RAJA S.A. Constanța nu va majora tarifele la apă potabilă și canalizare cel puțin până la sfârșitul anului

0
381
RAJA S.A. - Sediul central din municipiul Constanța

Ca urmare a unor postări și comentarii în mediul online referitoare la majorarea, începând cu data de 1 octombrie 2020, cu 50% a prețurilor/tarifelor pentru serviciile de furnizare a apei potabile și de canalizare, practicate de S.C. RAJA S.A. Constanța, precum și referitor la intenția și dorința unor aleși locali de a iniția referendum pentru reducerea prețului la apă,

RAJA face următoarele precizări:

1.  RAJA S.A. Constanța nu va majora  tarifele începând cu data de 1 octombrie și nici până la finalul anului curent.

2. Ultima creștere a tarifelor a fost realizată în luna ianuarie 2019. Prin urmare, în aproape 2 ani, RAJA S.A. nu a aplicat măriri de tarife și nici măcar ajustări cu indicele de inflație, deși în ultima perioadă costurile curente cu energia electrică, combustibilii și alte materiale necesare întreținerii și amortizării instalațiilor au crescut considerabil.

3. La ora actuală, prețul aplicat de RAJA S.A. la apă potabilă se află pe locul 12 în clasamentul național în rândul celor 45 de operatori regionali de profil.

4. Dacă tot se dorește a se veni în sprijinul cetățenilor cu organizarea unui referendum, conducerea RAJA S.A. propune ca tema acestuia să fie reducerea tuturor prețurilor plătite de către cetățeni pentru utilitățile publice și, pe lângă apă, să se aibă în vedere și scăderea prețurilor pentru gaze, energie electrică, energie termică, salubritate etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here