luni, martie 4, 2024
AcasăViațaNaturaPasageri clandestini: zece broaște pe spinarea unui piton, ca să scape de...

Pasageri clandestini: zece broaște pe spinarea unui piton, ca să scape de inundații

-

O imagine minunată, la final de an, a venit din Australia. O furtună puternică, în nordul țării insulare, a făcut ca zece broaște (din specia broaște-de-trestie) să se urce pe spinarea unui șarpe uriaș – un piton de trei metri și jumătate, informează Guardian, preluat de Hotnews.

Paul și Anne Mock se aflau în casa lor din orașul Kununurra când o furtună, în plină vară australiană, a adus la sol o cantitate foarte mare de precipitații. 

Îngrijorat pentru micul său baraj, Paul Mock a ieșit afară în timpul ploii cu fulgere. „Nivelul apei din lac era atât de mare, încât umpluse vizuinele broaștelor-de-trestie de pe maluri, iar ele se aflau pe iarbă. Erau mii de broaște”, a povestit Paul.

„El era în mijlocul pajiștii, căutând un loc mai înalt”, a continuat Paul. „El” era Monty, un piton local de 3,5 metri, care fugea și el de nivelul crescând al apei. Dar avea și câțiva „pasageri clandestini” în spinare.

- Advertisement -

„Pur și simplu, se mișca pe iarbă cu viteza maximă de care era în stare, cu broaștele ținându-se bine pe el. E fascinant că unele dintre reptilele locale s-au obișnuit cu broaștele-de-trestie și nu le mănâncă”, a adăugat australianul.

Broaștele-de-trestie reprezintă o specie toxică de batracieni, care provoacă mari daune în nordul Australiei. În ultimele decenii, ele au invadat comunitățile și au distrus ecosistemele locale. Animalele care le mănâncă mor adesea, din cauza otrăvii cu care sunt „dotate” broaștele-de-trestie. Acestea sunt originare din America Centrală și de Sud, dau au ajuns și în Australia.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -