Starea lui Dănuț Lupu, infectat cu Covid: a fost intubat și ținut pe burtă, acum reușește să se întoarcă singur

1
8356

Starea fostului mare fotbalist Dănuț Lupu (53 de ani), internat de aproape o săptămână în stare gravă, la terapie intensivă, din cauza Covid-19, este în continuare foarte delicată, deși situația este în continuare delicată. Cadre medicale de la Spitalul Colentina, unde este internat Lupu, au afirmat pentru ziare.com că acesta se simte puțin mai bine după zile în care a fost intubat.

Surse medicale au declarat că „reușește de unul singur să se întoarcă de pe o parte pe alta. Este conștient. A fost rău, intubat. A fost ținut numai pe burtă un timp, pentru a-i crește oxigenul care ajunge în plămâni. Ca fost sportiv, are un corp puternic“.

Dănuț Lupu, un fotbalist socotit de unii specialiști și chiar de unii dintre coechipieri ca fiind mai talentat decât Gică Hagi, a jucat la Dinamo, Panathinaikos, Rapid și Brescia, dar și pentru naționala României în anii 1980-1990, până la începutul anilor 2000.

Colegii de generație povestesc și azi că Lupu era singurul fotbalist căruia nu-i puteau face marcaj, pentru că avea o tehnică excepțională și era ajutat de fizicul său masiv. Bătea loviturile libere impecabil și dispunea de o pasă decisivă extrem de precisă chiar și la mare distanță.

Cu toate acestea, viața nesportivă și caracterul său dificil nu i-au permis să ajungă acolo unde i-ar fi permis talentul.

Acum are însă probleme serioase de sănătate și afecțiuni care, în Covid-19, reprezintă comorbidități: este supraponderal și, în urmă cu 4 ani, a avut probleme cu plămânii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.