Trivia despre trofeele din Big 5

0
126

Încep trei campionate mari, super-jucate la noi pe site, în aplicație și în agenții. Premier League, La Liga și Ligue 1. Iată câteva particularități despre trofeele din aceste campionate.

Cea mai bună ofertă de cote și pariuri pe aceste campionate e aici.

Cel mai greu și mai mare trofeu al campioanei se acordă în Anglia 

În Anglia, Manchester City e deținătoarea unui trofeu relativ tânăr, care împlinește… 30 de ani! Dar un trofeu cu greutate (25 de kilograme, cele mai greu dintre cele 5 trofee majore în ligile de top) și cel mai înalt (104 centimetri).

Manchester United e prima echipă care l-a câștigat și echipa care l-a câștigat de cele mai multe ori: 13. Dar City ajunge la al 7-lea succes!

Simbolistica e aparte. Cei trei lei sunt împreună doar atunci când căpitanul campioanei ridică trofeul. Un moment magic, în țara inventatorilor fotbalului modern. Vei vedea numai doi lei pe trofeu, dar regele animalelor reprezintă și regele fotbal, iar treimea e completată în momentul în care trofeul e acordat și ridicat spre cer.

Trofeul cu cei mai mulți… gemeni se acordă în Spania

La urmă, uriașa Barça! Xavi a readus titlul pe „Camp Nou” după 4 ani, iar trofeul pe care-l primește din 1949 campioana Spaniei se va alătura unei colecții impresionante de 23 de trofee, dintre care 4 sunt originale!

Da, în Spania, dacă-l câștigi de 5 ori, păstrezi exemplarul original, iar un alt exemplar original urmează să fie creat, respectând identic designul trofeului care din 1949 încoace recompensează triumful în divizia de elită a fotbalului spaniol.

Fiecare jucător care a ridicat aceste trofee a zâmbit fericit și împlinit. Fie că a fost o singură dată, fie că a durat doar 3-4 secunde sau chiar mai puțin, acea atingere e o replică originală a creației din Capela Sixtină, lăcașul de cult unde oficiază însuși Papa (actualul suveran pontif, Papa Francisc, argentinian de origine, este el însuși un fan al fotbalului).

Trofeul fanilor și al realismului magic sud-american e în… Franța!

PSG a câștigat pentru a 9-a oară L’Hexagoal, trofeul acordat campioanei Franței. Un trofeu „nou”, atribuit din 2007 încoace și câștigat prima oară de Olympique Lyon. Ce e special la L’Hexagoal e că numele i-a fost stabilit prin votul fanilor.

Trofeul e opera unui sculptor argentinian, Pablo Reinoso, și reprezintă stilizat conturul hexagonal al Franței și al hexagoanelor de pe mingea de fotbal, mingea arhetip în cel mai iubit sport de pe Pământ.

Inspiră-te pentru pariuri în SuperSocial!

Weekend-ul viitor încep și campionatele Italiei și Germaniei. Află aici curiozități despre trofeele pe care le primește campioana!

Cel mai valoros – trofeul campioanei Italiei

Napoli a câștigat pentru a treia oară Scudetto, trofeul acordat echipei care triumfă în Serie A. O cupă creată de sculptorul Ettore Calvelli, acordată prima oară la finalul ediției 1960-1961.

Chiar dacă italienii și-au aflat prima campioană în 1898 (Genoa), trofeul actual datează de 62 de ani și a fost câștigat prima oară de Juventus Torino, echipă care l-a câștigat și de cele mai multe ori, 25.

Trofeul cu memoria cea mai bună e în Germania 

În Germania, Meisterschale pare că e predestinat să fie cucerit de Bayern München. Trofeul se acordă din 1949, dar are gravate pe el absolut toate campioanele Germaniei (nu doar cele din 1963 încoace, era Bundesligii), pornind cu campioana din 1903.

Prima echipă care l-a câștigat a fost VfR Manheim, în 1949, iar Bayern a triumfat de cele mai multe ori: 33.

Alege responsabil pariurile pe care le plasezi pe campionatele din Big 5!

GO SUPER!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here