Viktor Orban, OUT din cel mai mare grup politic european! Fidesz, suspendat din PPE

1
1122

Partidul Popular European a decis miercuri seară suspendarea formaţiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, anunţă preşedintele PPE, Joseph Daul.

Decizia a fost luată de Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”, în cadrul unei proceduri de vot secret.

Fidesz nu va mai avea drepturi de partid membru al PPE, nu mai are dreptul de a vota în nicio reuniune a PPE şi nici dreptul de a propune candidaţi pentru nicio poziţie în cadrul PPE.

Se va înfiinţa un Comitet de Evaluare condus de fostul preşedinte al Consiliului European, Herman van Rompuy, care va evalua respectarea statului de drept şi a valorilor PPE în Ungaria şi va prezenta un raport, a declarat Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, potrivit Mediafax.

Fidesz a anunţat că se va retrage din Partidul Popular European dacă îi va fi suspendată calitatea de membru, pe motiv că ar fi o chestiune de ”demnitate” naţională, a declarat şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, relatează Reuters.

Axa Orban-Dragnea

Viktor Orban este considerat aliatul Rusiei în Europa. El a construit aşa-numitul regim „i-liberal”, de putere autoritară, la care a aderat şi Liviu Dragnea, liderul PSD, alături de alţi lideri est-europeni.

Atacurile la statul de drept din România i-au făcut pe liderii grupului socialist european să ceară excluderea PSD din grup. La fel, liberal-democraţii europenii i-au tot mai serios în calcul excluderea ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Practic, încet-încet, Europa începe să-i izoleze pe aliaţii Rusiei, ceea ce va avea consecinţe negative asupra economiilor din ţările respective.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here