani trebuie să discute cu alți șefi de state, după cum li se năzare popoarelor din țările respective.
Referindu-se la schimbările de atitudine ale SUA față de programul nuclear iranian, Putin a spus: „O ţară insistă asupra unui lucru, promovează nişte măsuri cu orice preţ, iar apoi au loc schimbări politice interne şi, cu aceeaşi presiune şi fără menajamente, se impune altceva, uneori exact contrariul. O administraţie a luat o decizie, a venit alta şi a dat totul înapoi şi toate au mers în direcţia opusă. Cum să lucrezi în astfel de condiţii? Unde sunt reperele? Pe ce să te bazezi? Unde sunt garanţiile? (…) Pur şi simplu, o absurditate!”.
În fapt, exact această particularitate a democrațiilor, care-și aleg regulat liderii pe baza votului liber și universal, este și speranța Rusiei după ce a intrat în fundătura războiului cu Ucraina. Putin și oamenii săi așteaptă cu înfrigurare alegerile care vor avea loc în SUA anul viitor. Ei speră ca la Casa Albă să vină o administrație care să sisteze ajutorul militar și economic pentru Ucraina, caz în care Rusia va putea să-și termine misiunea de a cuceri țara vecină și de a pune presiune pe flancul estic al NATO și al Uniunii Europene.
Bolșevicii trăiesc pe altă planetă, la ei toate sunt de-a-ndoaselea 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Tot Putin a zis cā unul din avantajele sexului în group este cā poti lua oricând o pauzā pentru o tigarā si nimeni nu bagā de seamā.
Tot acest discurs este o alta dovada ca rusii nu-si vor putea depasi niciodata conditia de primitivi, abia coborati din copac, care au acces la niste jucarii moderne. Pentru ei votca, batutul si violatul muierii care nu tace si impuscatul strainului sunt supremele dovezi ale puterii. „O ţară insistă asupra unui lucru, promovează nişte măsuri cu orice preţ, iar apoi au loc schimbări politice interne şi, cu aceeaşi presiune şi fără menajamente, se impune altceva, uneori exact contrariul”. Iata si dovada faptului ca clovnul de Trump ar fi fost de partea lui Putler in dorinta lui de expansiune. Nu pentru ca nu ar vrea ca SUA sa mai fie lider mondial, ci pentru ca NU este in stare sa managerieze o politica externa favorabila SUA. Si nici nu are cum s-o faca cand politica interna a dus doar la exacerbarea nationalismului primitiv si a atentatelor interne.