marți, februarie 27, 2024
AcasăOpiniiCartianuTeroriștii ordonanței de urgență

Teroriștii ordonanței de urgență

-

Suntem sub asediu. De un an și 11 luni, o bandă de tâlhari terorizează România cu amenințări sinistre. Sunt barbari precum hoardele din Evul Mediu, dar au arme moderne. Nu vin călare pe armăsari păscuți în stepele Asiei, ci la bordul unor limuzine de lux. Nu țin în stânga hamul și în dreapta iataganul, ci în stânga volanul și în dreapta ordonanța de urgență.

De aproape doi ani, aceasta e arma lor nimicitoare: ordonanța de urgență. Vă amintiți? Așa a început totul: cu cei doi „elefanți” ai Guvernului Grindeanu, evacuați de președintele Iohannis din Palatul Victoria pe 18 ianuarie 2017. Cele două ordonanțe pregătite de oamenii lui Dragnea în numai două săptămâni de la preluarea guvernării. Una viza legile justiției (inclusiv codurile penale), cealaltă amnistia și grațierea.

În acești doi ani, ne-am învârtit în cerc. Ei au tot agitat iataganul ordonanțelor, noi ne-am apărat cum am putut. Pe 31 ianuarie 2017, la a doua lor încercare de a ne decapita ca nație, ne-am revoltat ca niciodată în istorie. Timp de șase zile, de marți până duminică, am ieșit tot mai mulți în stradă, depășind 600.000 pe 5 februarie. Bandiții au dat înapoi, au lăsat barda jos, dar nu au renunțat la gândurile criminale. Au anulat Ordonanța 13, hotărâți s-o reînvie sub formă de lege. S-au gândit să nu ne mai taie capul, ci să ne bage jungherul în piept, ca să nu provoace atâta emoție.

- Advertisement -

O vreme chiar au mers pe calea legislativă. Au crezut că votează pe repede-nainte și că nu vor avea probleme la Curtea Constituțională, pe care au avut grijă s-o recompună după pofta inimii lor. Undeva, însă, s-au poticnit. Războiul-fulger gândit în ianuarie 2017 (sau, mă rog, gândit cu mult înainte, dar declanșat în ianuarie 2017) s-a împotmolit în proceduri. PNL și USR au atacat totul la CCR, președintele Iohannis i-a ținut frânat cât a putut de mult. Și, surpriză, de la CCR au ieșit cu legile decimate. Chiar și așa prietenoasă cu ei, Curtea nu a putut lăsa să treacă toate aberațiile votate de turma parlamentară PSD-ALDE. Zeci, sute de articole au fost declarate neconstituționale.

Căpetenia hoardei barbare și-a mângâiat mustața și a decretat: cu legile nu ajungem nicăieri, ne trebuie ordonanțe de urgență! Barbarii au pus din nou mâna pe iatagane, iar de câteva luni a reînceput măcelul. Ei cu arme nimicitoare, noi cu brațele goale. Ei puțini, noi mulți. Ei călare pe limuzine, noi pedeștri în Piața Victoriei și în Piețele patriei.

Din această încleștare s-a născut 10 august. Hotărârea lor de a ne decapita s-a ciocnit de hotărârea noastră de a rămâne în picioare. Frustrarea lor a crescut pe măsură ce noi, ca națiune, le-am respins atacurile. Hăituiți, linșați, jigniți, bătuți, răniți, gazați, i-am ținut pe loc. Iar ei nu mai au timp de stat pe loc, pentru că în ajutorul nostru vin blindatele Europei și bombardierele Americii. De aceea vor să ne lichideze acum, rapid, cu iataganele lor învelite în hârtia ordonanței de urgență. De aceea se adună duminica în Palatul lui Ceaușescu.

- Advertisement -

Când ne vom reașeza ca națiune, trebuie să reglementăm acest pericol mortal. Să nu mai lăsăm în mâna unui grup infracțional organizat, baricadat în Palatul Victoria, arma nimicitoare a ordonanței de urgență. Nu putem conta pe buna-credință a unor tâlhari. Și nici pe complicitatea criminală a unui vierme ce-și spune Avocatul Poporului.

În arhitectura instituțională actuală, e suficient ca Guvernul și Avocatul Poporului să decidă că populația României va fi dizolvată în acid sulfuric, pentru ca grozăvia să se întâmple. Nici Parlamentul, nici Președintele României, nici UE sau NATO nu se pot opune. Ordonanța de urgență își produce efectul efectul de acid sulfuric. Imediat, pe loc, fără amânare.

O urgență națională: trebie să scăpăm de terorismul prin ordonanță de urgență!

 

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Foarte clar si convingator exprimata ideea . De mult asteptam ca cineva , in presa romaneasca , s-o enunte . Si iata ca dlui Cartianu i-a revenit gloria . Urmeaza partea cea mai grea : implementarea ideii prin reglementari legislative , poate chiar Constitutionale . Si ar mai trebui dezarmata , cumva , o institutie la fel de toxica . E vorba de Curtea Constitutionala . Si astia pot decide , daca le vine pe chelie , ca aderarea noastra la UE si NATO au fost neconstitutionale si nimeni nu-i poate impiedica sa-si impuna ideea .

  2. Bravo, d-le Cartianu! Excelent articol si perfecta analiza! As vrea sa remarc un lucru, si anume ca oug este reglementata de constitutie, insa psd-draknea nu tine cont de legea fundamentala, se ia la intrecere cu ccr in a o incalca. In constitutie scrie negru pe alb in ce conditii se da oug, dar ei calca ce spune constitutia. La fel face si ccr, care prin mai multe decizii din acest an si-a arogat dreptul de a judeca, iar ea nu are aceasta atributie conform constitutiei. Dreptul de a judeca il are numai instanta de judecata, nu ccr. Or, ccr a judecat dand o decizie de contencios-administrativ, cand s-a pronuntat pe tema completelor de 5 judecatori de la ICCJ. Astfel, ccr isi extinde atributiile si vine de adauga la lege prin ceea ce face, in sensul ca-si largeste aceste atributii, adica adauga la legea fundamentala. Insa cine sa o dea in judecata? Ccr este imbatabila, deciziile ccr sunt inatacabile, sunt numai obligatorii pt toata lumea. Este de noaptea mintii!

  3. Da este o nebunie.Pariez ca nimanui nu-i vine sa creada ca se poate intampla asa ceva. Inseamna ca in trecutul nostru comunist s-a intamplat ceva care daca n-a fost spus, creste ca un bulgare de zapada si matura orice bruma de democratie. Va amintiti ce? Trebuie sa va amintiti caci se speculeaza la greu si noi pierdem ca pe banda rulanta (de la mitraliera). Mingea este la voi in teren. Hai ziaristii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -