Scăpăm de „Ciumă”? „În două săptămâni, vom avea o nouă majoritate în Parlament”

2
3536

S-ar putea nici să nu mai conteze scorul PSD-ALDE la alegerile europarlamentare. Dacă Înalta Curte decide azi să rămână în pronunţare în procesul lui Liviu Dragnea, actuala guvernare nu mai are viitor.

Acesta este motivul pentru care apar diverse variante post-alegeri. Adrian Ţuţuianu, deputat de Dâmboviţa şi lider Pro România, a vorbit azi de „o nouă majoritate” în Parlament.

După data de 26 mai exista riscul ca majoritatea parlamentară PSD-ALDE să nu mai existe. Riscul ăsta depinde de rezultate. Dacă Pro România face un scor de 8%-10%, vă asigur că în două săptămâni vom asista la o nouă majoritate în Parlament. Este de prevăzut ca UDMR ar putea să nu mai susţină demersurile lui Liviu Dragnea”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Varianta de care vorbeşte fostul ministru PSD ar cuprinde PNL-USR-PMP-UDMR-Pro România, care nu are acum suficienţi parlamentari pentru majoritate, dar care ar „rupe” masiv de la PSD, în cazul condamnării lui Dragnea sau al pierderii alegerilor de către PSD.

Preşedintele Pro România a explicat şi el, la Adevărul Live, că rezultatul alegerilor europarlamentare va influenţa decisiv lupta pentru putere în PSD. În cazul în care PSD va scoate peste 30%, Liviu Dragnea o va executa pe Viorica Dăncilă şi va candida la alegerile prezidenţiale din toamnă, susţine Victor Ponta.

„Dacă PSD scoate peste 30% o să spună că e un mare succes. O va prezenta ca pe o mare victorie împotriva statului paralel. Va ccentua acest discurs anti-european pentru că se pregăteşte, pentru prezidenţiale. Vom avea un Vadim Tudor cu structurile PSD şi cu banii de la buget. Dacă ajunge Pro România la 10%, scade PSD. Le-am spus oamenilor: vreţi să scăpaţi de Dragnea, votaţi cu Pro România. Dacă ia sub 30%, Dragnea va începe o bătălie cu doamna Dăncilă“, declară Ponta.

2 COMENTARII

  1. Domnule Victor Ponta Cheia nu sta ca după alegerile europarlamentare PSD sa obțină un scor cu care dacă nu este bun Liviu Dragnea este pe făraș.
    Nu cred ca PSD -ul sta in Liviu Dragnea, hai sa fim serioși , nu are partidul social democrat , osmeni capabili câte sa ducă partidul mai departe. Ar fi o palma data membrilor
    De partid dar și simpatizanților, repet Liviu Dragnea NU este Dumnezeu in acest partid. In fapt , pentru tot răul care l-a făcut acedtui partid merita sa fie luat de guler di dat afara! Chiar cei din jurul lui Dragnea și ar trebui întrebați , cum de ați reușit performanța sa va uitați și sa va sucească capul???
    PSD trebuie sa se reseteze, ca roman , trecut prin multe, sunt om de stânga și nu îmi este indiferent ce se întâmpla acum in PSD. Partidul are nevoie de un lider tânăr, cu Charisma, bun orator și de preferința sa fie din zodia Racului ( Racii sunt excelenți oratori , Mircea Geoana fostul lider PSD era din zodia rac )fără probleme cu justiția , ci viziune și sa strângă filialele și cei care au fost in preajma lui Liviu Dragnea trebuie schimbați altfel nu ajungem nicăieri!!!
    Fata partid de stânga nu va fi bine pe scena politica din România, este in mod obligatoriu sa exista!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here