Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni cu Loganul. Înainte să plece spre România, Suveranul Pontif a fost implicat într-un moment simpatic

0
1295

Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat de Klaus Iohannis și de soția sa, Carmen. Suveranul Pontif a trecut înainte pe sub Arcul de Triumf din Capitală, fiind întâmpinat de pe margine de mii de români.

Avionul cu care a sosit în România a aterizat pe Aeroportul Otopeni, de unde a plecat spre Palatul Cotroceni cu un autoturism Dacia Logan, cu numerele „SCV1” – abreviere a Status Civitatis Vaticanae. 

Pe DN1, sute de oameni au oprit mașinile și îl salută pe Sfântul Părinte de pe sensul opus.

Ceremonia de primire la Palatul Cotroceni a fost una specifică unui şef de stat. Papa Francisc a salutat Garda de onoare dându-i „bineţe” în limba română: „Bună ziua”.

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie și va fi prezent la București, Iași, Blaj și Șumuleu Ciuc.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică și mult așteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfășurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii și organizatorii.

Suveranul Pontif a urcat în avion, pe aeroportul Fiumicino din Roma, la ora 8:50, ora României. Atunci a avut loc un moment amuzant: veștmântul a fost luat de vânt și i-a acoperit fața. Papa a zâmbit și a intrat apoi în avion, relatează Digi 24.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here