Orban, somat de Cîțu „să clarifice” de ce s-a distanțat de Iohannis. „Dacă nu, o clarificăm noi pentru el”

5
923
Florin Cîțu - Ludovic Orban

În prima zi ca președinte al PNL, Florin Cîțu spune că-i va cere explicații predecesorului său Ludovic Orban pentru o afirmație făcută sâmbătă, pe scenă, la finalul Congresului PNL.

„Din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a anunțat Orban sâmbătă.

„Îi voi da posibilitatea domnului Ludovic Orban să-şi clarifice această poziţie. Dacă nu, o clarificăm noi pentru el”, a amenințat Cîțu duminică.

Florin Cîțu a spus duminică: „Aseară am văzut o declarație a domnului Ludovic Orban, la plecare. Eu sper că era o declarație la supărare, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis. Pe mine m-au votat membrii PNL în majoritate covârşitoare şi pentru parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis. Aşa că, în primul Birou Executiv, eu voi cere domnului Ludovic Orban să-şi clarifice această poziţie, ce vrea să spună. Îi voi da posibilitatea domnului Ludovic Orban să-şi clarifice această poziţie. Dacă nu, o clarificăm noi pentru el”.

Întrebat dacă va propune excluderea lui Orban din partid, Cîţu a spus, din nou, că-i va cere fostului lider al PNL să explice ce a vrut să spună prin acea declaraţie.

„Nu am spus aşa ceva, am spus doar să vină să ne explice ce a vrut să spună cu acea exprimare, când a spus că nu mai există un parteneriat, pentru că PNL şi această conducere are (au – n. red.) un parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis”, a declarat Cîțu.

„Ar fi ultima nebunie pe care ar putea s-o facă cei din echipa necâștigătoare”

Reacția lui Orban a fost promptă: „De când îmi cere mie lămuriri Florin?!”. Apoi: Cum să fiu sancționat? Hai, fiți serioși! (…) Ce mai e de spus față de ce am spus ieri? Când mi-am retras eu vreo declarație? (…) Cum să fiu sancționat?”

Orban consideră că o eventuală excludere a sa din partid, din cauza acelei declarații, „ar fi ultima nebunie pe care ar putea s-o facă cei din echipa necâștigătoare”.

„Dacă vrea să aibă parteneriat, să aibă cu președintele partidului, ales”, a adaugat Orban, referindu-se la Klaus Iohannis.

Sâmbătă seară, după ce a pierdut alegerile din PNL, Ludovic Orban a anunțat că luni va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Atunci a transmis și acel mesaj despre „parteneriatul” cu Klaus Iohannis.

  • „Vreau să vă anunț de acum că demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni la prima oră pe masa președintelui ales Florin Cîțu.”
  • „Și vreau să vă mai spun un lucru: din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cîțu spune că negociază „cu toate partidele”, inclusiv cu PSD și AUR! Ieri, la Congres, promisese exact pe dos

Orban către susținătoriii săi: „Iohannis și serviciile au distrus partidul” / „Fiți tari, nimic nu e definitiv!” / „Nu m-a bătut Cîțu”

Iohannis și Antena 3 au reușit: Cîțu e noul președinte al PNL (60,2%), Orban a fost învins (39,7%). PNL tocmai a intrat într-o fundătură

Orban arată cine l-a învins: „Din momentul de faţă, între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat!”

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

Cumnatul lui Adrian Năstase, vizat de procurori în cazul falimentului City Insurance. Dan Odobescu împrumuta fictiv compania de asigurări și lua dobânzi reale de zeci de milioane de euro

Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

A murit, la 65 de ani, „revoluționarul” Alexandru Sassu, politician pe traseul FSN-PD-PSD, fost director al TVR și deputat cu 3 mandate

5 COMENTARII

  1. O dovada de analfabetism functional. Orban zice una, Citu intelege alta.
    Orban zice ca el personal nu mai are parteneriat: ”între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”. Iar Citu intelege ca Orban a declarat ca intre partid si Iohannis nu mai exista parteneriat.
    Cum poti sa stai de vorba sau sa negociezi cu un om care nu intelege ce spui?

  2. Acum, după ce s-au văzut învingători (PRIN… FRAUDĂ-ELECTORALĂ!!!), Iohanis, MAIMUȚA-SA-Cîțu și RESTUL-MAIMUȚOILOR-din-GAȘCA-câștigătoare deschid… TRIBUNALUL-INCHIZIȚIEI în P.N.L.!!!

    • Uite unde/CINE eraaa… TORQUEMADA-de-Vâlcea, Marele-Inchizitor al P.N.L., al Guvernului și al României: acest Cîț mititel (la trup, minte și, mai ales, CARACTER!), prostuț, bâlbâit, dar tupeist, șmecher, hoțoman și ambițios peste măsură!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here