Semnul că e bun Călin Nistor la şefia DNA: Antena 3 a luat foc!

2
14092

Călin Nistor, prim procurorul-şef adjunct al DNA, va prelua conducerea luptei anticorupţie, ca urmare a unei decizii interne luate într-o şedinţă de urgenţă a instituţiei. Luni, Anca Jurma a anunţat că nu mai doreşte un nou mandat interimar la şefia DNA.
Preluarea mandatului de către procurorul Nistor, care este procuror șef adjunct al DNA, s-a făcut conform regulamentului intern al instituției.
Mandatul de conducere în fruntea DNA al lui Călin Nistor expiră în mai 2019.

Decizia de alegere ca şef interimar a lui Călin Nistor a scandalizat Antena 3.

„Călin Nistor este o catastrofa. Când Toader a revocat-o pe Kovesi s-a pus în discuţie managementul defectuos de la DNA. Nu înţeleg de ce Toader nu a pus în discuţie întregul management al DNA. Trebuie să răspundă şi el pentru ce s-a întamplat la DNA, pentru nenumăratele abuzuri dovedite. Kovesi a fost destuita, acum Nistor este bun”, a declarat Razvan Savaliuc la Antena 3, citat de Aktual24.ro.

Călin Nistor a intrat în magistratură în 1995. A ajuns la DNA în 1 ianuarie 2006, a lucrat doi ani la Bucureşti, apoi a vrut să se apropie de casă, aşa că, începând cu ianuarie 2008, a fost delegat ca procuror-şef al Serviciului Teritorial Piteşti. Ulterior, a fost numit, prin hotărârea CSM din mai 2008, procuror şef serviciu, iar apoi mandatul a fost reînnoit în luna mai 2011.

În 2013, mass media susţinea despre Călin Nistor că a anchetat 45 de dosare de corupţie în 7 ani, fără nicio achitare. Atunci, Daniel Morar îl nominalizase pentru conducerea DNA, relatează Adevărul. Călin Nistor se numără printre procurorii care şi-au depus candidatura pentru funcţiile de procurori de execuţie în noua Secţie pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here