miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLumeaOmenirea este "la două minute" de Apocalipsă. Arma "fake news" poate arunca...

Omenirea este „la două minute” de Apocalipsă. Arma „fake news” poate arunca lumea în haos

-

Orologiul apocalipsei, care simbolizează iminenţa unui cataclism planetar, rămâne la ”fără două minute”, din cauza utilizării informaţiei ca armă, cu scopul de a slăbi democraţiile în lume, au anunţat oameni de ştiinţă americani, care potrivesc orologiul anual, relatează AFP.

Orologiul aparţinând Bulletin of the Atomic Scientists a fost creat în timpul Războiului Rece, pentru a alerta cu privire la riscul sfârşitului lumii, care are loc în mod simbolic la miezul nopţii.

În contextul riscului unui război nuclear, accelerării modificărilor climatice şi mutiplicării „fake news” pe post de armă de destabilizare, ”noi am intrat de fapt într-o perioadă pe care o numim noul anormal”, a declarat Rachel Bronson, directoarea acestei organizaţii din care fac parte experţi în probleme de securitate, înarmare nucleară şi mediu.

- Advertisement -

Tensiunile dintre Statele Unite şi Rusia rămân ”inacceptabile”, şi nu se întrezăreşte vreun răgaz nici în planul mediului, în contextul în care emisiile de gaze cu efect de seră ”cresc din nou, după ce-au atins un vârf”, a adăugat ea.

”Acestor lucruri li se adaugă un ecosistem al informaţiei schimbător, care a multiplicat ameninţările”, a continuat ea. Aceste ”fake news” ”generează furie şi disensiune în lume, într-o perioadă în care avem nevoie de calm şi unitate”.

Fostul guvernator al Californiei Jerry Brown, preşedintele Bulletin of the Atomic Scientists, a apreciat, la rândul său, că liderii mondiali nu fac suficient pentru a scădea riscul unui război nuclear.

- Advertisement -

”Noi suntem ca pasagerii Titanicului, nu vedem aisbergul din faţa noastră, dar profităm de mese bune şi muzică”, a avertizat el, potrivit News.ro.

Foto: newswire.net

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -