PROFIL DE CANDIDAT. Stelian Ion: „Suntem hotărâți să tăiem privilegiile politicienilor. Vino alături de noi pe 6 decembrie și ajută-ne să construim o Românie fără hoție!””

0
960

(Promovare electorală)

Candidat din partea USR-PLUS Constanța pentru un al doilea mandat de deputat, Stelian-Cristian Ion (43 de ani) este de profesie avocat și unul dintre cei mai activi apărători ai justiției din Parlamentul României.

S-a născut şi a crescut la Constanța, unde a urmat cursurile Școlii Generale nr. 29 și apoi pe cele ale Liceului Teoretic  „Ovidius”. A fost admis la Facultatea de Drept, din cadrul Universității București, iar după absolvire a ales să se întoarcă în oraşul natal.

A devenit deputat în 2016, pe listele USR, iar în timpul mandatului său a activat în Comisia juridică, de disciplină și imunități, dar și în Comisia „Iordache”, unde  a propus sute de amendamente, ca să îndrepte dezastrul produs de PSD asupra legilor justiţiei.

În cei 4 ani ca parlamentar, Stelian Ion a avut nenumărate intervenții și inițiative legislative și a contribuit la redactarea sesizărilor la Curtea Constituțională, care, într-un final, a fost nevoită să declare neconstituționale multe dintre modificările aduse legislației penale.

De asemenea, a redactat și inițiat, alături de colegii săi, mai multe propuneri legislative la proiectul de înființare a „DNA-ului Pădurilor” și a contribuit și la redactarea textului care a stat la baza proiectului „Fără Penali în Funcții Publice”.

Stelian Ion a intrat în Parlament ca avocat şi a devenit gardian al statului de drept în România. A avut o contribuţie majoră pentru apărarea justiţiei şi a democraţiei. El garantează că în continuare va depune un efort şi mai consistent în aceeaşi direcţie. Apărarea statului de drept, corectarea legilor justiţiei, desfiinţarea Secţiei Speciale şi repornirea activităţii DNA sunt angajamentele pe care le susţine candidatul USR-PLUS Constanţa la Camera Deputaţilor. Toate au un singur obiectiv: o Românie fără hoție, o țară în care dreptatea și corectitudinea reprezintă valori esențiale.

Stelian Ion dorește ca în următorii patru ani să mențină linia proiectelor legislative referitoare la legile justiției și ale mediului. “Justiția reprezintă stâlpul de susținere al democrației, dar nu vom avea niciodată o justiție independentă și eficientă dacă cei care fac regulile și cei care trebuie să ia decizii în statul român nu respectă ei înșiși legea. De aceea, pentru noi este de o importanță majoră ca inițiativa cetățenească «Fără penali în funcții publice» să devină realitate”, declară ferm candidatul USR-PLUS la Camera Deputaților, Stelian Ion.

——————————————————————————————————

– Comandat de: Partidul UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA (U.S.R.) – Filiala județeană Constanța

– Executat de: Macondo Gabo Press S.R.L. – Portal: Ziaristii.com

– C.U.I. mandatar financiar: 11200021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.