marți, aprilie 16, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Încă o navă rusească a fost scufundată de ucraineni: "Cezar Kunikov"....

VIDEO. Încă o navă rusească a fost scufundată de ucraineni: „Cezar Kunikov”. În doi ani, rușii au pierdut o treime din flota lor de război din Marea Neagră

-

Ucrainenii continuă distrugerea sistematică a flotei rusești din Marea Neagră. În zorii zilei de miercuri, 14 februarie, a fost lovită, distrusă și scufundată nava de desant „Cezar Kunikov“. Informația a fost deja confirmată de Armata ucraineană, iar GRU (serviciile militar de informații de la Kiev) a postat și imagini ale operațiunii.

În mod simbolic, atacul a fost dat la exact 81 de ani de la moartea ofițerului rus după care a fost botezată nava de luptă: Cezar Kunikov.

După toate probabilitățile, a fost un atac cu drone navale.

„Cezar Kunikov” (BDK-64) a fost o navă de desant de proporții mari, parte din Proiectul 775 (775/II), lansată la apă încă de pe vremea URSS. Avea o lungime de 112,5 metri și o lățime de 15 metri. Echipajul era de 87 de persoane.

- Advertisement -

Video-ul pus la dispoziție de serviciile de informații ucrainene arată că acolo s-a produs detonarea muniției stocate pe navă.

Până în prezent, după aproape doi ani de război, ucrainenii au reușit să distrugă aproximativ o treime din flota de război a Rusiei din Marea Neagră.

- Advertisement -

La 24 februarie 2022, momentul lansării invaziei, flota rusească număra circa 80 de nave. Pe 8 februarie, adică în urmă cu o săptămână, un purtător de cuvânt al marinei ucrainene declara pentru publicația „Business Insider“ că minimum 25 de nave rusești au fost distruse, iar alte 15 au fost avariate, fiind acum în docuri, pentru reparații.

Toate aceste reușite s-au făcut fără ca Ucraina să aibă măcar o flotă în Marea Neagră. Atacurile s-au dat în principal cu drone fără echipaj uman și rachete anti-navă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* 10 minciuni ale lui Putin în interviul cu Tucker Carlson, demontate imediat de Ministerul de Externe polonez. Bucureștiul tace și după 4 zile, deși cei doi au invocat ostil România și Transilvania

PSD-istul Ciolacu și ambasadorul rus Kuzmin îl atacă în haită pe șeful Armatei române. Amândoi pretind că nici vorbă ca Rusia să fie vreun pericol pentru România

„N-aș bombarda Polonia acum, i-aș lovi pe români. Știți de ce? Au devenit prea aroganți. I-aș pune la locul lor“. Discuții în direct, la principalul talk-show de la Rossia 1

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -