Tăriceanu-cinci neveste nu se mai opreşte din prostituţie politică: „USR, aripa tânără a Securităţii”

1
1654

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, la Timişoara, că USR reprezintă „aripa tânără a Securităţii”, care în programul de guvernare ar putea veni şi cu lucruri care ar limita libertatea de exprimare.

El a făcut afirmaţia după ce a fost informat că o persoană care avea o pereche de cătuşe voia să-i ceară demisia din fruntea Senatului României şi a punctat că nu se teme de astfel de manifestări care demonstrează că în România este astăzi libertate de exprimare.

„Dar dacă mâine vor câştiga alegerile cei care reprezintă astăzi aripa tânără a Securităţii, şi mă refer la USR, să fie convinşi cei care sunt afară (pentru a protesta, n.r.) că vocea lor nu se va mai auzi. Pentru că cei care astăzi reprezintă USR – îi văd de pe acum care sunt temele lor preferate de campanie şi îmi dau seama ce va urma. Va fi rău şi tragic”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că USR vorbeşte despre o ţară care să nu mai aibă proprietate şi să nu se mai bazeze pe familie şi se poate presupune că „micii securişti” vor veni şi cu alte lucruri de acest gen, care ar putea însemna şi limitarea libertăţii de exprimare.

„Dacă astăzi, în loc de familie doresc să trăim în trib, dacă în loc de proprietate vor să trăim la colectiv, cum s-a întâmplat înainte de 1990, bineînţeles că aceste lucruri sunt asociate cu reprimarea libertăţii de exprimare. Aşa probabil că le-au spus bunicii lor care erau securişti de vază şi aşa au înţeles că trebuie să se întâmple. Aşa că lăsaţi-i (pe cei care vor să protesteze, n.r.) să se manifeste cum vor, aveţi grijă voi, ca adevăraţi liberali, ca România să fie în continuare o ţară democratică şi care aparţine lumii libere”, a mai spus Tăriceanu citat de Agerpres.

A subminat economia naţională

Declaraţiile sale sunt partea din campania de mizerii şi manipulări ordinare specifice unuia care practică de ani buni prostituţia politică.

Pentru că el, şi nu USR, alături de PSD şi ALDE, nu fac altceva de doi ani decât să atace libertatea de exprimare şi democraţia.

Dar declaraţia lui Tăriceanu este şi expresia disperării unui om care poate ajunge la puşcărie. Este acuzat că a luat o şpagă imensă, de 800.000 de dolari, în afacerea Microsoft şi singura cale ca să oprească justiţia e să distrugă România din interior, aşa cum a făcut în 2008, ca premier, când a subminat economia naţională.

Atunci a mărit pensiile în plină criză globală, deşi România nu avea bani nici de pensiile nemărite, conştient că asta va obliga Guvernul următor (Boc) să taie în carne vie. Ceea ce s-a şi petrecut. Numai că actul de sabotaj al lui Tăriceanu a lăsat milioane de familii fără bani şi n-a răspuns niciodată pentru acel atentat la siguranţa românilor. De aia se teme de puşcărie, ca şi Liviu Dragnea

Act de prostituţie politică: violarea imaginii unui disident real

Disidentul Gheorghe Ursu

Călin Popescu Tăriceanu a devenit mincinosul mincinoşilor după ce a indus în eroare opinia publică, pretinzând că l-a cunoscut personal pe fiul disidentului Gheorghe Ursu. Acum pune la cale o altă manevră securistică.

Andrei Ursu a denunţat mizeria ordinară a şefului ALDE, care încerca astfel să-şi aroge legături cu disidenţii anticomunişti, el fiind un simplu manechin pentru dresurile de la Adesgo, în vremea lui Ceauşescu. Detalii despre ordinăria pusă la cale de Tăriceanu, AICI.

Şi-a cerut scuze, dar nu renunţă la manevrele securistice. Ultima: le-a transmis liberalilor o scrisoare deschisă, în care le cere să-l convingă pe președintele Klaus Iohannis să-l revoce pe procurorul general Augustin Lazăr. Șeful Senatului reia acuzațiile la adresa lui Lazăr, acuzându-l că a fost „coada de topor” a Securității, deşi procuorul general are verdict de necolaborare de la CNSAS, iar cei care pretind că au fost victimele sale sunt un infractor periculos şi un fost securist!

Cum a fabricat „Ciuma” PSD-ALDE doi deţinuţi politic

Eugen Nicolicea, Marin Iancu și Ioan Muntean

Tăriceanu şi PSD au batjocorit și ideea de deținut politic. Partidul lui Dragnea a trimis la Cotroceni, în delegația condusă de Eugen Nicolicea, doi falși disidenți: un deținut de drept comun, care a atacat și dezarmat un grănicer, și un fost colonel de Securitate, promovat după 1989 adjunct al lui directorului SRI, Virgil Măgureanu, și general MAI.

Cei doi „disidenți” care l-au însoțit pe Nicolicea la „consultările” cu prețedintele Klaus Iohannis au fost Ioan Muntean și Marin Iancu.

Despre Ioan Muntean s-a mai scris: un infractor de drept comun, recidivist, care în anii ’80 a atacat un grănicer și i-a luat pistolul-mitralieră și muniția. Chiar dacă încerca să evadeze spre libertate, trecând ilegal granița, Muntean nu poate justifica violența cu care l-a atacat și dezarmat pe grănicer. În orice regim, dictatorial sau democratic, aceasta este infracțiune gravă. În fond, tânărul grănicer nu era vinovat că regimul dictatorial își ținea cetățenii închiși ca într-o cușcă.

Mult mai revoltătoare este situația lui Marin Iancu. Să-l prezinți pe un fost securist „greu” ca fiind disident anticomunist este o blasfemie! Iancu a fost un ofițer din aparatul de represiune care, la un moment dat, a ajuns la conflicte cu superiorii săi. Dar nu conflicte ideologice, ci o harță pe privilegii (brânză, salam, salariu, funcție etc.).

Cazul clasic al răfuielilor dintre comuniști, în care unii îi lichidează pe alții. Lichidare poate însemna: cădere în dizgrație, marginalizare, arestare sau chiar suprimare fizică (așa i s-a întâmplat, de exemplu, lui Lucrețiu Pătrășcanu, un nenorocit de comunist omorât de nenorociții lui de tovarăși).

Marin Iancu este un personaj sinistru, pe care o ciudată contorsiune a destinului l-a proiectat, în aceste zile, drept un deținut politic sau, și mai grav, un disident anticomunist.

CITIȚI ȘI:

* Mincinosul mincinoşilor, tupeu de securist. Tăriceanu le scrie liberalilor să ceară revocarea procurorului general, după ce a încercat să se „lipească” de imaginea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu

* Minciună penibilă a lui Tăriceanu. A inventat o discuție „curajoasă” cu fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu. Mesajul lui Andrei Ursu îl demolează pe impostor

* Fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu, a doua scrisoare tăioasă către „profitorul” mincinos C. A. C. P. Tăriceanu

* PSD a trimis la Iohannis un general securist, fost adjunct al lui Virgil Măgureanu, deghizat în disident anticomunist!

1 COMENTARIU

  1. Dacă invocă delegația psd ca foști deținuți politici, cum explică prezența ministrului Toader licențiat Ștefan Gheorghiu propagandă comunistă, partidul pcr peste securitate, procuratură etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here