Un judecător a încercat să-i dea o „atenție”, după operație, medicului-erou de la Piatra Neamț. Reacția doctorului l-a impresionat pe magistrat

2
1097
Dr. Ioan Cătălin Denciu

Caracterul frumos al medicului Cătălin Denciu, eroul zilei tragice de 14 noiembrie la Piatra Neamț, reiese și din întâmplări anterioare acestei nenorociri. Un fost judecător a dezvăluit reacția doctorului în fața unei „atenții”.

Cătălin Denciu s-a rănit grav sâmbătă seara, încercând să salveze pacienți aflați la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț. Medicul a suferit arsuri grave, în urma cărora a fost transferat de urgență într-un spital din Belgia.

Geo Moroșanu, fost judecător la Bicaz și Piatra Neamț, a povestit cum a încercat să-i dea o sumă de bani doctorului Denciu, drept mulțumire, după ce acesta l-a anesteziat pentru o operație. Medicul a refuzat ferm. Mai multe persoane care au comentat la postarea fostului judecător confirmă că dr. Denciu nu accepta bani necuveniți.

Geo Moroșanu pe Facebook: „Mi-a fost anestezist la o operaţie. După, deşi fusesem avertizat, m-am dus la el cu o carte a mea. A luat-o zîmbind, dar mi-a spus: «Sper că nu aţi pus ceva în ea». Eu am dat din umeri. El a foiletat cartea, a scos din ea bancnotele şi mi le-a dat înapoi. Eroii sunt oameni simpli şi normali.

La postarea fostului judecător au comentat mai multe persoane care au confirmat că Denciu nu lua șpagă de la pacienții săi. Câteva mesaje:

  • „Și la operația mea, tot el a fost anestezist. Nu a cerut nimic, nu a primit nicio atenție! Doar un «mulțumesc»! Aceștia sunt adevărații doctori!”
  • „Și la operația mea de cezariană a fost tot dumnealui ca anestezist, iar soția sa ca medic curant ginecolog. Oameni deosebiți. Domnul doctor nu a primit nimic! Sănătate multa și putere atât lui, cât și familiei, pentru a putea depăși aceasta grea încercare a vieții.”
  • „Dumnezeu să-l ajute! Și eu, când i-am oferit ceva, mi a spus că am acasă o prințesă, să-i cumpăr ei ceva, el și-a făcut meseria. Un mare OM.”
  • „Și eu am fost avertizată să nu încerc cu ceva la dumnealui, că nu va primi, așa că nu-mi rămâne decât să mă rog pentru el să-i dea Dumnezeu multă, multă sănătate!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.