marți, mai 28, 2024
AcasăNewsNeculai Constantin Munteanu despre "boii consecvenți" care au amendat surdo-mutul pentru "scandare...

Neculai Constantin Munteanu despre „boii consecvenți” care au amendat surdo-mutul pentru „scandare de lozinci”

-

Neculai Constantin Munteanu, inegalabila voce de la Europa Liberă a anilor ’80, a revenit pe Facebook și produce texte memorabile. Iată, de exemplu, cum a urmărit până la capăt incredibila poveste a surdo-mutului amendat de Jandarmerie pentru „scandare de lozinci”. Epilogul kafkian îl aflăm împreună.

De trei ori Kafka și rumegătoarea consecventă

„La ultimul Congres PSD, mai mulți oameni au ieșit în stradă și au strigat lozinci anti-PSD. Apolitică, a intervenit Jandarmeria. De data asta, fără gaze. Doar cu chitanțierul de amenzi. Un participant a fost amendat cu 1000 de lei pentru o pancartă pe care scria: «Liviu Dragnea reales la al XIV-lea Congres». Clar, dai în Dragnea, dai în mine, dai în fabrici și uzine.
Mai puțin norocos, Ioan Duia a fost amendat cu 2.000 de lei pentru «participare şi scandarea de lozinci». Rețineți «SCANDAREA», da? Pentru că imediat intrăm în Kafka. Domnul Ioan Duia nu putea scanda nimic. Este surdo-mut. Reacţia Jandarmeriei, continuăm să fim în Kafka: «Aşa a descris agentul constatator fapta». Și dacă agentul e prost instruit, prost condus sau doar imbecil?
După care o dă la întors. «Informaţia din spaţiul public este pe jumătate falsă, în sensul că persoana respectivă nu a fost amendată pentru scandarea de lozinci, ci a fost sancţionată pentru participarea la o contramanifestaţie». Apoi bălmăjește ceva și despre jumătatea nefalsă a informației: «Într-adevăr, agentul constatator, jandarmul care a aplicat sancţiunea, a înţeles să descrie fapta persoanei menţionând că a scandat şi lozinci».
Bun, să zicem că până aici avem de a face cu excesul de zel al unui jandarm tălâmb. Însă se pare că nici conducerii Jandarmeriei nu-i intră sub șapcă faptul că domnul Ioan Duia nu putea scanda nimic. E surdo-mut! Basta!
În fine, a intervenit justiția care, în primă instanță, a decis anularea sancțiunii.
Finis Coronat opus!
Și cu asta năvălim a treia oara în Kafka.
Jandarmeria face apel!
Deci, domnul Ioan Duia, surdo-mut, chiar a scandat lozinci anti-PSD!
Știu, boul e consecvent. Însă, în acest caz, la Jandarmerie, să fie vorba de o cireadă întreaga de rumegătoare? Nu pot să cred! Dar dacă mă înșel?!”

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Macar mai si radem….Foarte nostim textul, doar ca boimea asta poate provoca multe necazuri, in ‘nevinovatia’ ei….cu acest tip de specimene nu te pui. Nefiind sanctionati, ei stiu ca a fi de partea puterii psd-iste cu zel, li se vor da mereu circumstante atenuante pentru orice absurditati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -