Acasă News Orlando vrea lege de amendare a ziariştilor care publică dezvăluirile liberalului Cîțu

Orlando vrea lege de amendare a ziariştilor care publică dezvăluirile liberalului Cîțu

Ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, nu mai suportă dezvăluirile senatorului Florin Cîţu (PNL). Ultima informație oferită publicului de Cîțu, cea despre măsluirea datelor privind execuţia bugetară pe anul 2018, este catalogată de Teodorovici drept „o bazaconie totală şi o imbecilitate”. Ministrul are şi o soluție: amendarea ziariştilor!

Teodorovici va propune schimbarea legii astfel încât presa să poată fi amendată „dacă nu verifică înainte informaţiile şi pe urmă să le publice”.

„Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice, dar o să verific personal acest lucru. Dacă nu există în lege, o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă. Este inacceptabil ca o persoană publică importantă, vicepreşedinte de partid, aşa cum este Florin Cîţu, să dea astfel de informaţii, în condiţiile în care Eurostat confirmă datele mele. Nu e corect să dezinformezi populaţia. Cei care sunt pe zona de Finanţe din Europa îşi dau seama că aşa ceva nu se face, dar îşi dau seama cum este şi presa la noi, dacă nu verifică nici măcar o dată o informaţie de acest gen, o informaţie de natură economică care poate să inducă în eroare mediul de afaceri, poate afecta imaginea de ţară. Cum îşi poate imagina cineva că ministrul de Finanţe, fie el şi din România, poate face aşa ceva: să manipuleze datele oficiale? Eu nu sunt de ieri, de azi în sistem, sunt de o viaţă întreagă şi nu m-am jucat cu datele niciodată. Când am spus ceva, aşa a fost. A spus că nu ne încadrăm în deficit, iată că ne-am încadrat şi chiar mai jos; a spus că inflaţia ajunge la 12% în decembrie şi nu a ajuns; iar acum a luat-o în alt sens, că am falsificat datele. I-au spus lui oameni din Finanţe… Este o bazaconie totală, o imbecilitate, pe româneşte”.

Ghinion pentru Orlando: Florin Cîțu a avut dreptate cam de fiecare dată. Mereu au sărit PSD-iştii să-i conteste dezvăluirile, dar timpul l-a confirmat pe senatorul liberal, un economist redutabil.

loading...

3 COMENTARII

  1. Din pacate, noi, oamenii de rand nu avem cum sa verificam adevarul, iar cei care se uita cu evlavie la antenna 3 il cred pe agentul pro-rus Teodorovici, nu pe romanul Catzu… In 45 a fost atat de usor sa se strige Moarte lui Radescu si Traiasca armata rosie !!! La noi agentii pro-rusi ai senzatia ca sunt unu la 3 oameni, intr-atat de indoctrinati si de simpluti sunt oamenii dupa communism…iar Antena 3 stie asta, stie cu ce calitate de oameni lucreaza…

  2. Postati si repostati dezvaluirile lui Catu pana ajunge la tot romanul sa ne amendeze pe toti! Ar putea asta sa ne deschida la toti roamnii cate un process din bani publici nu din banii lui, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările