marți, mai 28, 2024
AcasăNewsOrban convoacă pentru a patra oară conducerea Parlamentului, pentru a debloca moțiunea...

Orban convoacă pentru a patra oară conducerea Parlamentului, pentru a debloca moțiunea de cenzură a USR-PLUS – AUR

-

Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților, a anunțat luni că va convoca încă o dată Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Senatului și Camerei Deputaților, după ce și cea de-a treia încercare de a stabili calendarul moțiunii de cenzură inițiate de USR-PLUS și AUR a fost zădărnicită de boicotul PSD.

Noua ședință a Birourilor Permanente Reunite ar urma să aibă loc luni după-amiază sau marți dimineață.

În caz că nici cea de-a patra încercare nu va reuși, Ludovic Orban va trimite Guvernului moțiunea de cenzură, pentru a îndeplini obligația de informare a executivului. Orban a anunțat că va face personal acest pas, deși spera – și încă mai speră – ca, înainte de a trimite Guvernului moțiunea de cenzură, aceasta să fie discutată de Birourile Permanente Reunite, care să-i stabilească și calendarul.

Luni, în ședința de la ora 12.00 a Birourilor Permanente Reunite, nu a fost posibilă stabilirea unui calendar pentru moțiunea de cenzură, pentru că majoritatea conjuncturală PSD – PNL – UDMR a împins acest subiect pe punctul 3 al ordinii de zi, iar după punctul 2 au plecat majoritatea reprezentanților PSD și PNL! Așadar, nu a fost cvorum nici de această dată.

- Advertisement -

Ce spune Constituția despre depunerea moțiunii de cenzură

Articolul 113, alineatele 2 și 3

(2) Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.

(3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD salvează pentru a treia oară Guvernul Cîțu. Oamenii lui Ciolacu au boicotat moțiunea de cenzură a USR-PLUS – AUR

* Orban, acuzații-șoc: „Un personaj foarte important din România a decretat ca Orban să nu mai fie președinte. Cîțu trebuia să devină guvernator BNR”

* Consilierul premierului Cîțu: „Am informat Comisia Europeană, SUA, Israel și Germania despre planul USR-PLUS de a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid neofascist, antisemit”

* Scrisoarea secretă a lui Cîțu către talibani

* Iohannis se plasează clar de partea lui Cîțu. Atac dur la adresa USR-PLUS: „s-a discreditat iremediabil”, „trădează voința cetățenilor”, „gesturi politice iresponsabile”

* Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”. Despre Klaus Iohannis: „Plutește” / „Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe, voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară!”

* Mesaj dur al celui mai performant liberal. Ilie Bolojan atrage atenția taberei Cîțu că împinge PNL într-o fundătură. „Unde ne ducem mai departe? Care sunt pașii următori?”

Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

* Adrian Sârbu, părăsit de încă un om de bază. Costi Mocanu a rupt colaborarea cu Aleph, după ce Felix Drăghici plecase la Antena 1

* A murit un om enorm: Ivan Patzaichin. Mare sportiv, uriaș caracter. Medaliat cu aur la 4 Olimpiade, campion mondial de 8 ori

* Duminica neagră: a murit și actorul Ion Caramitru! În aceeași zi cu Ivan Patzaichin, și tot la Spitalul Elias

* VIDEO. Meciul de fotbal Brazilia – Argentina a fost oprit de agenți sanitari care au luat de pe teren, în minutul 7, patru colegi ai lui Messi! Partida nu s-a mai jucat

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Bietul Ludovic Orban (care-iii… între-ciocan-și-nicovală, NU mai detaliem aici-și-acum de ce…!!!) ÎNCEARCĂ DOAR SĂ RESPECTE… CONSTITUȚIA, LEGILE și REGULAMENTELE(-Parlamentului), adică: SĂ-ȘI FACĂ DATORIA de președinte al Camerei-Deputaților!!!

   • Te-ai trezit…, tataie???!

    NĂTĂRĂU daaa’… TENACE, AMBIȚIOS și NEOBOSIT, moș-Caisă ăsta de „Ebean”, un nou „troll” iohannocîțist pripășit/REPARTIZAT pe-aici!!!

    NU-I PERICULOS…, NU FACE RĂU…, el are o SINGURĂ-FIXAȚIE (de fapt: O SINGURĂ PLĂCERE-N VIAȚĂ, ACU’, LA „CELE-BĂTRÂNEȚI”), săracu’: să plaseze (la fel ca un ciutan cam blegoman…), CÂT MAI DES POSIBIL, MAREEEA LUI DESCOPERIRE (FOARTE-VAG-)PARONIMICĂ, aia cuuu… u.s.r.-u.r.s.s.!!!

    Să-l lăsăm să se bucure și el…, bietu’ om…: HAI…, JOACĂ-TE LINIȘTIT, TATAIE!!!

 2. În plus, Orban ȘTIE-BINE căăă… asta-i STRATEGIA „echipei-câștigătoare” (Sic!) IOHANNIS-Cîțu: AMÂNAREA/TERGIVERSAREA dezbaterii-și-votării moțiunii-de-cenzură… PÂNĂ DUPĂ CONGRESUL P.N.L. DIN 25 SEPTEMBRIE!!!

  Un Florin Cîțu DEMIS… NU MAI CÂȘTIGĂ ALEGERILE DIN P.N.L. (pen’căăă… NU MAI DISPUNE DE BANII-de-ÎMPĂRȚIT Și CONTRACTELE-de-DISTRIBUIT PE/ÎN MÂNĂ!!!), în schimb un Cîțu ÎNCĂ PREMIER… CÂȘTIGĂ PREȘEDINȚIA PARTIDULUI (chiar dacă va fi nevoit să maiii… micșoreze porțiile P.N.L.-iștilor, căci o să-i aibe la-masă și peee… P.S.D.-iștii care-l susțin în Parlament: ȘI ĂIA-S… LACOOOOMI, NU GLUMĂĂĂ…, CĂ-S ÎNVĂȚAȚI CU BANI MULȚI, DIN ULTIMA GUVERNARE A LOR!)!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -