Opoziția depune vineri moțiune de cenzură. Coaliția PSD-ALDE a intrat în convulsii

2
47

Liderii PNL, USR și PMP au decis să depună vineri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă, pentru ca luni să aibă loc citirea ei, iar joi, 20 decembrie – dezbaterea și votul. Moțiunea a strâns 163 de semnături.
Depunerea moțiunii găsește coaliția PSD-ALDE în dificultate, cel puțin la Camera Deputaților. Lipsa majorității s-a confirmat și astăzi, când, fără sprijinul UDMR, Coaliția n-a putut trece Legea pensiilor. Votul a fost amânat.

Mai mult: e posibil ca și dezbaterea bugetului pentru 2019 să fie amânată până după Anul Nou. Asta ar însemna ca România să intre în 2019 fără buget, mergând „pe pilot automat” cu bugetul din 2018.

Raluca Turcan (prim-vicepreședinte PNL): „Guvernul Dragnea Dăncilă poate să cadă, poată fi înlocuit. Totul este o chestiune de voință politică. Partidele de Opoziție au demonstrat că au tenacitate, consecvență, oameni profesioniști, au voință politică și de mâine poate fi pus pe masa României un program de guvernare, astfel încât fiecare român să simtă că guvernul decide și gestionează pentru ei și nu pentru un grup restrâns de infractori și oameni fără discernămnt.

Dan Barna (președinte USR): „Această moțiune de cenzură este așteptată și necesară pentru societatea din România și pentru situația actuală în care se află țara noastră. Sunt elemente care dau încredere și cumva speranță pentru rezultatul moțiunii”.

Eugen Tomac (președinte PMP): „Sunt multe motive pentru ca Guvernul Dăncilă să pice. De exemplu, a trebuit să dăm în Parlament o lege prin care să obligăm Guvernul să răspundă unor priorități naționale pe proiectul autostrăzii Iași-Târgu Mureș, pentru a conecta Moldova la Europa”.

2 COMENTARII

  1. Doamne ajuta ,sa cada , vrem un guvern competent , in care oameni bine pregatiti cunoscatori de limbi straine , buni economisti ,buni cunoscatori ai dreptului international ,care sa nu fie patati , ne -am saturat pana -n gat de condamnati penali care ne fac legi , ca sa scape de puscarie ! Ne -am saturat de minciunile lor de promisiunile desarte , de fraiereala cu pensiile speciale , de faptul ca escrocul dragnea un infractor blocheaza si intimideaza justitia ,nu se mai poate asa !Vrem oameni curati ,inteligenti ,competenti ,nu gloabe analfabete , nu condamnati …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here