Gabriela Firea are toate motivele să se agite pe Facebook și la Antena 3: Nicușor Dan a comandat un audit independent care să verifice legalitatea autorizațiilor emise în mandatul fostului primar pentru construirea ansamblurilor rezidențiale din București, dar și achizițiile imobiliare făcute de Primărie. Multe dintre aceste afaceri sunt celebre și controversate, locuitorii din zonele respective observând cu ochiul liber că s-au încălcat nu doar prevederile legale, dar și toate normele de bun-simț și estetice.
Nicușor Dan, care a activat mulți ani ca activist pe zona de urbanism, opunându-se adesea în instanță unor abuzuri ale administrației, este cel mai în temă despre ce s-a petrecut. El a explicat sec demersul: “Acolo a fost sursa cea mai mare de corupție”.
Vor fi luate la mână și actele privind cumpărarea unor locuințe și a unor terenuri de către administrația Firea. “Perla coroanei“ pentru fosta știristă a lui Dan Voiculescu, ajunsă acum prim vicepreședinte PSD și senator, este Parcul Verdi, cumpărat de la niște „băieți deștepți“ la o sumă exorbitantă, mult supraevaluată.
Parcul Verdi: costa 25 de milioane de euro, dar Firea a plătit 50 din banii bucureștenilor. Unde s-a dus diferența
Așa cum a promis în campanie, Nicușor Dan nu lasă lucrurile așa: „Am alocat bani pentru realizarea unui audit independent. A început verificarea legalității autorizațiilor și a PUZ-urilor emise. Urmează o verificare a achizițiilor imobiliare ale administrației precedente pentru că, în opinia mea, acolo a fost sursa cea mai mare de corupție. Vorbim de Parcul Verdi, vorbim de locuințe pentru medici și de toate celelalte“.
„Dezvoltatorii imobiliari“, care au și stat în spatele Gabrielei Firea în campania electorală, au toate motivele să fie furioși. De la venirea lui Nicușor Dan, stilul din Primărie, la Direcția de Urbanism, s-a schimbat: „Lucrul pe care l-am făcut – și asta ne-a luat sute de ore de muncă – a fost să nu semnăm ca primarul, cum au semnat toți primarii sau ultimii primari dinaintea mea, ci să verificăm, cu echipa mea, toate autorizațiile care au venit. Și am găsit lucrări acolo și am trimis înapoi și am transmis că Primăria Capitalei își schimbă politica. În primul rând, respectă legea. În al doilea rând, respectă caracterul urbanistic al acestui oraș“.
Culmea e că, în campania electorală, strategia elaborată de Firea, stafful său și Antena 3 a fost de a-l acuza pe Nicușor Dan tocmai de interese oculte imobiliare!
Cea mai mediatizată tranzacție dintre cele păguboase pentru bugetul Bucureștiului dintre numeroasele astfel de afaceri făcute de Firea a fost achiziția Parcului Verdi pentru 50 de milioane de euro – sumă dublă față de prețul pieței.
La momentul respectiv, jurnaliștii de la Rise Project reușiseră să descâlcească firul intereselor care ducea – bineînțeles – tot la clanul Firea-Pandele: „Miza aranjamentului se ridică la 50 de milioane de euro, bani plătiți de Primăria Capitalei pentru 5,6 hectare. Pretextul este conservarea unui parc din nordul orașului. Suma însă este dublă față de prețul pieței, iar toată combinația imobiliară a fost pregătită minuțios pentru momentul exproprierii. Am analizat istoricul fiecărei tranzacții din acest caz și am descoperit o grupare organizată de profitori, formată din oamenii primarului Firea, o fostă iubită a lui Codrin Ștefănescu, mama fondatorului Cancan, fiica bulibașei din Târgoviște, un deputat, un șef de clan iranian, rechini imobiliari faimoși și o armată de interpuși. (…)“.
Interesant este că, după ce a dat 1.080 euro/metru pătrat ca să răscumpere Parcul Verdi, fosta primăriță a concesionat imediat mari părți din el, la prețuri simbolice și pe 25 de ani, unor „băieți deștepți”. Arhiva ALPAB care conținea detaliile contractului semnat de Firea a ars în 2020, spre sfârșitul mandatului PSD-istei în fruntea Bucureștiului.
O idee pentru toţi primarii noi.
Super numai asa vom scapa de hoțiile hoților calificati din bani publici .Mult succes ND și….FĂRĂ PENALII ÎN FUNCȚII PUBLICE ❤🇹🇩🇹🇩🇹🇩❤
MULT SUCCES, Nicușor Dan!!!
Hmmm … în tot mutu zace dracu’ 🤣