vineri, mai 24, 2024
AcasăViațaIT&CVreţi un capuccino? Robotul Pepper vi-l aduce la masă, în cafeneaua din...

Vreţi un capuccino? Robotul Pepper vi-l aduce la masă, în cafeneaua din Budapesta unde „lucrează” ca ospătar

-

Enjoy Cafe este un proiect gândit special pentru a atrage generații viitoare de ingineri specializați în robotică. Scopul lui este să-i încurajeze pe copiii fascinați de tehnologie și roboți să-și transforme pasiunea în meserie. Pentru asta, celor mici li se permite să interacționeze cu roboții, să le dea instrucțiuni sau ordine.

Pot să fie puși să facă flotări, de exemplu, sau să danseze pe Gangnam Style. Pepper, robotul de mărimea unui puști, este acceptat de copii ca unul de-al lor. Adulții nu sunt la fel de toleranți. Mai degrabă, citesc în amabilitatea robotului Pepper începutul sfârșitului pentru rasa umană, notează Digi24.ro.

Tibor Csizmazia, proprietarul cafenelei din Budapesta, ține să-i liniștească pe ungurii sau turiștii îngrijorați: „Nu e ce vedem într-un film de genul The Terminator. Unii își imaginează că roboții gândesc ca oamenii și acționează total independent, până în momentul în care vor ajunge să ne controleze total viețile. De fapt, roboții sunt aici pentru a ne ajuta, la fel cum ajută și la Enjoy Café. Dacă robotica va avansa atât de mult încât sistemele de inteligență artificială să funcționeze fără niciun ajutor din partea omului, acest moment este foarte departe de tehnologia de azi”.

- Advertisement -

În spatele conceptului acestei cafenele stă o firmă de IT din Budapesta. E-Szoftverfejlesztő Kft dezvoltă sisteme integrate sau de inteligență artificială pentru piața locală.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -