Propagandă pro-Putin la Guşă TV. Excesul de judo e doar un pretext

8
5439

Două operațiuni pro-Putin în aceeași zi. Una ține de un interviu la Realitatea TV, cealaltă de judo. Ecuația e simplă: Realitatea + judo = Gușă. Plus umbra lui Putin – evidentă la judo, tot mai clară și la Realitatea.

Promo-ul la interviul cu Gerard Depardieu (ce va fi difuzat duminică seară, de la ora 19.00, pe Realitatea TV) este campanie agresivă pentru liderul de la Kremlin. Realizatorul Octavian Hoandră, executantul fidel al lui Cozmin Gușă, o picură insistent în urechile publicului.

„Gerard Depardieu e un om normal. Tocmai venea de la un mic dejun cu Putin, s-a declarat realmente încântat de Vladimir Putin”, spune Hoandră în promo-ul interviului cu celebrul actor francez, devenit în ultimii ani propagandist anti-Occident și pro-Putin.

În acest timp, pe burtiera televiziunii defilează un titlu elogios: „Hoandră: Gerard Depardieu este impresionat de personalitatea lui Vladimir Putin”. Hoandră zâmbește larg: să trăiți, servesc patria! Depinde care patrie…

Aceasta este prima lovitură dată publicului Realităţii TV. A doua lovitură: ultramediatizarea lui Serghei Soloveicik (foto dreapta), preşedintelui Federaţiei Europene de Judo, prezent la Bucureşti. Acesta a fost intervievat în direct, ştirea cu prezenţa sa în România a fost promovată agresiv la TV şi a profitat de un spaţiu generos pe site-ul televiziunii realitatea.net. Evident, invitat la masă pusă, ce putea face musafirul rus? A exploatat la maximum spaţiul de emisie oferit de Guşă TV pentru a transmite imaginea „prieteniei dintre popoare”, vorba comuniştilor. Cum? Prin asocierea abilă şi directă a imaginii Bucureştiului cu cea a Moscovei. În câteva fraze, Soloveicik face din Micul Paris o copie nereuşită a capitalei ruse.

Serghei Soloveicik: „Îmi place România foarte mult. În primul rând, pentru că am prieteni aici. Iar judo-ul românesc este foarte puternic, are tradiţie. Îmi place oraşul Bucureşti, este întins şi arată precum străzile din Moscova. Îmi place natura, am fost la pescuit în Delta Dunării. România este o ţară frumoasă, cu natură frumoasă şi oameni la fel, deci îmi place foarte mult”.

Judo – sportul în care se vorbește rusește, cu accent românesc

E un fapt ultracunoscut: preşedintele de onoare al Federaţiei Internaţionale de Judo este Vladimir Putin (foto dreapta). Prin influența acestuia, președinte executiv al aceleiași Federații Internaționale este românul Marius Vizer.

Promovarea lui Vizer a lăsat liberă funcția de președinte al Federaţiei Române de Judo. Aceeași influență putinistă, transmisă prin Vizer, a dat soluția: Cozmin Guşă! Nimic nu-l recomanda pe politicianul eșuat, devenit analist, consultant, patron de televiziune, să preia conducerea unei asemenea federații.

Să reconstituim axa puterii în judo, așa cum se vede de la București: Putin (rus) – Vizer (român) – Soloveicik (rus) – Gușă (român).

Depardieu, actorul îndrăgostit de Rusia. Dar mai ales de bani

Cel care îi face jocul mediatic lui Cozmin Guşă, cu astfel de combinaţii de „judoka geostratetic”, este Octavian Hoandră, realizatorul interviului cu Gerard Depardieu (foto dreapta). Actorul francez este un fan declarat al lui Vladimir Putin, dar nu din dragoste de Rusia, ci din motive de bani.

Sătul să mai plătească impozite pentru sănătatea, şcoala sau ajutorul francezului de rând, super-bogatul „Obelix” a cerut „azil fiscal” în patria vodcii. Ca să poată dormi liniştit pe purcoiul său de bani, Depardieu a cerut cetăţenia rusă, asigurându-și milioanele de euro cu ajutorul lui Putin. Nu-l mai bagă nimeni în seamă în Europa, dar apare cu covor roşu la Guşă&Hoandră TV. Cât se poate de logic, pe filiera judo, Putin-Vizer-Soloveicik-Guşă, cu Vizer stând discret în umbră.

Când geostrategul schimbă macazul

Aceste două bombe pro-Putin de la o televiziune cu public tot mai numeros anti-Putin şi pro-UE&NATO trebuie puse în legătură cu strategia din ultima vreme a patronului Realităţii TV. Iată doar câteva acţiuni concrete avându-l autor pe Guşă.

 • A anunţat apariţia unui partid, căpuşând numele televiziunii şi zăpăcind publicul de opoziţie. Cui foloseşte acest joc? Evident, PSD-ALDE, partide ce constituie „Ciuma Roşie”, ajutate din umbră de UDMR, sub influența lui Viktor Orban de la Budapesta, aliatul pe faţă al lui Putin.
 • A blocat intrarea pe post, la emisiunea lui Rareş Bogdan, a jurnaliştilor anticorupţie declarat pro-UE&NATO, unii cu discurs virulent anti-Rusia (Oreste Teodorescu, Grigore Cartianu).
 • A pornit brusc, de parcă s-ar fi „activat” la comandă, un discurs anti-Iohannis aberant pentru un public informat, ce survine unei campanii de cel puţin doi ani anti-Cioloş, de asemenea absolut fără logică mediatică din perspectiva Realităţii TV (pro-Iohannis, pro-Cioloş, pro-USR, pro-PNL).
 • A impus invitarea la Realitatea TV a unor propagandiști ai Ciumei Roșii, precum Bogdan Chirieac și Marius Pieleanu.
 • A impus prezenţa la emisiuni a unor politicieni nedoriţi de publicul Realitatea TV, precum Codrin Ştefănescu, „deputatul-mitralieră” Cătălin Rădulescu (PSD) şi mulţi, exagerat de mulţi politicieni ALDE (la fel de responsabili pentru ofensiva anti-UE).

Dosare, dosare, dosare… Și un prejudiciu de 4 milioane de euro

Cum se explică această politică editorială agresivă îndreptată împotriva oricărui lider politic din opoziţie? Nicicum. Nu are niciun sens să distrugi o televiziune din interior decât dacă n-ai de ales şi eşti obligat s-o faci. Este Guşă în situaţia asta? Nu ştim, oficial. Dar dacă informaţiile de mai jos sunt reale, atunci devine simplu de înţeles că patronii Realitatea TV pot sta liniştiţi doar în situaţia în care Dragnea şi Tăriceanu răpun statul de drept.

Dacă România devine democraţie adevărată, cu justiţie independentă, atunci e mai complicat, potrivit dezvăluirilor B1 TV.

„Panică printre patronii de la Realitatea Media! Procurorii anticorupție se pregătesc să-i trimită în judecată într-un dosar-mamut, în care sunt acuzați de operațiuni financiare ilegale, prin care s-ar fi spălat sute de milioane de euro. Se pare că scandalul cu realizatorul Rareș Bogdan a scos la iveală dedesubturile unor încercări de a preda televiziunea Puterii, doar-doar s-o evapora dosarul de corupție.

Bomba a aruncat-o chiar Rareș Bogdan, care i-a acuzat direct pe Cozmin Gușă și deja condamnatul Maricel Păcurariu că ar fi bătut palma cu PSD. Și deși par niște vorbe spuse la nervi, realitatea Realității TV pare să confirme vorbele fiului risipitor întors pe post după câteva zile de bălăcăreli. Atât timp cât Ministerul Finanțelor nu se sinchisește să-și recupereze aproape 25 de milioane de euro de la Realitatea Media, iar instanța se preface de ani de zile că analizează un iminent faliment, patronii postului TV pot răsufla ușurați. Unul dintre ei, Maricel Păcuraru, a mai respirat aerul pușcăriilor, dar și al libertății când DNA a uitat, culmea, să atace decizia de eliberare, iar același Minister de Finanțe, prin Eugen Teodorovici, n-a mișcat un deget în recuperarea prejudiciului.

Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, a fost condamnat în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare, în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei.

Doar că Păcuraru poate dormi liniștit! Din cel mai mare prejudiciu cauzat companiei, 4 milioane de euro, ANAF a reușit să recupereze de la Păcuraru și ceilalți condamnați… 16.000 de euro în 4 ani.

Conform unui răspuns transmis B1TV cu referire la stadiul recuperării celor 4 milioane de euro, care – conform deciziei instanței – ar trebui confiscați în dosarul Poșta Română, ANAF a reușit să ia de la Păcuraru și de la ceilalți co-inculpați din dosar doar 77.688 lei, iar acum încearcă să recupereze suma colosală prin poprirea pe veniturile inculpaților. De altfel, instituţia se chinuie de 4 ani să valorifice bunurile puse sub sechestru, bunuri pe care Administrația Fiscală nu le poate preciza cu exactitate”.

Bate câmpii cu Coldea și se agață de publicul lui Rareș Bogdan

În ştirile difuzate de Realitatea TV, co-patronul „judoka” Cozmin Guşă se plânge că dosarul DNA de care vorbesc jurnaliştii de la B1 TV ar fi „mâna lui Coldea&Dragnea”! Atenţie, şi Dragnea îl consideră tot pe Coldea vinovat de soarta lui de infractor dovedit! În realitate, insistenţa cu care Guşă caută ţapi ispăşitori pentru situaţia penală a patronilor Realităţii TV nu face decât să confirme zicala că „nu iese fum fără foc”.

Şi totuşi, cum se explică menţinerea lui Rareş Bogdan în acest peisaj mediatico-politico-penal avându-i ca vedete nedeclarate pe alde Guşă, Păcuraru, Hoandră, Depardieu sau Putin? Este o întrebare de bun-simţ, pe care şi-o pun telespectatorii care au sporit audienţa Realităţii TV, via „Jocuri de putere”, mai ales din 10 august încoace. Singurul răspuns logic: Gușă are nevoie de credibilitatea lui Rareș Bogdan, sub paranul căreia să-și facă jocurile murdare.

8 COMENTARII

 1. ATENTIE, jurnalisti!

  Intrebati-l pe K.W.Iohannis, DE CE nu doreste PREVENIREA coruptiei?

  Ultima Scrisoare care i-a prezentat solutia de PREVENIRE
  a coruptiei are NR.7321/25-09-2018 si i-a fost transmisa prin Consilierul Laurentiu-Mihai Stefan de la Departamentul Politica Interna.

 2. Da, ceva mai clara acum degrigolada dezgustatoare in care a intrat realitatea tv de ceva timp! Adica, ce sa-ti mai bati capul sa canti ode si sa strecori laturi latriniste, mai bine o dai pe fata cu putin si rusii, asa macar nu-ti mai zice nimeni sclavul lui draknea, ca e mai nobil sclavul lui putin! Numai si numai JIGODII, oriunde te uiti!
  Mai Dumitre, ce mai vorbesti tu de prevenirea coruptiei, asta e parfum, sa vorbim ce se face efectiv pentru incriminarea ei si poprirea dupa gratii a CORUPTILOR! Tu vorbesti de prevenire, cand noi suntem scufundati pana la gat in ea? Iohannis in ultima vreme a fost si el mai activ, s-a mai scuturat nitel de atitudinea lui zen, macar sa-l tina! Saptamana viitoare o incepem cu un guvern, si poate o incheiem cu altul, sa vedem ce-o mai fi!

 3. Mizerabila incalcitura de jivine! Daca Marcel Pacuraru este un mafiot obisnuit care, la fel ca altii ca el, a jefuit, inselat si s-a imbogatit platind prea putin din pagula produsa din cauza Justitiei romane atat de blande cu banditii, Gusa si Hoandra sunt cu totul specialli.
  Cred ca atat Gusa, cat si umilul Hoandra, au niste schelete pe care vor sa la ascunda. De aici prezenta ca invitat aproape permanent a „patriotului” Bichir, fost membru in CNSAS, institutie in care nu numai s-au sezvaluit dosare, cred ca s-au si ascuns.
  S-a spus despre Gusa ca ar fi agent putinist. Nu e deloc exclus. Tot ce a facut inainte de crearea ciudatului partid, dar si dupa, este extrem de dubios. Este comportarea unui om care are multe de ascuns si incearca, prin dobandirea unei pozitii politice sa ascunda „scheletii” din dulap, dar sa si execute ordine pe care nu le poate refuza.

 4. Bre nea rizoaica, rudotelu bre ai uitat sa-l iai care va sa zica.

  Gusa e unul din cele mai penibile personaje. Mercenar de profesie, a jinduit intotdeauna la „marea” politica, acolo unde se fac jocurile si curg banii. A incercat si cu propriul partid pin format din doua persoane, el si minunata Lavinia, soata nu mai putin minunatului vilcov, doar-doar o reusi vreo alianta mai acatarii sau sa-l cumpere cineva contra unui loc pe liste. Chix total. Apoi a luat calea sondajelor publice si ulterior a televiziunii ca mijloace de influenta, unde a devenit un fel de patron prin manevre obscure. N-a iesit nimic si a incercat iarasi cu partidul scos din palarie ca ultima solutie impotriva prigonitorilor… Auzise el ca victimizarea da bine la populatie si si-a inchipuit ca o sa sara milioanele de cetateni sa-l voteze. Jalnic personaj. Realitatea imediata i-a aratat ca nici macar salariatii lui pe care i-a amenintat si pe care nu-i plateste la timp nu vor sa se inscrie in partid. Oricum partidul ar fi fost tot de vinzare.
  Despre hoandra nici macar nu merita sa pierd timpul. Este un lingau cu ifose grotesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.