miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLumeaBumerang la interviul lui Putin: chinezii cer Rusiei orașul Vladivostok, luat de...

Bumerang la interviul lui Putin: chinezii cer Rusiei orașul Vladivostok, luat de Imperiul Țarist cu forța, în 1858!

-

Revoltați de interviul regizat de jurnalistul trumpist Tucker Carlson cu dictatorul Vladimir Putin, mai mulți cetățeni chinezi au cerut înapoi teritoriile pe care Rusia le-a obținut în trecutul îndepărtat, prin amenințare, cu ajutorul unor tratate ilegale.

Unul dintre cei revoltați, directorul think tank-ului The BigOne Lab Advantage, Robert Wu, a declarat că regimul de la Kremlin ar trebui să returneze țării sale orașul Vladivostok, anexat de Imperiul Țarist în urmă cu peste 160 de ani.

Un alt chinez, Ziken Wang, angajat al think tank-ului Centrul pentru China și Globalizare, l-a luat peste picior pe Putin, spunând că nu se raportează la lumea prezentă, ci la cea din Evul Mediu. Iar dacă tot este nostalgic după vremurile demult apuse, ar trebui să se refere la anul 220 î.Hr. „Trăim în zilele noastre cu legi, nu în secolul al VIII-lea”, l-a zeflemisit Wang.

Orașul Vladivostok, care are o suprafață de 331,2 kilometri pătrați și o populație de aproape 600.000 de locuitori, a aparținut Chinei, dar a fost transferat către Kremlin la 28 mai 1858, când s-a semnat tratatul controversat de la Aigun între Imperiul Rus și un oficial al dinastiei chineze Quing, Yishan.

- Advertisement -

Practic, acest tratat nu s-a parafat ca o dorință comună, ci la solicitarea expresă a Rusiei, care i-a amenințat pe chinezi cu războiul prin guvernatorul Orientului Îndepărtat, Nikolai Muraviev. Rusia a primit atunci de la China peste 600.000 de kilometri pătrați (de peste 2,5 ori mai mult decât suprafața României).

Ziaristii.com vă prezintă informațiile apărute pe această temă pe site-ul Obozrevatel.com din Kiev.

„Chinezii au decis să-i reamintească ucigașului de la Kremlin că acum este secolul XXI, iar el continuă să trăiască în secolul VIII” 

  • „După interviul absurd acordat de dictatorul rus Vladimir Putin jurnalistului american Tucker Carlson, mai mulți cetățeni ai Chinei au înaintat pretenții teritoriale față de Rusia teroristă. În special, chinezii au cerut înapoi Vladivostok-ul.”
  • „De asemenea, chinezii au decis să-i reamintească ucigașului de la Kremlin că acum este secolul XXI, iar el continuă să trăiască în secolul VIII. Cetățenii chinezi și-au împărtășit opiniile despre interviul criminalului de război pe rețelele de socializare.”
  • „Ziken Wang, un angajat al think tank-ului Centrul pentru China și Globalizare din Beijing, a spus că declarațiile lui Putin despre «faptele istorice» sunt neconstructive. El a menționat că liderul de la Kremlin este ghidat de istoria Evului Mediu. De asemenea, Wang l-a sfătuit pe Putin să se refere la anul 220 î.Hr. pentru o mai mare «dreptate» istorică.”
  • „În același timp, directorul think tank-ului The BigOne Lab Advantage, Robert Wu, a spus că Rusia ar trebui să returneze Vladivostok-ul către China. Orașul din Extremul Orient a fost furat acum mai bine de 100 de ani. Mai mult, în comentariile la această declarație, utilizatorii rețelei de socializare au scris că cineva ar trebui să-i reamintească lui Xi Jinping despre acest lucru.”
  • „Alți utilizatori ai rețelei de socializare au subliniat că declarația lui Putin este o ficțiune pentru oamenii din Occident. Așa se face că principalul criminal de război al Federației Ruse încearcă să «vândă istoria» lumii civilizate pentru a putea justifica o agresiune militară.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

CITIȚI ȘI:

* 10 minciuni ale lui Putin în interviul cu Tucker Carlson, demontate imediat de Ministerul de Externe polonez. Bucureștiul tace și după 4 zile, deși cei doi au invocat ostil România și Transilvania

PSD-istul Ciolacu și ambasadorul rus Kuzmin îl atacă în haită pe șeful Armatei române. Amândoi pretind că nici vorbă ca Rusia să fie vreun pericol pentru România

„N-aș bombarda Polonia acum, i-aș lovi pe români. Știți de ce? Au devenit prea aroganți. I-aș pune la locul lor“. Discuții în direct, la principalul talk-show de la Rossia 1

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -