Acasă Lumea Europa Turbează Tudorel, Dragnea şi Tăriceanu. Kovesi, elogiată în presa europeană. "La presiunea...

Turbează Tudorel, Dragnea şi Tăriceanu. Kovesi, elogiată în presa europeană. „La presiunea PSD, a fost demisă. Ministrul Justiţiei încearcă să-i blocheze saltul în carieră”

Tageblatt, ziar din Luxemburg (țara care va găzdui sediul viitorului Parchet European pentru a cărui şefia candidează Laura Codruţa Kovesi), a scris un articol elogios la adresa fostei şefe a DNA, candidată cu şanse la postul de procuror-şef al UE.

  • Cea mai cunoscută juristă din România este strânsă cu ușa de către justiția de acasă.  De către susținătorii ei, ea este încurajată cu lozinci de tipul <<Rezistă Laura, noi suntem de partea ta!>>, scandate de sute de bucureșteni care au încurajat-o vineri în drumul ei printre cameramani către audierea la noua secție de investigare a infracțiunilor comise de către magistrați. Din public se auzea <<Go, Go for Luxembourg!>>”
  • „Lupta ei fără compromis împotriva corupției, condusă cu succes, a costat-o în iulie anul trecut postul de șef al DNA. La presiunea PSD, partid aflat la guvernare, a fost demisă. Acum, candidatura ei de succes la șefia parchetului european a tras alarma deținătorilor puterii de la București. Cu toată puterea, Bucureștiul încearcă să o oprească pe jurista Kövesi să ancheteze fraudele cu fonduri UE.”
  • Acuzațiile au fost lansate de un fugar de justiție care se ascunde în Serbia, om de afaceri și fost deputat PSD, Sebastian Ghiță. Acesta o acuză pe Kovesi ca l-a forțat să finanțeze aducerea în țară a unui condamnat penal care se ascundea în Indonezia din 2011. Pe asta se bazează cercetarea înscenată lui Kovesi pentru fals în declarații și abuz în serviciu. Cu aceasta, Ministrul Justiției, Tudorel Toader, încearcă să-i blocheze saltul în carieră lui Kovesi.” (Sursa: G4Media.ro)

Continuă atacul la justiţie

Un trio sinistru: Liviu Dragnea, Tudorel Toader, Adina Florea

Între timp, la Bucureşti, puterea politică PSD-ALDE continuă „marşul triumfal” împotriva UE şi a justiţiei independente. Tudorel Toader, Dragnea şi Tăriceanu pregătesc o nouă ordonanţă de urgenţă care să le permită să-şi plaseze procurori tip Adina Florea la şefia celor mai importante Parchete (DNA, DIICOT, Parchetul General).

De asemenea, vor să dea puteri şi mai mari şi totală independenţă de procurorul general celebrei „Secţii pentru investigarea infracţiunilor din justiţei”, în fapt o cârpă politică în mâinile clanurilor penale (susţinută de personaje dubioase precum Lia Savonea, şefa CSM).

De altfel, tot azi, şeful acestei Secţii i-a respins Laurei Codruţa Kovesi cererea prin care o recuza pe Adina Florea, cea care o anchetează pe fosta şefă a DNA la cererea inculpatului fugar Sebastian Ghiţă. Toate acest mişcări anti-europene nu aveau cum să rămână fără ecouri în presa occidentală.

„Guvernul român se distanţează de UE”

O altă sursă media europeană, radioul elveţian RTS (de limbă franceză) a prezentat în emisiunea ”Tout une monde” un material dedicat României, cu titlul ”Ambiguitățile politicii române față de UE”. Iată câteva concluzii ale realizatorilor:

  • „Un nou ghimpe pentru UE: România a preluat la începutul anului președinția rotativă.”
  • De ce guvernul român se distanțează de UE? Mai întâi este o formă de oportunism electoral: câștigarea voturilor în regiuni unde populația se simte marginalizată în Europa. Apoi să capitalizeze în ceea ce Bucureștiul consideră un atac la adresa suveranității sale, deoarece Bruxelles-ul critică România pentru modificările aduse legilor justiției și Codurilor penale.”
  • „Jean-Claude Juncker chiar se teme că acestea fragilizează lupta anticorupție. Astfel, pentru guvernul român să se libereze de UE înseamnă să-i scape de închisoare pe unii din liderii PSD, bănuiți de corupție de către UE (…) populația României este exasperată de numărul foarte mare de cazuri de corupție care au generat tot atâtea anchete (răspunsul este oferit de același reporter care a fost în România).”

CITIŢI ŞI:

Fifor, ex-ministrul care ne-a servit pe tavă Rusiei: „De ce să reprezinte Kovesi România?”

Tudorele, asta îţi place? Kovesi, SUSŢINUTĂ puternic de Timmermans, nr. 2 în Comisia Europeană: „E un procuror foarte bun”

Șeful european al lui Tăriceanu sare în apărarea Codruței Kovesi

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările