(P) Ce să-ți cumperi cu banii strânși din videochat: casă sau apartament?

0
167
Videochat

Fetele care lucrează în industria de videochat obțin câștiguri situate mult peste salariul mediu din România. Este vorba despre sume care, în unele cazuri, depășesc chiar și 10 000 de euro într-o lună, ceea ce le permite să facă și investiții pe măsură.

Multe dintre ele aleg să își cumpere o locuință, însă se confruntă tot mai frecvent cu o dilemă: care este cea mai bună achiziție, un apartament sau o casă? Ei bine, nu există un răspuns universal valabil, ci totul depinde de preferințele și de stilul de viață al fiecărui model care lucreaza in videochat.

Iată câteva avantaje și dezavantaje pe care le presupune fiecare dintre cele două variante!

Avantajele unui apartament

Un apartament este mai ușor de întreținut, comparabil cu o casă. Mai ales dacă apartamentul este nou, șansele să apară defecțiuni sunt reduse. În plus, orice probleme legate de țevi, de intrarea în bloc sau de holul acestuia nu intră în responsabilitatea ta.

Sunt șanse mari ca un apartament să fie foarte bine poziționat. Tocmai pentru că au mulți locatari, adică potențiali clienți, blocurile nu sunt ignorate de marile magazine sau de bănci, care își deschid unități în apropiere.

Spațiul dintr-un apartament este optimizat, gândit astfel încât fiecare metru pătrat să aibă o utilitate. Astfel, nu există spații inutile, greu de curățat și, în plus, nu trebuie să cheltuiești cu încălzirea unor încăperi pe care nu le folosești.

Dezavantajele unui apartament

Când se gândesc la neplăcerile pe care le implică viața la bloc, majoritatea românilor se referă la vecinii care sunt fie prea gălăgioși, fie indiscreți, fie de-a dreptul certăreți. Într-adevăr, nu poți avea certitudinea că te vei bucura de liniște, indiferent de ora la care vii acasă, după programul din studioul de videochat.

Lipsa unei curți proprii reprezintă, de asemenea, un dezavantaj. Chiar dacă în jurul unor blocuri există spațiu verde, acesta nu îți aparține și nu poți nici să plantezi acolo ce dorești, nici să instalezi un hamac, de exemplu.

Videochat

Avantajele unei case

În mod evident, principalul avantaj al unei case este reprezentat de curte. Poți să practici grădinăritul, să ții un câine de talie mare sau să stai în natură, nederanjată. Poți oricând să îți chemi prietenele sau colegele de videochat la un grătar.

În plus, nu există nici vecini care să fie deranjați dacă vrei să asculți muzică noaptea sau dacă mergi încălțată prin casă. Și nici invers nu sunt probleme, în sensul că cea mai apropiată casă e suficient de departe încât să nu îți pese ce fac locuitorii ei.

La casă, te bucuri de libertate atunci când vine vorba de amenajări, modificări sau de diferite modificări. Poți să fii creativă și să îți pui în practică orice idee.

Dezavantajele unei case

Dacă, la bloc, administratorul este cel care se ocupă de obicei de reparații, la casă ele intră în responsabilitatea ta. Trebuie să ai grijă de țevi, de acoperiș, de poartă, de gard și așa mai departe.

Suprafața fiind mai mare în comparație cu cea a unui apartament, și costurile cu încălzirea vor fi mai mari. De asemenea, este mai dificil să faci curățenie, deoarece sunt mai multe locuri în care pot să apară murdărie și dezordine.

Ține cont de toate aceste avantaje și dezavantaje și gândește-te care contează cu adevărat pentru tine și care se potrivesc stilului de viață al unui model de videochat! Astfel, vei lua decizia perfectă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here