Astăzi, pentru lunch, te invit la o discuție despre așteptările legitime pe care le putem avea de la demnitari. Dar, mai întâi, niște fapte ușor demonstrabile.
Am decis să dăm în judecată RAAPPS pentru că refuză să ne spună dacă Marius Voineag, șeful DNA, stă în casă de la ei. RAAPPS este acea regie autonomă care e de fapt un imperiu imobiliar al statului, care dă case la demnitari, partide etc. Mă rog, ălora de la USR și USR-ului nu, nici nu cerem. Noi vrem să desființăm RAAPPS și o vom desființa.
Am informația că Marius Voineag, șeful DNA, s-a mutat într-o locuință de la RAAPPS, cu chirie subvenționată. Nu e primul șef DNA care stă la RAAPPS, e drept. Dar ceilalți au fost aduși la București de pe poziții din alte județe. Voineag avea casă în Voluntari, lipit de București.
Am cerut RAPPPS pe 18 martie să ne comunice următoarele informațiile cu caracter public:
1. Dacă Marius Voineag beneficiază de un imobil cu destinația de locuință din fondul locativ administrat de RAAPPS.
2. Care este temeiul legal în baza căruia i-a fost atribuit un astfel de imobil?
3. Data de la care i-a fost atribuit imobilul.
4. Care este suprafața imobilului atribuit?
5. Care este cuantumul chiriei lunare pe care-o plătește?
În afară de numărul de înregistrare al cererii, până astăzi nu am primit niciun răspuns. Am depus ieri la Tribunalul București o plângere prin care să oblige RAAPPS să facă publice beneficiile de la această instituție ale procurorului-șef al DNA.
De ce acest demers?
Marius Voineag are o adevărat saga imobliară. Parțial vizibilă din declarațiile sale de avere. Știți bancul ăla că fusta scurtă e o chestie care lasă să se vadă mult, dar ascunde ce e mai interesant. Cam așa e cu saga imobiliară din declarațiile sale de avere. Se vede mult, dar nu e clar dacă omul e un geniu imobiliar sau un individ doar agitat, dar teribil de norocos sau un șperțar care spală bani veniți din alte surse. Chestia e că un procuror nu are voie să aibă alte surse, adică nu are voie să facă afaceri.
Omul are o fixație cu casele din Voluntari. Orașul lipit de București. Voineag a cumpărat cinci case și a vândut patru. Toate în Voluntari.
Foarte rapid:
2015 – cumpără apartament de 113 mp prin credit ipotecar pe 35 de ani; cost: 120.000 de euro.
După 3 ani, în 2018, vinde apartamentul luat în 2015, cu 170.000 de euro.
Tot în 2018 dă un avans de 40.000 de euro pentru o casă tot în Voluntari.
În 2019 achită creditul ipotecar luat pentru apartamentul din 2015.
Tot în 2019, în iulie, cumpară imobilul pentru care a dat avansul în 2018.
În mod curios, după nici două luni, în septembrie 2019 îl și vinde cu 135.000 de euro. Nu știm cu cât l-a cumpărat.
În 2020, printr-un alt credit ipotecar luat de la CEC (în valoare de 625.000 lei), își cumpără altă casă, de 145 mp, și teren de 232 mp. Tot în Voluntari.
Doi ani mai târziu, în 2022, mai ia 100.000 de lei de la CEC și mai cumpără un apartament de 76 mp, tot în Voluntari (nu este menționat prețul de achiziție).
Și tot în 2022 vinde casa cumpărată cu doi ani în urmă; potrivit antecontractului de vânzare din declarația de avere, primește 500.000 de lei. Nu știm dacă e toată suma sau doar un avans.
În urma acestui amețitor șir de tranzacții imobiliare, după ce vinde casa de 145 m, omul rămâne cu apartamentul de 76 mp în Voluntari și cu o sumă de bani neclară.
Că așa e cu fustele scurte și declarațiile de avere la mișto: ascund ce e interesant.
Imediat ce vinde casa mare din Voluntari și rămâne cu bani și un apartament tot acolo, se mută în buricul Bucureștiului, pe lângă Arcul de Triumf, în casă RAAPPS. Unde tu îi subvenționezi chiria!
Colegul meu Emanuel Ungureanu a cerut Agenției Naționale de Integritate să-i verifice averea lui Voineag. Asta era în februarie. Nu avem niciun răspuns.
Ce e cu această amețitoare apetență pentru tranzacții imobiliare la un magistrat? Magistrații nu au voie să presteze activități cu caracter comercial. Deci, dacă face afaceri, e ilegal.
De ce scriu despre asta?
Pentru că e relevant pentru profilul moral al lui Voineag. Omul se laudă că e pus la DNA de SRI. Că e beton. Da, ați citit bine. SE LAUDĂ.
Am mai scris despre altă chestie la limită din averea sa: un dar de botez de 100.000 de euro.
Și cum sună asta să vinzi casa din „dormitorul Bucureștiului” ca să te muți la RAAPPS?
Are o apetență pentru șperțuri care arată ca dracu’ pentru un procuror-șef la anticorupție. Poate că pare puțin față de cât fură Ciolacu și miss Buzău a lui sau Robert Negoiță, dar e cu totul relevant că băieții ăștia au pus să distrugă DNA pe unul complet vulnerabil la atenții și șperțuri.
Nu-mi e clar dacă e legal să primească casă de la RAAPPS. Întreg acest imperiu imobiliar al statului este făcut cu legea în mână, dar e complet imoral. De ce avem în lege să primească demnitarii casă de la RAAPPS? Aș înțelege ceva de gen: îl cauți pe singurul procuror din țară care a avut cojones să ancheteze un parlamentar în sălbaticii ani ’90 – Daniel Morar. Ăsta e la Cluj. Îl muți la București. Eu i-aș da bani de chirie dacă e musai să-i rezolve statul problema locativă. Nu trebuie să ții ditamai imperiul pentru un caz din ăsta. Dar înțeleg cumva logica.
Nu înțeleg însă cum naiba un procuror care face afaceri imobiliare în Voluntari se mută apoi la RAAPPS. Care e interesul public, al nostru, ca Marius Voineag, care are două imobile în Voluntari (o casă și un apartament), să vândă casa și să se mute la RAAPPS? Zeci de mii de oameni stau în Voluntari și lucrează în București. De ce procurorul-șef DNA trebuie să stea musai în casă de protocol?
Pare un caz paradigmatic pentru ce devin justiția și anticorupția în putinismul lui Klaus și Marcel: există legea, dar morala și dreptatea nu mai sunt acolo.
P. S. – Tranșa a treia din PNRR este blocată pentru că Guvernul Ciolacu refuză să facă ordine în companiile de stat. Una dintre problemele reclamate de Comisia Europeană este că RAAPPS nu este inclusă în legislația privind companiile de stat. Potrivit PNRR, RAAPPS ar trebui acoperită de legislația care cere conducere profesionistă și indicatori de performanță. Nomenclatura PSDNL nu vrea însă nici măcar să se cunoască public patrimoniul Regiei. Desființarea RAAPPS este un obiectiv politic pe care mi-l asum, sunt miliarde de euro bogăție îngropată acolo. Dar pe lângă asta e și simbolul unei societăți unde nomenclaturiștii se cred cu moț și își bat joc de idealurile care au fondat România: egalitatea în fața legii.
Si vă mai mirați că DNA a devenit DNAnti USR 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
O să vă facă dosare si pentru prejudicii de 5 lei 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
libertatea.ro
„Foştii inculpaţi din „dosarul Ţăndărei”, acuzați de trafic de minori, obţin daune din partea statului. „Privarea nedreaptă de libertate a produs suferințe de natură morală”, spun judecătorii
Citeşte întreaga ştire: Foştii inculpaţi din „dosarul Ţăndărei”, acuzați de trafic de minori, obţin daune din partea statului. „Privarea nedreaptă de libertate a produs suferințe de natură morală”, spun judecătorii”
EXCELENTA SA savoena: S-A INSANATOSIT „justitia”.
„justita” ESTE IARASI CE A FOST SI MAI MULT DE ATAT!
NESECURSITUL maricel pacuraru: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! „
Dar casele astea de la RAPPS nu cumva au aparținut unor oameni ai regimului burghezo-moșieresc? Și dacă da, de ce nu sunt retrocedate urmașilor lor?
TIa Serbanescu revista 22
„La ce te poți aștepta când justiția eliberează trei frați criminali (Fabian) plasându-i în arest la domiciliul vrăjitoarei Sidonia (mama lor!) unde au tras un chef monstru soldat cu moartea unui participant. Decesul a fost anunțat chiar de Sidonia: ,,a murit un mort”. Un fleac! – pentru un clan ce practică actul criminal protejat. Căci clanurile de interlopi sunt utilizate în campaniile electorale (unde își au candidații lor). Drept care, ca-n orice stat eșuat, securitatea le folosește, politica le răsplătește, justiția le ocrotește iar fiscul le ocolește. Administrația secundară știe cărui clan îi aparține județul sau sectorul cutare. Primarul e fudulie fiindcă interlopul e temelie.”