Vot CRUCIAL la Londra: Marea Britanie va ieşi din UE. BREXIT – rămâne cum am stabilit

0
1236

Cu două săptâmâni înainte de data teoretică a ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, parlamentarii britanici au respins, în această seară, extinderea art. 50 pentru declanșarea unui nou referendum, cu scorul de 334 la 85, potrivit BBC.

Rămâne astfel o singură opţiune: părăsirea UE, dar cu un acord, fapt de asemenea votat în parlamentul britanic. Prima formă de acord a fost respinsă deja de aleşii de la Londra.

Noul vot vine în contextul în care Parlamentul Marii Britanii a respins cu o majoritate clară ieșirea din Uniunea Europeană fără un acord de retragere.

Camera Comunelor a respins, marţi seară, Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul, informează presa britanică.

Camera Comunelor a ajuns să opteze între anularea deciziei de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană şi organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei la Blocul comunitar, a afirmat premierul Theresa May.

„Eu sunt pasionată de aplicarea rezultatului referendumului, dar sunt la fel de pasionată de faptul că singurul mod de ieşire din Uniunea Europeană este printr-un acord. În cazul în care Camera Comunelor va hotărî să ieşim fără acord Brexit, Guvernul va asuma politica de implementare a acestei decizii”, a declarat Theresa May.

„Dacă parlamentarii votează pentru prelungirea negocierilor în cadrul Articolului 50 al Tratatului comunitar, Guvernul va trebui să ajungă la un acord în acest sens cu UE. Dar UE va vrea să ştie ce vrem să facem prin amânarea Brexit. Iar Camera Comunelor va trebui să răspundă dacă vrea anularea clauzei Articolului 50 sau dacă organizează un nou referendum”, a argumentat Theresa May.

Proiectul de Acord Brexit, care include noile clauze negociate cu Bruxelles-ul, a fost respins cu un raport de voturi 391/242, relatează postul Sky News şi cotidianul The Guardian.

În ianuarie, Camera Comunelor a respins proiectul de Acord Brexit cu un raport de voturi de 432/202.

CITIŢI ŞI:

Europa, liber la impact. Acordul BREXIT, respins a doua oară la Londra. Vestea cea mai rea? Nimeni nu ştie ce urmează

Londra crede în şansa ei. Primarul Sadiq Khan cere al doilea referendum pentru Brexit

Donald Tusk: „Un loc special în iad pentru promotorii Brexit”. Polonezul e furios pe liderii politici britanici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here