marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsPolitica în vremea "Ciumei": taxe mărite cu 56% în oraş cu 80...

Politica în vremea „Ciumei”: taxe mărite cu 56% în oraş cu 80 de milioane de euro surplus la buget! Başca şcoli care iau foc

-

Ştiţi cum se face politică în România în vremea Ciumei Roşii? Sectorul 2 al Capitalei este doar un exemplu: plăteşti tu contribuabil, câştigă ei politicieni de mai toate culorile. Şi afacerile lor cu bani la buget. Un buget anual de aproximativ 250 de milioane, din care o treime ştiţi ce e? SURPLUS! 80 de milioane de euro. Adică bani în plus, necheltuiţi!!! Şi deşi au bani cu ghiotura cu care pot face orice vor ei, ştiţi ce mişcare „genială” fac şefii se de la sectorul 2? Măresc taxa de salubritate cu 56%!!! Beton, nu! Aşa se face politică în vremea Ciumei Roşii. Sunt bani şi peste ce-avem nevoie, nu numai că reducem taxele, ba chiar le mărim!

Câte primării din ţară n-ar da orice să aibă banii din sectorul 2?! Ei, şi! În parohia fostului general (ex-UNPR) Neculai Onţanu (primar 15 ani la sectorul 2) şi unde fac încă legea el şi tovarăşii lui „el comandante” Gabriel Oprea, nu-i nevoie de investiţii. De spitale, de şcoli, de aşezăminte culturale, sociale, de nimic. Dar e nevoie de bani. Pentru ei. În rest, poate să ia şi foc. Iată că s-a întâmplat chiar azi, după cum dezvăluie consilierul USR de la sectorul 2, Adrian Alexandru (foto), la o şcoală unde nu s-au băgat bani de 50 de ani:

„Incendiu în această dimineață la școala generală nr.77 din Pantelimon la cancelaria școlii. Având în vedere că școala a intrat anul trecut într-un pachet de școli în care s-au instalat sisteme antiincendiu, l-am contactat pe dl. Bogdan Gârbu – director DGAPI (direcția care administrează școlile din sectorul 2 și care teoretic este în subordinea Consiliului Local). Am primit următoarele informații:
– cataloagele și situațiile școlare nu au ars fiind situate pe peretele opus incendiului.
– incendiul ar fi pornit de la un scurt circuit de la un echipament de sonorizare.
– luni, orele se vor desfășura normal.
– cancelaria va fi izolată de restul clădirii și va interveni o echipă de construcții.
„este o școală în care nu s-a făcu nimic de 50 de ani” (dl. Bogdan Garbu)
Precizez că aceste informații le-au primit în final toți membrii comisiei de educație din CLS2.
Am solicitat o situație la zi a problemelor din școlile și grădinițele din sectorul 2 (reparații, reabilitări, consolidări etc și cu estimările aferente de buget) pe care să le analizăm împreună la comisia de educație și respectiv comisia de buget înainte de aprobarea bugetului anual pentru 2019. Din păcate pentru astfel de informații, ca să le primești, trebuie să faci adresă scrisă cu nr. de înregistrare șamd
Precizez că pe 10.01.2019, în CLS2 tocmai a fost votat un excedent de 319 milioane lei pentru 2018, dar în sectorul 2 încă avem elevi care învață în clase cu igrasie, fără ferestre și pe care în orice moment se poate dărâma școala. Ca să nu mai zic ce se poate întâmpla din cauza unor astfel de incendii!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -