Vai de VAR! Cum să-ţi baţi joc de milioane de suporteri în epoca tehnologiei. Hoţia care a stricat finala Champions League de la Madrid

1
5181

A fost probabil cea mai urâtă finală de Champions League din secolul XXI de până acum! Presa continentală nu-şi revine după ce UEFA şi-a bătut joc de milioane de suporteri de pe întreg mapamondul stricând un meci care trebuia să fie sărbătoare planetară.

Finala Ligii Campionilor a început strâmb şi urât. În primul minut de joc, arbitrul sloven Damis Skomina (UEFA continuă să facă experimente mizerabile împotriva jocului spectacol!) a dictat penalty împotriva londonezilor de la Tottenham, după o fază clară cu ochiul liber: mingea loveşte pieptul mijlocaşului francez Sisoko şi sare involuntar în mână.

Arbitrul fluueră imediat, dar nu asta e grav, ci faptul că o şleahtă întreagă de alţi arbitri aflaţi în studioul VAR (video) aprobă decizia din teren!

Lipsa de tact, de înţelepciune, fixismul regulilor anti-joc şi absolutismul folosirii tehnologiei moderne în ciuda echilibrului râvnit de orice suporter sincer de pe mapamond au stricat sărbătoarea Planetei Fotbal, la Madrid.

Vocea presei sportive, vocea suporterilor dezamăgiţi

Iată ce scrie doar ziarul Marca, deşi presa europeană abundă de astfel de observaţii:

„NU ESTE PENALTY! Mingea loveşte în mână după un ricoşeu şi este TOTALMENTE involuntar atinsă cu mâna”

Logic! Dacă o lume-ntreagă a văzut aşa ceva, dar o echipă de arbitri care pot folosi unghiuri şi reluări diferite nu pot vedea la fel, atunci ori e hoţie pe faţă, ori pur şi simplu prostie!

Sau iată ce spune ziarul catalan „SPORT”:

„Asta chiar a fost cu adevărat o finală Champions League?!”

Ziarul britanic The Sun:

„Var- decizie controversată după doar 22 de secunde de la debutul finalei Champions League”

Ziarul madrilen „AS” (prin articolul semnat de celebrul jurnalist sportiv Aldredo Relano, până de curând directorul de peste 20 de ani al faimoasei publicaţii):

„Un penalty a sabotat finala Champions League”

Liverpool merita trofeul. Dar nu aşa!

Nu spune nimeni că Liverpool nu merita cel mai râvnit trofeu într-o competiţie mondială de fotbal-club. Nici că Tottenham nu putea mai mult.

Ce spune însă orice suporter onest – umăr a umăr cu jurnaliştii sportivi şi arbitri şi foşti arbitri care văd ce poate vedea oricine – sunt întrebări simple: de ce să-ţi baţi joc de atâţia oameni? De meciul meciurilor? De ce să strici o seară ce promitea atât de mult? De ce de foloseşti suporterii aşa cum politicienii folosesc alegătorii? De ce să spui că minciuna e adevăr şi negrul e alb când e clar cu ochiul liber că e invers?

E inutil să răspundem acum. E un complex de motive pentru care „joacă” ignoranţa, prostia, hoţia, incompetenţa etc.

Nu sunt fan Tottenham. Nici Liverpool. M-am uitat la acest meci cu o dorinţă nebună de a vedea un vis, un spectacol, un meci imens, dar totul în onestitate, „fair”, nu aşa cum a început totul în ceea ce promitea să fie o seară magică.

N-a fost! Dimpotrivă. A fost un rateu. O ruşine pentru care cotizează cu miliarde de euro anual milioane de suporteri.

A fost ca-n vorba aia sfântă românească: la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Nici măcar cu VAR-ul, am putea să completăm.

Nu există o finală de Champions League mai ratată ca Liverpool-Tottenham (2-0)!

Culmea, în epoca tehnologiei!

Concluzia: camerele video nu vor putea înlocui prostia&hoţia. Omenirea îşi dărâmă singură miturile, valorile, frumosul.

După o astfel de seară, fotbalul a pierdut.

Păcat, mare păcat!

CITIȚI ȘI:

* Triumf epic al lui Liverpool în Champions League. Și revanșa „loser”-ului Jürgen Klopp

Premieră istorică: toate finalistele cupelor europene la fotbal sunt dintr-o singură țară! Trei din Londra, una din Liverpool

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.