duminică, mai 26, 2024
AcasăAlegeri 2020(P) Proiectul de dezvoltare nr. 12 al Pro România Constanța este un...

(P) Proiectul de dezvoltare nr. 12 al Pro România Constanța este un aeroport civil modern la Medgidia

-

(Promovare electorală)

De-a lungul acestei campanii electorale, echipa #PRORomânia #Constanța, în frunte cu Mircea-Titus Dobre (candidat la Primăria Constanței) și Răzvan Filipescu (cel ce vizează funcția de președinte al Consiliului Județean), a prezentat proiecte (fundamentate atât tehnic, cât și financiar) de modernizare și dezvoltare a județului Constanța și a localităților sale, începând cu municipiul-capitală.

Printre altele, a realizat un studiu preliminar pentru strămutarea traficului aerian de pasageri de la Mihail Kogălniceanu către un nou aeroport, la Medgidia.

Explicația este foarte simplă: toate variantele propuse până în prezent, de dezvoltare a aeroportului internațional constănțean actual, sunt sortite eșecului și nu vor face decât o mare gaură în buget. Acest lucru este clar, pentru că baza militară româno-americană (NATO) de la Mihail Kogălniceanu se va extinde, în următoarea perioadă, astfel încât orice nouă investiție civilă în acel aeroport se va face degeaba, pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

De asemenea, ideea de a transforma aerodromul de la Tuzla în aeroport este păguboasă, căci necesită eforturi uriașe, cu investiții enorme, pentru un proiect care nu va putea să corespundă, la final, normelor internaționale pentru traficul aerian de pasageri.

- Advertisement -

Pro România Constanța a identificat o altă oportunitate: un NOU Aeroport Civil Internațional, la MEDGIDIA. 

Mircea Dobre – Răzvan Filipescu

În contextul actual, în urma dezvoltării zonei turistice de litoral românesc al Mării Negre, coroborat cu direcția geopolitică strategică a Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu, echipa Pro România Constanța propune, pentru acest județ – zona cu cea mai mare capacitate de cazare turistică din Romania -, un aeroport internațional nou, atât pentru traficul de călători, cât și pentru transport tip comercial-cargo.

Pentru a susține o dezvoltare este necesar să fii conectat la nivel internațional. Prin această conexiune se asigură un flux de turiști români și străini.

- Advertisement -

Valoarea estimată a proiectului este de 325 de milioane de euro, pentru realizarea acestuia fiind necesară o suprafață de teren de aproximativ 250 de hectare.

Conform programului de relansare al actualului Guvern, “Planul Național de Investiții și Relansare Economică”, în conținutul Anexei nr. 5, secțiunea “Proiecte de modernizare a infrastucturii aeroportuare”, pentru Județul Constanța este prevăzută suma totală de 299,9 milioane de euro.

Pro România Constanța propune orientarea fondurilor către viitorul Aeroport Internațional de la Medgidia.

Echipa constănțeană a Pro România dovedește că este una  de tip “start-up”!

Crezul tinerei echipe de la Pro România Constanța și al colegilor lor din țară sună astfel:

“Cei din business înteleg cel mai bine conceptul, dar acum este aplicabil în toate domeniile. Vorbim despre prima construcție politică bazată pe credința inițiatorilor că societatea românească va suferi transformări fundamentale legate de progresul tehnologic , de educație demografie și cultură.

Partidele politice actuale au o incapacitate cronică structurală de a se adapta la aceste schimbări. În loc să gândească la cum trebuie să fie politica viitorului, ei acum folosesc metode din trecut (comuniste, sau chiar feudale) pentru a-și menține puterea. Nu vedem nimic pentru viitor din partea acestor partide pentru că ele nu mai reprezintă o soluție alternativă.

Proiectul nostru vine din această necesitate socială. Trei sferturi dintre români sunt dezamăgiți de actuala ofertă politică și speriați de instabilitatea și insecuritatea care afectează prezentul și mai ales viitorul.

România se îndreaptă spre 2020 făcând aceleași greșeli care au dus-o în crizele din anul 2000 și, mai ales, 2010. PRO România propune o nouă politică orientată spre schimbările inevitabile ale societății și spre obligația de a nu repeta erorile din trecut și nici de a accepta sincopele mioritice ca fiind ceva inevitabil . România are acum un potențial uman, material și geostrategic net superior celui de acum un deceniu. Important este dacă cineva pune la lucru acest potențial pentru obiectivul general al dezvoltării sau îl lăsăm să se irosească în proiecte de salvare personală.

Fiind un proiect nou, trebuie să ne ocupăm de provocări noi, problema forței de muncă și a înapoierii din punctul de vedere al infrastructurii digitale, administrative și de transport.

Orice start up chiar și cel politic are resurse limitate și se confruntă cu riscuri mari. «Profiturile» și rezultatele nu vin pe termen scurt. Dar are și potențial uriaș pe termen lung, și va rămâne pe piața politică după ce actualele partide incapabile de adaptare vor dispărea. Azi facem un IPO politic și ne dorim să fiți primii acționari.

Ne dorim ca la acest partid-start să devină acționari cât mai mulți cetățeni și categorii profesionale. Pentru că avem interesul comun al dezvoltării stabile și predictibile a României.

Viziune. Proiecte. Echipă

Noi credem că esențial pentru viitorul României este construcția unui vehicul politic care să promoveze și să asigure conceptul de dezvoltare stabilă, predictibilă și fără sincope a societății. Din păcate, acum ratăm oportunitatea aceasta, iar mediul politic este o frână si un factor de dezechilibru în eforturile private ale mediilor nepolitice de dezvoltare. În loc să ofere leadership, politica risipește resurse pentru a cumpăra voturi și complicități.

Din acest motiv am ales denumirea de PRO România. Noi suntem pro și nu contra. Până acum, am trăit și am votat numai în paradigma războiului și a contra ceva sau cineva. Contra străinilor, contra privatizărilor, contra PSD, contra Năstase, contra Băsescu. Acum, se cere să votăm contra «statului paralel», a Băncii Naționale, a multinaționalelor sau a tinerilor care nu votează ce trebuie. Ura este singurul subiect al dezbaterilor publice, de la televizor și până în Parlament. Dacă toți sunt contra, noi o sa fim pro. Și o să încercăm să îi mobilizăm pe cei PRO România.

Noi credem că singura soluție viabilă pe viitor este mobilizarea energiilor pozitive din societate. Și mai ales revenirea elitelor sociale și profesionale în zona deciziei. Niciodată după 1989 România nu a avut la butoane un asemenea festival al mediocrității, al inculturii și al incapacității profesionale. După episodul decembrie ’89, România nu a mai ajuns la spectacolul odios al obedienței necondiționate față de lider sau de partid. Ca și in ’89, aceasta este calea spre dezastru și suntem toți vinovați dacă nu luptăm să o schimbăm.

Toți ne dorim ca România să se dezvolte și noi putem să contribuim la asta. Orice firmă care investeste în România; orice persoană care plătește taxe; orice profesor care educă sau orice medic care vindecă; orice sindicat care își apară membrii și orice ONG care luptă pentru schimbarea situațiilor existente; orice funcționar care trebuie să fie eficient în serviciul public și nu doar obedient față de partidul care guvernează.

Suntem de centru stânga, social-democrați europeni, cu vederi liberale în economie și în zona drepturilor democratice fundamentale. În guvernare am promovat proiecte sociale coerente și consecvente măsuri, liberale în economie. Iar oamenii din echipa PRO România sunt oameni cu o gândire social liberală și progresistă. Iar proiectele noastre se vor adresa tuturor celor care cred în dezvoltare socială și economică stabilă și predictibilă. În toată Europa, mișcările de stânga au pierdut pentru că nu s-au adaptat la schimbarile tehnologice și sociale, iar dreapta pierde în fața extremiștilor pentru că luptă pe terenul populismului și al demagogiei. Noi vom fi radicali în promovarea dezvoltării României. Acest lucru nu se poate face nici cu populism, nici cu incompetență sau opoziție oarbă.

Din păcate, opoziția politică de azi este doar opoziție și nu alternativă. Noi nu vrem la guvernare înainte de legitimarea printr-un vot democratic. Dar prin prezența și activitatea noastră vom forța partidele clasice fie să sprijine proiectele noastre de dezvoltare fie să se ducă în mod rapid spre zona extremă a electoratului captiv. Suntem constienți că există, și în politică la fel ca la fotbal, galerii de oameni care trăiesc doar pentru credința oarbă în propria echipă și pentru ura față de adversari. Însă cei mai mulți din societate își doresc acele proiecte echilibrate care să asigure stabilitate și predictibilitate în dezvoltare.”

  • Comandat de Partidul Pro România, Filiala Constanța
  • CMF: 21200010
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -