Acasă News Singur împotriva tuturor. Un consilier USR de la Sectorul 2 a reuşit...

Singur împotriva tuturor. Un consilier USR de la Sectorul 2 a reuşit să blocheze marea alianţă PSD-PNL-ALDE-PMP-UNPR-PER. A oprit o taxă-japcă pentru cetăţeni

Adrian Alexandru este liderul unui grup mic de cinci consilieri USR, la Sectorul 2 al Capitalei, care se luptă inegal cu marea alianţă PSD-ALDE-PNL-PMP-UNPR-PER, aflată la cheremul primarului Mihai Toader şi disperată să bage mâna în buzunarele cetăţenilor (parohia fostului baron Neculai Onţanu). Toţi aceştia au impus recent, prin vot în Consiliul local, cea mai tare taxă de salubrizare din ţară. Asta deşi actualul primar PSD, Mihai Toader, promitea în campanie că niciun cetăţean nu va plăti gunoiul, dacă el va fi ales. „Taxă 0 la gunoi”. Aşa scria pe afişul său electoral (foto jos).

De la „taxă 0” la cea mai mare taxă din ţară!

A fost ales şi a uitat repede de promisiunea scrisă negru pe alb în campania electorală (alăturat): a impus cea mai mare taxă din ţară: 159 de lei de cetăţean pe an (de la nou-născut la bătrân pensionar, nimeni nu scapă). Era programată să intre în vigoare de la 1 martie, cu votul majorităţii consilierilor locali, care nu s-au opus măsurii (mai puţin cei cinci consilieri USR).

Cum să pui taxe noi când ai bani în plus la buget?!!!

Atenţie, noua taxă e doar pentru gunoiul menajer, nu pentru salubrizarea stradală şi alte operaţiuni! Şi iar atenţie, asta în condiţiile în care Sectorul 2 are surplus bugetar, adică bani gârlă la buget, spre deosebire de multe alte oraşe din ţară. Deci nu are nevoie de taxe în plus, dimpotrivă, având bani în plus la buget, poate scădea sau chiar desfiinţa taxe locale. Dar nu e să fie, PSD nu ştie altfel şi este ajutat de toţi consilierii locali, mai puţin cei de la USR. Şansa locuitorilor din sectorul 2 sunt cei cinci consilieri USR, SINGURII care s-au opus prin vot atunci când primarul a propus impunerea taxei de habitat.

Alianţa PSD-ALDE-PNL-PMP-UNPR-PER

Noua taxă a fost votată pentru că inclusiv consilierii aşa-zis din opoziţie l-au lăsat pe primarul PSD să bage mâna în buzunarele locuitorilor din Sectorul 2. S-a creat astfel o alianţă de conjunctură PSD-ALDE-PNL-PMP-UNPR-PER. Totuşi, Adrian Alexandru, liderul celor cinci consilieri USR, a reuşit să blocheze aplicarea celei mai mari taxe de salubritate din ţară la una dintre cele mai bogate primării din ţară (sectorul 2 are mărimea unei capitale de judeţ). El a atacat de unul singur, în contencios administrativ la Tribunalul Bucureşti, hotărârea de Consiliu local privind regulamentul de aplicare a taxei de habitat. Aşa a reuşit să prevină, de moment, pe procedură, impunerea noi taxe care bagă mâna primăriei în buzunarele oamenilor de rând.

Iată anunţul făcut pe Facebook de Adrian Alexandru:

Am suspendat regulamentul de aplicare a taxei de habitat. Nu mai este nevoie să depuneți nicio declarație privind taxa de habitat până la soluționarea procesului de fond. Lupta împotriva acestei taxe nelegale continuă!

loading...

3 COMENTARII

  1. D-Le A. Adrian nu santeti singur . Bunul DVS. simț și educație v a făcut sa spuneți adevărul despre acest primar PSD. Sânt cu Dvs și la fel și alți cetățeni ai acestui sector. Mulțumesc ca existați cel puțin în Sidoma și Gomora exista un caracter cinstit. Întrebarea este ce face tov. Firea de se sesizează? Oare nu are datoria sa supravegheze administrația sectoarelor? A am uitat este PSD-Istanbul. . Corb la corb nu și scoate ochiul !

  2. Taxă a fost inițiată de viceprimarul Cristian Popescu de la PNL,de fapt el a semnat și hotărârea de consiliu,el a fost cel care a moderat dezbaterea publică din 29.01.2019.
    Anunțul domnului consilier Alexandru Adrian l-am văzut, l-am și felicitat,dar până la această oră (oo,47) pe siteul primăriei nu a apărut nici un anunț de suspendare a taxei.
    Termenul limită pentru depunerea declarației este o4.02.2019, după această dată cînd nu depune declarația este amendat, să sperăm că până atunci se vor trezi și cei din primărie și vor da un anunț!

  3. Se pare ca USR-ul si probabil noul partid, PLUS, sunt singurele partide cu adevarat civilizate si europene. Restul, inclusiv PNL-ul, sunt partide care continua sa aiba o mentalitate si un comportament daca nu comuniste cel putin balcanice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările