624 de ofițeri ruși uciși până acum în atacul asupra Ucrainei. Printre ei, 10 generali, 62 de colonei, 84 de maiori. Pentagonul estimează aproape 1.000 de tancuri distruse

0
488
Pierderile confirmate de ofițeri suferite de Rusia până la 24 mai

Până la 24 mai – adică în primele 3 luni de război –, Rusia a pierdut în Ucraina 624 de ofițeri, din care 10 generali, 62 de colonei și 84 de maiori, relevă administratorii contului de Twitter “Killed in Ukraine”, care monitorizează evoluția acestei situații. Acesta este, după cum menționează autorii statisticii, numărul minim de ofițeri uciși, pentru că au fost luați în evidență strict cei al căror deces a fost confirmat oficial.

Este un număr uriaș de ofițeri superiori uciși în doar 3 luni de război. Prin comparație cu cei doi generali-locotenenți și 8 generali-maiori ruși lichidați de ucraineni din februarie până în mai, americanii au pierdut doi generali-locotenenți și 9 generali-maiori de-a lungul întregii participări la Al Doilea Război Mondial (7 decembrie 1941-8 mai 1945). Asta, deși SUA au luptat pe două fronturi, atât contra Japoniei în Pacific, cât și în Africa și Europa contra Germaniei.

Surse de la Pentagon estimează că Rusia a pierdut până acum aproape 1.000 de tancuri, circa 350 de piese de artilerie, 36 de avioane de bombardament și peste 50 de elicoptere. Sunt cifre sub cele reclamate de Ucraina – care vorbește de 1.315 tancuri, 617 piese de artilerie și 170 de elicoptere –, dar oricum e vorba despre o cantitate imensă de echipament militar pe care rușii nu sunt capabili s-o suplinească.

În ultimele zile, rapoartele de pe front confirmate de Ministerul britanic al Apărării arată că în sudul Ucrainei au apărut bătrânele T-62, tancuri vechi de peste 50 de ani pe care rușii le-au scos din depozite după ce au epuizat stocurile de tancuri moderne sau modernizate T-72, T-80 și T-90.

Samuel Ramani, specializat în politica externă rusească post-1991 și doctor în filosofie la Universitatea Oxford, avertizează însă că, în ciuda acestei situații, Rusia menține un avantaj material asupra Ucrainei. Oficialul de la Pentagon citat a explicat că „Rusia are totuși majoritatea echipamentelor. Atât Ucraina, cât și Rusia au suferit pierdei. Rusia are o superioritate în Donbass în privința numărului de echipamente pe care le pot arunca în luptă, dar și în privința numărului de oameni și al armamentului“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lovitură năprasnică anti-Putin: de ziua Maiei Sandu, fostul președinte Igor Dodon a fost arestat pentru trădare de patrie și infracțiuni de corupție!

* VIDEO. Amenințare sinistră a Rusiei: “Ori câștigăm în Ucraina, ori acest război se va sfârși prost pentru întreaga omenire!”. Populația e avertizată: „Obișnuiți-vă cu noua viață!”

* NATO ia în calcul să spargă blocada rusă din Marea Neagră și să escorteze cu nave de război cargourile ucrainene încărcate cu grâne din Odessa

* Răzbunarea partizanilor ucraineni pe primarul trădător din Energodar, care a trecut de partea Rusiei teroriste

* Fost șef al MI6: „Putin va pleca până în 2023, dar probabil în sanatoriu, de unde nu va ieși ca lider al Rusiei”

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Modelul Putin: PSD încearcă să decapiteze o televiziune pe care n-o poate controla. Un amendament al ministrului Romașcanu ar forța RCS/RDS să vândă sau să închidă Digi 24

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Fiul lui Miron Mitrea, avansat de MAE. A ajuns șef al Consulatului României la Roma. Nici fostul ministru nu o duce rău în afaceri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here