Acasă News Revelion însângerat în Diaspora: un român înjunghiat mortal la Londra, doi împuşcati...

Revelion însângerat în Diaspora: un român înjunghiat mortal la Londra, doi împuşcati la Dublin

Două atacuri violente au pus în cumpănă viața a trei români din Diaspora, în noaptea de Anul Nou. Tudor Simionov (33 de ani) a fost înjunghiat mortal la Londra, unde păzea o clădire. Ionuț Datcu (38 de ani) şi Vasile Bițică (28 de ani) au fost împuşcați în pizzeria la care lucrau, din marginea capitalei irlandeze Dublin, dar au supraviețuit.

Londra: sportiv, masterand, lucra ca agent de pază

Tudor Simionov şi-a pierdut viaţa la Londra, în noaptea de Revelion, în jurul orei locale 5.30 (7.30 în România). Agent de pază aflat în timpul serviciului, el a încercat să oprească mai mulți indivizi violenți, care voiau să intre fără invitaţii la o petrecere exclusivistă. A fost înjunghiat în piept la intrarea clădirii Mayfair din Londra, unde avea loc petrecerea privată. S-a luptat cu 9 agresori înarmați cu arme albe, fiind copleşit de numărul lor.

Tudor era sportiv de performanță. Canotor. A fost primul sportiv român legitimat la Master, fiind medaliat chiar în 2018, la Campionatul European rezervat sportivilor „veterani”, a aflat ProSport. Plecase în Anglia de curând, „în căutarea unei vieţi mai bune”, după cum scrie „The Sun”.

Tudor Simionov a plecat în Anglia pentru a-şi finaliza studiile (Master) începute în România şi continuate în Olanda. În paralel cu cursurile, lucra ca agent de pază, ca să-şi acopere cheltuielile.

Locuia la Londra împreună cu prietena sa, Mădălina Anghel, cu care urma să se căsătorească. Îşi făcuseră planuri de a deveni părinți…

Dublin: împuşcați în pizzeria la care lucrau

Doi români au fost împuşcaţi în Irlanda, în noaptea de Anul Nou, în pizzeria la care lucrau. Atacatorii, un bărbat de 44 de ani şi fiul lui de 16 ani, au fost arestaţi. Cei doi români sunt în spital, unul dintre ei în stare gravă, după ce un glonte i-a trecut prin gât.

Cei doi irlandezi arestaţi sunt acuzaţi de tentativă de omor, iar victimele lor, doi români, sunt în stare gravă, dar stabilă, la spital.

Ionuţ Datcu (38 de ani) a fost împuşcat direct în gât, în vreme ce Vasile Biţică (28 de ani) a primit un glonte în stomac. Niciunul nu are viaţa pusă în pericol, dar rănile sunt foarte grave.

Atacatorii au intrat în pizzeria în care lucrau românii, în nordul Dublinului, la 22 de minute după miezul nopţii, pe 1 ianuarie, şi au deschis focul asupra celor doi români care lucrau acolo. Apoi s-au urcat pe biciclete şi au fugit.

Poliţia i-a arestat şi ancheta se desfăşoară cu acuzaţia de tentativă de omor. Anchetatorii cred că nu a fost vorba doar de un jaf, ci de o răfuială mai veche.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările