marți, martie 5, 2024
AcasăInfracțiuniTudorel Toader nu mişcă un deget pentru a curma INVAZIA infractorilor. Dimpotrivă,...

Tudorel Toader nu mişcă un deget pentru a curma INVAZIA infractorilor. Dimpotrivă, continuă să dea vina pe alţii

-

Tudorel Toader a declarat în această seară că de vină pentru situaţia infracţională din România sunt alţii, deşi el şi majoritatea PSD-ALDE-UDMR au promovat legea care i-a pus în libertate pe criminali, violatori şi tâlhari. EXCLUSIV ei sunt făptuitorii acestei grozăvii care a cuprins România.

„Lucrul pe care-l ştim cu toţii, unii nu-l recunosc, faptul că Instanţa Europeană, Curtea Europeană nu a cerut României să emită o lege a recursului compensatoriu. S-a reluat de multe ori afirmaţia: Dacă nu dăm o lege, România riscă o condamnare de 85 de milioane de euro. Nici vorbă, nu am fost, nu este. Curtea Europeană ce a spus? În termen de 6 luni să facem o foaie de parcurs prin care să arătăm graficul pe care îl avem în vedere pentru a rezolva problemle din penitenciare. Aceste afirmaţii au fost folosite pentru justificarea legii recursului compensatoriu, o lege iniţiată de guvernul tehnocrat. Apoi, CSM, în componenţa anterioară, a propus schimbarea – în loc de 3 zile câştigate la liberare condiţionate să fie 3 zile ca fiind executate. Mai mult, PNL, USR, Opoziţia care critică legea a fost foarte vocală în a o susţine”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la România TV, citat de Mediafax.

Toader a mai spus că atunci când legea a ajuns la preşedinte pentru promulgare, Iohannis nu „şi-a pus problema dacă este oportună sau nu”.

- Advertisement -

„Acum îi vedem efectele. Eu repet şi îmi asum ce fac eu şi ministerul justiţiei şi nu ce fac alţii în legătură cu reglementările pentru că avem competenţe partajate. Am văzut parcursul legislativ, am vorbit cu doamna premier, cu Administraţia penitenciarelor, am făcut o nouă evaluare şi vom decicde mâine ce e de făcut. Sunt mai multe variante, dar nu pot avansa eu varianta finală. E important să aflăm adevărul cum e din practica judiciară, din procesul legislativ”, a mai spus Toader.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader este aşteptat să îi prezinte premierului Viorica Dăncilă, luni dimineaţa, o analiză cu privire la recursul compensatoriu şi efectele sale, dar şi propunerile legislative pe care le are. Toader a anunţat întâlnirea cu Dăncilă într-o declaraţie de presă.

Afirmaţiile sale sunt un act de dispreţ total faţă de populaţia îngrozită de invazia infractorilor, pentru că ministrul minte în continuare fără pic de jenă şi cu o lipsă de bun-simţ incredibilă.

- Advertisement -

NIMENI nu e mai vinovat pentru eliberarea infractorilor din închisori decât el, cel care a trimis în parlament legea recursului compensatoriu, şi majoritatea PSD-ALDE-UDMR, care a votat pentru liberea condiţionată a criminalilor, violatorilor şi tâlharilor.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -