„Temeți-vă!” Rusia a atacat cibernetic Ucraina. Site-urile guvernamentale, inclusiv cel al Guvernului și al Consiliului de Securitate, au căzut

0
1817
Site-urile Guvernului ucrainean au căzut în fața atacului cibernetic al rușilor care au lăsat în urmă un avertisment: "Temeți-vă!"

Site-urile Guvernului ucrainean au căzut vineri în urma unui masiv atac cibernetic executat, după toate probabilitățile, de hackerii regimului Putin. Atacul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, relatează Reuters.

Hackerii au blocat site-urile Ministerului Afacerilor Externe, al Cabinetului de Miniștri (Guvernul), Consiliului de Securitate și Apărare, Ministerului Educației și Ministerului Agriculturii.

În urmă, atacatorii au lăsat un mesaj: „Temeți-vă și așteptați-vă la ce e mai rău!”. Pe unele din aceste site-uri, pirații cibernetici au plasat un text în 3 limbi – ucraineană, polonă și rusă – în care se anunță că toate datele cetățenilor ucraineni aflate acolo au devenit publice.

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, a comentat: “Este prea devreme să tragem concluzii, dar există o istorie îndelungată a atacurilor rusești împotriva Ucrainei în trecut”.

Oficialii ucraineni responsabili de securitate au evitat până acum să comenteze evenimentul.

Atacul a fost însă confirmat oficial de Ministerul Educației, care a postat pe contul oficial de Facebook un anunț: „Din cauza atacului global din noaptea de 13-14 ianuarie 2022, site-ul oficial al Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei a căzut temporar“.

În acest timp, televiziunea rusă de stat prezintă imagini cu noi coloane de trupe aduse din Extremul Orient și îndreptate către granița cu Ucraina. „Tobele războiului se aud puternic”, a caracterizat plastic situația un înalt oficial american.

Experții occidentali și cei ucraineni consideră că sunt șanse foarte mari ca negocierile dintre Rusia și Occident să eșueze, iar în săptămânile următoare să înceapă o invazie pe scară largă a Ucrainei din partea trupelor Moscovei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ambasada Rusiei în România, propagandă scârboasă împotriva SUA, ca pe vremea URSS. Cică ocupantul rus a adus pacea în Transnistria, Georgia și Ucraina!

* Cei 7 mari trădători din armata Ucrainei care le-au predat rușilor Crimeea fără luptă. Recompensați de Rusia, judecați de Ucraina ca dezertori

* Cazul fetițelor călcate pe trecerea de pietoni: Poliția a încercat să fabrice dovezi și să mușamalizeze crima!

* Mincinoasa Monica Pop, zdrobită cu cifre de DSU: „Astăzi, 392 din cei 441 de pacienți Covid de la ATI sunt nevaccinați, iar 34 din cele 36 de decese sunt ale unor persoane nevaccinate”

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro! Azi-noapte a dormit în arest

* Revoltă spontană în Bolintin Vale, unde un rom ursar a ucis un taximetrist crăpându-i capul cu o piatră. Oamenii sunt terorizați de multă vreme, poliția dă comunicate în limbaj de lemn

* Fostul director adjunct al STS, prins în flagrant când cerea mită. Generalul Mihalache poftea la un Audi Q8 sau un BMW X7

* Sorin Grindeanu, regele gafelor după ce a preluat Ministerul Transporturilor. Cum s-a făcut de râs fostul premier

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (61) / Operațiunea „Scăpați de mașina doctorului Decă!”

* Australia i-a anulat din nou viza lui Djokovici. Ce soluții are sârbul pentru a încerca să joace, totuși, la Australian Open

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here