PSD protejează infractorii. Legea Recursului Compensatoriu rămâne!

1
297

Odioasa lege a Recursului Compesatoriu, adoptată de PSD în era Liviu Dragnea, rămâne în picioare. Ieri, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a decis amânarea dezbaterii pe acest subiect. Totul s-a întâmplat la cererea PSD.

Cine credea că plecarea lui Liviu Dragnea a scos PSD-ul din logica borfaşului şi l-a introdus în cea a sfântului, s-a înşelat amarnic. Încă de la preluarea mandatului, principala grijă a puterii PSD-iste a fost protejarea infractorilor. Pe unii să-i nu-i lase să intre în puşcărie, iar pe alţii să-i ajute să iasă de acolo.

Liviu Dragnea a plecat, dar preocuparea PSD-istă pentru protejarea infractorilor a rămas.

Ieri, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor trebuia să aducă în discuţie anularea Legii Recursului Compesatoriu. La cerea membrilor PSD-işti ai Comisiei, dezbaterea pe acest subiect s-a amânat. Cu 11 voturi în favoarea amânării, nouă voturi împotrivă şi o abţinere, Legea Recursului Compensatoriu rămâne în picioare.

La cererea partidelor din Opoziţie, Camera Deputaţilor a intrat în sesiune extraordinară. Prima chestiune pe lista dezbaterilor este abrogarea Legii Recursului Compensatoriu. Alte subiecte de discuţie mai sunt proiectul amnistiei şi graţierii, dar şi OUG 144, a căror abrogare se doreşte, de asemenea.

Ce este Legea Recursului Compensatoriu

La data de 19 octombrie 2017 intra în vigoare Legea Recursului Compensatoriu. Aşa cum sugerează şi numele acestei legi, este vorba despre o compensaţie. Deţinuţii ce au stat în condiţii improprii de detenţie vor primi şase zile libere la 30 executate.

În prima zi când această Lege a intrat în vigoare şi a început să-şi producă efectele, din penitenciarele României au fost eliberaţi 529 de deţinuţi.

Potrivit datelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, transmise Ministerului Justiţiei, în intervalul de timp 2017-2019 au fost eliberaţi 20.000 de deţinuţi, care au beneficiat de Legea Recursului Compensatoriu. Dintre ei, 566 erau condamnaţi pentru viol, 73, pentru omor calificat, 191 erau închişi pentru trafic de minori, 108, pentru lipsire de libertate, 87 erau condamnaţi pentru trafic de persoane, iar 1460 de deţinuţi eliberaţi erau condamnaţi pentru tâlhărie calificată.

Aşadar, cetăţenii României au primit cadou o infuzie zdravănă de infracţionalitate, marca PSD. Mii de infractori periculoşi au fost eliberaţi pe străzile ţării. Efectele acestei legi, pentru cetăţeanul onest, plătitor de taxe şi impozite, au fost devastatoare. Crimele, violurile şi tâlhăriile au ajuns la cote uriaşe în mandatul PSD, o mare parte a deţinuţilor eliberaţi devenind recidivişti.

Ieri, PSD a amânat în Parlament abrogarea acestei legi, care a distrus şi continuă să zdrobească vieţi şi destine de inocenţi. Motivele din spatele acestei decizii nu sunt greu de ghicit. Ele au stat la baza adoptării acestei legislaţii, de la început. PSD vrea să protejeze infractorii.

Paul Palencsar este teolog, jurnalist şi realizator de film documentar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Acela a si fost motivul pentru care au zburat-o, de la Justitie, pe Birchall (pentru care, repetam, nu avem de ce sa avem vreun pic de respect, dar… modificarile la Legea Recursului Compensatoriu, propuse de ea, la indemnul… americanilor, erau IMPERIOS NECESARE !)…

    P.S.D. dovedeste, PENTRU A MIA OARA, ca este (FUNCIARMENTE !) NEREFORMABIL !!!

    P.S.D. trebuie sa… DISPARA, din viata politica româneasca !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here