Timp de două zile, 24-25 aprilie, România s-a aflat în pericol de haos absolut. Doi judecători – unul pensionar, altul activ – au încercat să dea o lovitură mortală statului român, încercând blocarea procesului electoral cu doar 9-10 zile înainte de alegerile prezidențiale din 4 mai! Ei vorbeau pe limba georgistă de la Realitatea Plus: „Turul 2 înapoi”, adică revenirea la finala anulată din decembrie, Călin Georgescu – Elena Lasconi.
Puciul georgist din justiție a fost blocat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), printr-o decizie definitivă. Anarhia a fost evitată in extremis: românii își votează președintele pe 4 și 18 mai.
Cei doi judecători care au inflamat filiera georgistă sunt absolvenți de facultăți particulare de Drept: instigatoarea Lăcrămioara Axinte (pensionară specială din 2022) – Univ. „Petre Andrei” din Iași, iar Alexandru Vasile (posibil pensionar special de anul viitor) – Univ. „Spiru Haret”. Ea are 59 de ani, el – 46.
Șocul a venit joi, 24 aprilie 2025, când oamenii nu ieșiseră încă din atmosfera de sărbătoare și petrecere a Paștilor. Un judecător de la Curtea de Apel Ploiești, Alexandru Vasile, a decis să suspende Hotărârea numărul 32 a Curții Constituționale, din 6 decembrie 2024, referitoare la anularea alegerilor prezidențiale și reluarea procesului electoral de la zero.
Decizia judecătorului din Ploiești a amenințat să arunce România în haos, pentru că avea caracter executoriu. Din acel moment, procesul electoral putea fi oprit în orice moment, deși cei 11 candidați se aflau pe ultima parte a campaniei electorale.
Ofensiva pucistă a fost stopată in extremis – de data asta, definitiv – de Biroul Electoral Central (din care fac parte și 5 judecători de la ÎCCJ) și de însăși Înalta Curte. BEC a refuzat să pună în aplicare decizia Curții de Apel București, iar ÎCCJ a desființat vineri aceeași decizie aberantă, aflată în contrasens cu deciziile altor Curți de Apel din România, pe aceeași speță.
Ministrul Justiției a subliniat că deciziile CCR nu pot fi atacate în contencios administrativ și a confirmat că organizarea alegerilor nu putea fi afectată de decizia Curții de Apel Ploiești.
Alegerile programate pentru 4 și 18 mai vor avea loc conform calendarului stabilit inițial.
„Dragii mei, iată care este strategia!” / „Trebuie să găsim judecătorul!”
Evenimentele de joi și vineri au fost doar finalul operațiunii juridice „Turul 2 înapoi”. O acțiune subversivă, anticonstituțională, de tip pucist, care a început pe 5 aprilie, cu 19 zile înainte de decizia „suveranistă” a Curții de Apel Ploiești.
Pe 5 aprilie, pensionara specială Lăcrămioara Axinte, fostă judecătoare la Tribunalul Botoşani, a pus în mişcare valul de cereri de anulare a hotărârii CCR din 6 decembrie privind anularea alegerilor prezidențiale din 2024. Toate cererile soluționate au fost respinse de Curțile de Apel din diverse orașe ale țării, cu o singură excepție: cea de la Ploiești.
În urmă cu trei săptămâni, conform Clujust.ro, judecătoarea pensionară Lăcrămioara Axinte a publicat modelul plângerii împotriva deciziei CCR, a arătat cum se plătește taxa judiciară de timbru și a dat indicații privind depunerea cererii.
Pe 5 aprilie, fosta judecătoare de la Tribunalul Botoșani a postat, pe contul său de TikTok (unde are peste 30.000 de urmăritori), strategia privind atacarea Hotărârii nr. 32 / 6 decembrie 2024 a Curții Constituționale.
Ea li s-a adresat georgiștilor chiar așa: „Dragii mei, iată care este strategia!”. Apoi le-a explicat cu lux de amănunte detalii despre cum trebuie făcute plângerile căte Curtea Constituțională, dar și către toate Curțile de Apel din România.
Ex-judecătoarea georgistă le-a spus și cum trebuie scris subiectul msajului e-mail: „Plângere prealabilă Hotărârea 32 / 2024 – CCR”.
Ținta ambițioasă a pensionarei speciale: „Ne trebuie cel puțin 1.500 de persoane din toată țara, dar și din diaspora, ca să obținem ceea ce ne dorim – Turul 2 înapoi”.
Spre final, Lăcrămioara Axinte le-a transmis fanilor georgiști un fel de parolă cu înțelesuri multiple: „Avem argumente juridice, trebuie să găsim judecătorul!”.
Ulterior, într-o discuție cu mai mulți utilizatori georgiști, pe o rețea de socializare, despre decizia de anulare a deciziei CCR, Axinte avea să spună: „Șansa noastră era să găsim judecătorul… și l-am găsit!”.
Așadar, strategia nu presupunea câștigarea speței „Turul 2 înapoi” la toate Curțile de Apel din țară, nici măcar la câteva dintre ele, ci la una singură! Experimentată și perversă, Lăcrămioara Axinte miza pe un singur judecător care să dea câștig de cauză curentului georgist, chiar dacă toți ceilalți decideau pe dos. O tehnicalitate care avea să dea emoții României democratice timp de 24 de ore, amenințând-o cu haosul.
Indicațiile Lăcrămioarei Axinte către subversioniștii georgiști (5 aprilie 2025): „Dragii mei, iată care este strategia! Trebuie să depunem plângeri prealabile împotriva hotărârii Curții Constituționale numărul 32 din 2024, prin care cerem revocarea acestei hotărâri. Pe blogul meu aveți plângerea pe care o trimit eu la Curtea Constituțională. Acest text îl copiați, îl transferați într-un document Word, îl completați cu datele dumneavoastră personale, listați documentul, îl semnați, apoi îl transformați într-un PDF – deci îl scanați – și îl atașați unui e-mail pe care îl trimiteți astăzi, mâine sau cel târziu luni, la Curtea Constituțională, la adresa de e-mail care este trecută în textul plângerii, la final. (…) Dacă veți face acest lucru, înseamnă că sunteți un român patriot, că vreți să luptați în continuare pentru reluarea turului al doilea și puteți fi de încredere ca să fiți alături de mine în pașii următori pe care îi vom face. Strategia noastră este să obținem anularea hotărârii numărul 32 și reluarea turului al doilea al alegerilor prezidențiale. Avem argumente juridice, trebuie să găsim judecătorul! Iar aceste acțiuni ulterioare, la care încă lucrez, trebuie să fie înregistrate la toate Curțile de Apel din România în aceeași zi. (…) Aștept ca plângerile-standard să fie completate individual și trimise. Ne trebuie cel puțin 1.500 de persoane din toată țara, care pot fi și din diaspora, dar trebuie să aibă domiciliile în cât mai multe localități din România, pentru a obține reluarea turului al doilea”.
Calendarul operațiunii juridice „Turul 2 înapoi”
Prima cerere privind anularea deciziei CCR a fost înregistrată la Curtea de Apel Timișoara, pe 8 aprilie 2025, la trei zile de la instructajul făcut de Lăcrămioara Axinte, prin strategia publicată pe TikTok.
În aceeași zi de 8 aprilie, judecătoarea pensionară publica pe TikTok un filmuleț în care-i învăța pe urmăritori cum se poate plăti o taxă judiciară pe platforma Ghiseul.ro, oferind indicațiile pe un telefon. Filmulețul de pe TikTok-ul judecătoarei a fost postat în aceeași zi pe site-ul https://anulareccr.vercel.app.
Atunci au fost comunicate și instrucțiunile pentru chemarea în judecată a Curții Constituționale. Utilizatorii au primit toate indicațiile, pornind de la forumularea acțiunii și până la datele de contact ale Curților de Apel. În plus, au fost atenționați și asupra termenului-limită până la care să trimită cererile, precum și documentele pe care trebuie să le atașeze cererii, inclusiv dovezile de plată a taxelor judiciare de timbru.
Pe 10 aprilie, la două zile distanță după publicarea instrucțiunilor pe site, registraturile Curților de Apel din țară au fost asaltate cu e-mail-uri prin care Curtea Costituțională a fost chemată în judecată în calitate de pârât. Peste 90 de acțiuni, prin care se solicita anularea deciziei CCR, s-au înregistrat în ziua de 10 aprilie. Toate aveau același tipar și documentele indicate pe site-ul respectiv.
Pe 12 aprilie, Lăcrămioara Axinte a mai postat încă o dată pe blog: „Aveți aici pașii pentru acțiunea având ca obiect suspendare//anulare Hotărârea Curții Constituționale nr. 32 din 6 decembrie 2024, prin care s-au anulat alegerile prezidențiale din 2024”.
Urmarea instigărilor succesive ale judecătoarei pensionare: în perioada 8-17 aprilie, Curțile de Apel din România au înregistrat peste 150 de cereri privind anularea sau suspendarea Deciziei nr. 32/2024 a CCR!
Cele mai multe solicitări, 30, au fost înregistrate la Curtea de Apel București. Toate au fost deja soluționate de instanță, fiind respinse fără excepție. Judecătorii au invocat din oficiu lipsa de competență a instanțelor pentru a judeca o hotărâre a CCR.
Alte 12 cereri au fost respinse de Curțile de Apel din țară; celelalte dosare – peste 100 – se află pe rolul instanțelor.
Excepția de a „respinge pe linie” solicitările s-a înregistrat joi, la Curtea de Apel Ploiești. Acolo unde Lăcrămioara Axinte, pensionara specială ce-l avea pe Călin Georgescu în suflet, a găsit judecătorul pe care-l căuta: Alexandru Vasile!
Să vedem, însă, cine sunt cei doi judecători – zămisliți de justiția din Botoșani și de cea din Ploiești – care au batjocorit justiția, plasându-se pe contrasens cu zeci de alți magistrați, inclusiv de cei de la Înalta Curte.
Lăcrămioara Axinte – pensionară specială, mică afaceristă, naturistă, anti-vaccinistă, conspiraționistă, susținătoare fanatică a lui Călin Georgescu
Lăcrămioara Axinte (59 de ani) este o susținătoare înflăcărată a șarlatanului putinist Călin Georgescu, fost candidat la prezidenţiale în 2024.
Potrivit paginii sale de Facebook, Lăcrămioara Axinte a participat la mai multe acţiuni de susţinere a lui Călin Georgescu, dar şi pentru eliberarea lui Bogdan Peşchir (BogPR), cel mai cunoscut „finanţator de TikTok” al șarlatanului putinist.
În postările de pe Facebook, Lăcrămioara Axinte distribuie mesaje pro-Georgescu, inclusiv de la vulgarul penal Makaveli, „influencerul” implicat în campania lui Georgescu, plătit pentru asta de Bogdan Peșchir și luat ”consilier”, apoi, de președinta partidului extremist SOS, Diana Șoșoacă.
Axinte a publicat mai multe fotografii și clipuri video de la ”ziua lui Călin Georgescu”, protestul organizat pe 26 martie la care au participat câteva mii de oameni.
Tot pe Facebook, ex-judecătoarea Axinte postează mesaje împotriva lui Nicușor Dan și a Elenei Lasconi.

Născută pe 20 septembrie 1965, Lăcrămioara Axinte a absolvit Liceul Sanitar Botoșani și apoi Universitatea „Petre Andrei” din Iași (particulară).
Conform unui CV publicat pe site-ul Profesioniști.juridice.ro, Axinte a fost asistentă medicală la Psihiatrie, iar în 1998 a intrat în magistratură, ca judecător stagiar la Judecătoria Dorohoi.
A activat ca judecătoare la Tribunalul Botoşani. A fost vicepreședinte al instanței din nordul Moldovei și a candidat de două ori (în 2010 și 2016), fără succes, pentru un loc în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Din 29 iunie 2016 a fost preşedinta Secției a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, din cadrul Tribunalului Botoşani.
S-a pensionat în 2022, când nu împlinse 57 de ani. De atunci, la adăpostul unei pensii speciale consistente, ea s-a dedicat administrării unei mici afaceri, prin care promova produse naturiste, suplimente de nutriție și filtre de apă.
Pe rețelele de socializare, activitatea Lăcrămioarei Axinte trecea în mare parte neobservată. Până în decembrie 2024, fosta judecătoare era cunoscută doar într-un cerc restrâns.
După anularea alegerilor prezidențiale, pe 6 decembrie 2024, pensionara specială a renunțat la promovarea afacerii online și a început să posteze mesaje preluate de la fanii lui Călin Georgescu. Curând, a devenit ea însăși o susținătoare vocală a șarlatanului, dar și o promotoare a unor teorii conspiraționiste, a discursurilor anti-vacciniste, anti-DNA, anti-CCR și anti-Ucraina.
Lăcrămioara Axinte s-a filmat la mitingurile de susținere a lui Georgescu și pentru cauza „Turul 2 înapoi”, iar aparițiile sale în câteva emisiuni TV i-au adus notorietate.
Conform G4Media, Axinte este anti-reformistă, promovată de luju.ro și de Realitatea Plus, portavocea pro-rusului Călin Georgescu din noiembrie 2024 până în prezent.

Alexandru Vasile – adus în Ministerul Justiției de sinistra Rodica Stănou. A lucrat cu 10 miniștri ai Justiției! Anul viitor se poate pensiona, la 47 de ani
Decizia-șoc de suspendare a hotărârii CCCR privind anularea alegerilor prezidențiale poartă semnătura judecătorului Alexandru Vasile (46 de ani) magistrat la Curtea de Apel Ploiești.
Acesta era deja cunoscut în sistemul judiciar pentru detașările sale constante la Ministerul Justiției, în timpul mai multor guverne, majoritatea conduse de PSD. De altfel, cel dintâi ministru care l-a adus în Ministerul Justiției a fost sinistra Rodica Stănoiu, în 2003, când prim-ministru era Adrian Năstase.
Per total, Alexandru Vasile a lucrat în minister în mandatele a 10 miniștri ai Justiției!
Potrivit CV-ului obținut de Digi24.ro, Alexandru Vasile a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Spiru Haret (la „privată”!), iar licența a luat-o la Universitatea București.
În 2003, în mandatul ministrului-horror Rodica Stănoiu (PSD), acesta a intrat în Ministerul Justiției, pe un post de consilier juridic (asimiliat magistraților), având ca activitate „organizarea instanțelor și statistică judiciară”.
A stat în Ministerul Justiției până la finalul lunii ianuarie 2005, când a devenit consilier juridic la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cu aceeași activitate – organizarea instanțelor și a parchetelor. În martie 2005, președintele CSM era judecătorul Dan Lupașcu.
Între 2005 și 2006, Alexandru Vasile a obținut o „diplomă universitară de drept al afacerilor și cooperării internaționale” la Institutul de Drept al Afacerilor Nicolae Titulescu – Henri Capitant din cadrul Universității București.
În paralel, în anul 2006, a revenit la Ministerul Justiției, tot în calitate de consilier juridic, de data asta la direcția de „analiză și avizare acte normative”. A rămas în această funcție până în anul 2010. A prins mandatele următorilor miniștri: Monica Macovei (un an), Tudor Chiuariu, Teodor Meleșcanu (interimar) și Cătălin Predoiu (doi ani).
A devenit judecător în anul 2010, la Judecătoria Ploiești.
Trei ani mai târziu, în 2013, acesta a revenit în Ministerul Justiției, fiind detașat la Direcția Analiză și avizare acte normative timp de patru ani, până în 2017. A prins mandatele următorilor 5 miniștri: Robert Cazanciuc (PSD), Raluca Prună (tehnocrată, Guvernul Cioloș), Florin Iordache (PSD), Ana Birchall (ex-PSD, interimar) și Tudorel Toader (ALDE).
În timp ce era detașat la Ministerul Justiției, Alexandru Vasile a promovat de la Judecătoria Ploiești la Tribunalul Prahova (pe 1 iulie 2016). A mai promovat în anul 2021 pe loc de judecător cu grad profesional de Curte de Apel, iar în prezent este judecător la Curtea de Apel Ploiești.
A mai fost propus pentru detașare la Ministerul Justiției pe 23 decembrie 2020, în ultima zi de mandat a lui Cătălin Predoiu (PNL) și în prima zi de mandat a lui Stelian Ion (USR). Decizia a fost semnată de un secretar de stat din cadrul instituției – Olivia Morar (PNL). Deși CSM a aprobat inițial detașarea, decizia a fost întoarsă pe fondul unui aviz negativ al instanțelor prahovene, care subliniau că nu au suficienți judecători.
Anul viitor, la 47 de ani, Alexandru Vasile se poate pensiona, urmând să aibă o pensie de peste 14.000 de lei (aproape 3.000 de euro).

Puciul georgist din justiție a fost înăbușit de trei judecători de la Înalta Curte
Decizia de joi a lui Alexandru Vasile a bulversat lumea justiției, iar multe voci autorizate au avertizat: „Atenție, el este judecătorul!”. Care judecător? Cel pe care-l căuta Lăcrămioara Axinte.
Sitemul de justiție s-a repliat însă rapid și a luat trei decizii care au anihilat rapid puciul judecătoresc.
1. Chiar joi, Secţia pentru judecători a CSM a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a verifica posibila săvârșire a unei abateri disciplinare de către judecătorul Alexandru Vasile.
2. Tot joi, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a atacat cu recurs decizia Curții de Apel Ploiești. Și CCR a contestat decizia instanței prahovene. La fel și un avocat din București, Andrei Ștefan Mitrea.
3. Vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursurile și a desființat hotărârea Curții de Apel Ploiești. Completul ÎCCJ care a reinstaurat ordinea constituțională, evitând haosul în România, a fost format din trei judecători: Alina-Gianina Prelipcean, Maria Hrudei și Ionel Florea.
Puciul georgist din justiție a fost înăbușit în 24 de ore.
Ce sancțuni riscă judecătorul Vasile
Acum, judecătorul Alexandru Vasile, de la Curtea de Apel Ploiești, riscă sancțiuni dure, pentru modul batjocoritor în care a interpretat actul de justiție.
Legea 303/2022 prevede că:
„(1) Există rea-credință atunci când judecătorul sau procurorul încalcă cu știință normele de drept material ori procesual, urmărind sau acceptând vătămarea unei persoane.
(2) Există gravă neglijență atunci când judecătorul sau procurorul nesocotește din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.
Dacă se va constata că judecătorul Alexandru Vasile a acționat cu rea-credință sau cu gravă neglijență, acesta poate fi sancționat, în funcție de gravitatea faptei, cu:
a) avertisment;
b) diminuarea indemnizației de încadrare brute lunare cu până la 25% pe o perioadă de până la un an;
c) mutarea disciplinară pentru o perioadă efectivă de la un an la trei ani la o altă instanță, chiar de grad imediat inferior;
d) retrogradarea în grad profesional;
e) suspendarea din funcție pe o perioadă de până la 6 luni;
f) excluderea din magistratură.
Domnule Cartianu, va felicit pentru ca sunteti printre putinii jurnalisti onesti care incerca sa aratate adevarul cititorilor. Traim vremuri intunecate pentru ca desi oamenii au inteligenta in buzunar la un click distanta sunt mai prosti decat ar fi fost fara ea. Prima pagina din motivarea hotararii de la CA Ploiesti arata cum judecatorul a trecut de exceptia invocata de Ministerul Public. Acest gunoi de judecator a facut posibil sa cerceteze fondul cererii datorita nelegalitatii cand a respins exceptia. Totusi, pe fond, acest judecator a avut cateva argumente temeinice. El a aratat carentele si abuzul hotararii CCR, care nu a aratat motivele si probleme pe care s-a intemeiat. Aici este marea problema a noastra, care am fost de acord ca nu puteam avea un presedinte diliu sau habarnist insa nu asa se fac lucrurile. Va ramane o pata rusionasa si sper ca CCR sa fie reformat cu judecatori profesionisti cu concurs si alesi din randul somitatilor in drept constitutional. Cat despre miscarea facuta este clar ca acea speciala a stiut sistemul si l-a atacat din interior. Au gasit si georgistul perfect care a dat la telemia separatiei justitiei. Acel judecator de la Ploiesti trebuie exclus din magistratura pentru ca a creat un precedent periculos. Si-a dorit sa cerceteze fondul cererii si se poate observa din motivare ca este intinsa pe mai multe pagini exprimand clar opiniile subiective ale celor din curentul izolationist. Acest judecator nemernic a ridicat mingea la fileu borhotului pesedist d-asta au sarit aplaudand Simion, Sosoaca, Ponta, Gavrila. Acestia toti nemernici care lucreaza pentru interesele Rusiei au primit munitie sa strige iar sonatii pe strada „Turul 2 Inapoi”. Ati vazut ce animale sustin izolationismul unul a stat 10 ore pe o cladire imbracat in dac. Nenorocitul asta murdareste imaginea dacilor, toti dementii si idiotii au prins glas sa-si expuna boala in public. Datorita unui guvern de incapabili si hoti am ajuns un spital de nebuni.
Mulțumesc, d-le Ardeleanu. Analizele dvs., din comentarii, sunt uneori mai bune decât articolele în sine.
Va multumesc, insa nu ma voi ridica niciodata la nivelul unui jurnalist profesionist. Sunt o persoana care incearca sa se informeze din multe surse, care face analize si incearca sa le dezbata cu ceilalti in cautarea adevarului. V-am citit cartea despre „Revolutia” din 1989 si nu am putut sa nu constat exigenta cu care ati redat adevarul despre ce s-a intamplat atunci. Suferim pentru ca art. 8 din Proclamatia de la Timisoara nu a devenit lege. Din pacate am ramas tot mai putini care mai stim cum ar arata normalitatea.
@Ion Ardeleanu, @Griogore Cartianu: Felicitări amândurora.
„Datorită unui guvern de incapabili și hoți am ajuns un spital de nebuni”. Aș adăuga un: tuturor guvernelor de 35 de ani și…Securității.
Din rândul unor astfel de judecatori, cu facultăți private, absolvite târziu, ca majoritatea politicienilor-gen VV Ponta, cu un popor slab pregătit și laș, diletant, grabnic delator ne vom transforma curând într-o caricatură de care Europa se va detașa. Regret mult să spun asta, dar simt că numai asta ni se poate întâmpla. Ne paște barbaria unora ca stegarul dac, a celor cu mai mulți ochi decât dinți.
Deci „stegarul dac” (om cu 4 facultati) și un judecător suveranist (cinste lui pentru curaj, macar sigur are BAC) sint mai „nemernici”, mai „caricaturi” și mai „barbari” decât un prim-ministru a cărui diploma de BAC încă n-a văzut-o nimeni.
Vedeți de ce nu dau eu doi bani pe astfel de „comentatori”? Care culmea, mai sint și lăudați pentru „analizele” lor!
… Adevarata „lovitură mortala” dată statului român a fost anularea alegerilor, care ne-a aruncat în rândul statelor nefrecventabile.
Ai dreptate bre. Geo, Șoșo, Simi și Leana sunt toți purtători de onorabilitate. Un fel de casa de nebuni.
Prima facultate nu se știe cum a absolvit-o. Următoarele le-a luat la legătură. 3 lei legătura. Bag sama și matale ai fost la târgul de vechituri unde se vând artefacte de firmă făcute pe vapor.
Te crezi deștept? Ești un prost de bubuie!
” Universitățile private portițe ale corupției, imposturii, uzurpării și incompetenței. Acest sistem este cea mai perversa forma de legalizare a corupției. De fapt de aici începe corupția româneasca de la subminarea valorilor reale și selecția inversă. Este un fel de comunism care conviețuiește cu proprietatea privată.